Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου 2014

Η δίκη για τη διαθεσιμότητα βάζει «λουκέτο» στα σχολεία στις 7 Φεβρουαρίου

Κατεβαίνουν από την έδρα οι καθηγητές στις 7 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία εκδικάζεται η υπόθεση της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Όπως ανακοίνωσε το προεδρείο της ΟΛΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου παράλληλα προγραμματίζει για την Παρασκευή συλλαλητήρια στις μεγάλες πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα η πορεία θα ξεκινήσει από την Πλατεία Kλαυθμώνος στη 1 το μεσημέρι ενώ στη διαδήλωση θα συμμετάσχουν και οι υπάλληλοι των ΠΟΕ-ΟΤΑ και του δημόσιου τομέα που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Σε ψήφισμά της, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία εκπαιδευτικών, (ETUCE), «εκφράζει την αλληλεγγύη της στο αίτημα της ΟΛΜΕ να σταματήσει τη σοβαρή πολιτική της αναζήτησης λύσεων στην Ελλάδα μέσω των μνημονίων μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικα».

«Τα μνημόνια επηρεάζουν επίσης τον κρίσιμο τομέα της εκπαίδευσης σε πρωτοφανές βαθμό. Αυτή η προσέγγιση υπονομεύει σοβαρά την ανάκαμψη από την κρίση και είναι πιο ανησυχητικό το γεγονός ότι υπονομεύει το μέλλον των ελληνικών γενεών» αναφέρεται στο ψήφισμα.

http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου