Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Σώστε το Γενικό Νοσοκομείο Γουμένισσας

"Απογοητευτική, όμως, είναi η εικόνα στο Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Γουμένισσας, το οποίο εξυπηρετεί έναν πληθυσμό 30.000 κατοίκων. Όπως καταγγέλλει η κ. Ζωτάκη, γίνονται μετακινήσεις γιατρών (καρδιολόγου, γυναικολόγου, μικροβιολόγου, παιδιάτρων και χειρουργών) από τη Γουμένισσα στο νοσοκομείο Κιλκίς, προκειμένου να καλυφθούν οι εφημερίες στο Κιλκίς.

Για τα προβλήματα των ΑΜΕΑ μιλά ο Νίκος Αβραμίδης στη Γνώμη

Άγχος και κατάθλιψη σε καιρούς οικονομικής κρίσης» από το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κιλκίς

Επιμορφωτική εισήγηση πραγματοποίησε το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κιλκίς, την Κυριακή 01-12-2013 και ώρα 18:00 με θέμα: «Άγχος και κατάθλιψη σε καιρούς οικονομικής κρίσης». Χώρος διεξαγωγής της εισήγησης ήταν το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς και εισηγήτρια η Ψυχολόγος (M.Sc.)-Ψυχοθεραπεύτρια Έλλη Φρεγγίδου.

Παραιτήθηκε ο προπονητής του Κιλκισιακού Γιώργος Σημαιοφορίδης

"Ο Α.Ο. Κιλκισιακός ανακοινώνει πως αποδέχεται την παραίτηση από την τεχνική ηγεσία του Γιώργου Σημαιοφορίδη. Ο κ. Σημαιοφορίδης ανέλαβε πέρσι σε μια δύσκολη περίοδο τις τύχες της ομάδας και συνέβαλε τα μέγιστα στο να φτάσουμε στο στόχο της ανόδου.

Δήλωση Ξουλίδου των ΑΝ.ΕΛ. για την παγκόσμια ημέρα για τα Άτομα με αναπηρία

Με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα για τα Άτομα με αναπηρία, η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνη του τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, κα Σταυρούλα Ξουλίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Αυτά είπαν ο Αντώνης και η Έρνα μετά τη συνάντησή τους

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκε με την Πρωθυπουργό της Νορβηγίας κ. Erna Solberg. Μετά τη συνάντηση, ακολούθησαν κοινές δηλώσεις:

Πάνω από πέντε εκατομμύρια Έλληνες με αιμορροΐδες

Πάνω από πέντε εκατομμύρια Έλληνες ( άνδρες και γυναίκες) αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με τις αιμορροΐδες, το οποίο γίνεται επώδυνο και βασανιστικό με το πέρασμα του χρόνου, αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα!

Με τον Βεντούρη τα είπε ο Γεωργαντάς για το νοσοκομείο Γουμένισσας

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Στη Θεσσαλονίκη και στην έδρα της 4ης ΥΠΕ, όπου και υπάγεται το Νοσοκομείο Γουμένισσας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή του Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Θρ. Βεντούρη, του βουλευτή Γ. Γεωργαντά, του Δημάρχου Παιονίας Αθ. Λαπόρδα, του κ. Νίκου Καπουτσή εκπροσώπου των ιατρών του ιδρύματος, του κ. Ξενοφώντα Παπαλέξη προέδρου του συλλόγου εργαζομένων και της αντιδημάρχου Μαρίας Παλάνη.

Θα χτυπήσουν το παρεμπόριο στη Θεσσαλονίκη

Στην ανάγκη ενίσχυσης του προσωπικού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης με επιπλέον δύναμη και στην εντατικοποίηση των ελέγχων στο κέντρο της πόλης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του παρεμπορίου και του κυκλοφοριακού προβλήματος, τουλάχιστον σε πρώτη φάση κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων, κατέληξαν οι φορείς της πόλης στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, ύστερα από σχετική πρόσκληση του Υπουργού κ. Θεόδωρου Καράογλου.

Τσάκωσαν στους Ευζώνους Κιλκίς 24χρονο Σέρβο με δύο λαθρομετανάστες

Συνελήφθη χθες (02.12.2013) το πρωί, από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφαλείας Παιονίας του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου, ένας υπήκοος Σερβίας 24 ετών, που διευκόλυνε την είσοδο σε δύο μη νόμιμους μετανάστες στην ελληνική επικράτεια από έδαφος τρίτης χώρας.

"Καμία εμπιστοσύνη στους διασπάστες της ταξικής ενότητας στου Ο.Τ.Α."

Υπογράφει η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΜΕ ΤΩΝ ΟΤΑ 
"Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Θέλουμε να σας ενημερώσουμε για όσα διαδραματίστηκαν στο 42ο ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ της ΠΟΕ – ΟΤΑ (Αθήνα 2 και 3 Δεκέμβρη 2013) :

Το ντοκιμαντέρ "More than Honey" στη Θεσσαλονίκη

Ένα ντοκιμαντέρ του Markus Imhoof
Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 20.00
Goethe Institut Thessaloniki, αίθουσα εκδηλώσεων
Με ελληνικούς υπότιτλους
Είσοδος ελεύθερη
Σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελβετίας στην Ελλάδα και την CineDoc

Δήλωση Γκουντενούδη για την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες

"Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. Πέρα από το συμβολικό της χαρακτήρα, η ημέρα αυτή θα έπρεπε να είναι το σημείο αποτίμησης των όσων έχουν γίνει για τους συμπολίτες μας στους οποίους η φύση δεν φάνηκε απλόχερη.

Που θα γίνουν οι 10.000 προσλήψεις μονίμων το 2014 στο Δημόσιο

Τη λίστα με τους φορείς στους οποίους θα γίνουν οι 10.000 προσλήψεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση το 2014, παρουσιάζει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος.

Φιλανθρωπικό συμπόσιο στην Ευκαρπία Κιλκίς


Ολοκλήρωση των βιωματικών εργαστηρίων για εκπαιδευτικούς με θέμα την πρόληψη της επιθετικής συμπεριφοράς

Ολοκληρώθηκαν την Τρίτη 26 και την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013 τα βιωματικά εργαστήρια, διάρκειας 18 ωρών το καθένα, που απευθύνονταν σε εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αντίστοιχα.

Το Ειδικό Σχολείο Κιλκίς ευχαριστεί τον Περικλή Γεωργιάδη

Ιδιαίτερη ευαισθησία για τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς επέδειξε η εταιρία κουφωμάτων αλουμινίου “Art System” Γεωργιάδης Περικλής. Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία 3 Δεκέμβρη πρόσφεραν στο σχολείο ένα πολύ ωραίο και πρακτικό δώρο. Μια εξωτερική πόρτα αλουμινίου για την κεντρική είσοδο του σχολείου.

“Η Ιφιγένεια και ο Καλικάντζαρος” στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς

Ο Δήμος Κιλκίς σε συνεργασία με το Μικρό Θέατρο Λάρισας παρουσιάζουν την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 12.30 και 18.00 (δυο παραστάσεις) στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς τη χριστουγεννιάτικη παιδική θεατρική παράσταση “Η Ιφιγένεια και ο Καλικάντζαρος”

Γεωργαντάς συγχαίρει Πέτρογλου

Ο Βουλευτής Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Γεωργαντάς προέβη στην ακόλουθη δήλωση: "Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου με την εκλογή του νέου Προέδρου της ΝΟΔΕ Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας ολοκληρώθηκαν με τη συμμετοχή των μελών του κόμματος οι διαδικασίες ανάδειξης των νέων κομματικών οργάνων και διοικήσεων.

Μια πανέμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή από το 6ο Νηπιαγωγείο Κιλκίς


Μια πανέμορφη γιορτή ενόψει των Χριστουγέννων, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του σχολείου, διοργάνωσαν οι γονείς του 6ου Νηπιαγωγείου Κιλκίς το απόγευμα της Δευτέρας 2 Δεκεμβρίου 2013. Από την εκδήλωση δεν έλειψαν η διασκέδαση, ο χορός, το τραγούδι, τα παιχνίδια και φυσικά... χαρούμενα παιδικά προσωπάκια.

Το τμήμα στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς συγχαίρει τους αθλητές του λυκείου Καμπάνη

Η αθλητική “οικογένεια” του τμήματος Στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς, συγχαίρει δημόσια τους Κιλκισιώτες αθλητές μαθητές του Λυκείου Καμπάνη για τις τεράστιες διακρίσεις στους στο Παγκόσμιο Σχολικό πρωτάθλημα που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Βραζιλία.

Πρώτη συνέλευση για ίδρυση Δημοτικής Κίνησης στο Κιλκίς

Συνάντηση Παραστατίδη με τον Διοικητή του ΟΓΑ

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης προσκλήθηκε ο διοικητής του ΟΓΑ κος Ξεν. Βεργινης προκειμένου να ενημερώσει για θέματα της αρμοδιότητας του τα μέλη της επιτροπής. Στην επιτροπή αυτή τοποθετήθηκε ο Θ. Παραστατίδης, και αφού ευχαρίστησε για την ενημέρωση αναφέρθηκε για την χρησιμότητα της από πλευράς του κ. διοικητή.

Επένδυση 3 εκατομμυρίων ευρώ στη ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς


Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 10.30 ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, θα επισκεφθεί τη Βιομηχανική Περιοχή Κιλκίς για να εγκαινιάσει επένδυση, ύψους άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ, της εταιρείας ρυζιού και ζυμαρικών «Eurimac».

Οι θέσεις των ΑΝ.ΕΛ. για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές

Υπογράφει η  Γραμματεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΑΝ.ΕΛ.
"Πολιτικό όραμα και στόχοι των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι η περιφρούρηση της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ενότητας και της Εθνικής Κυριαρχίας και η ανατροπή της δικομματικής μνημονιακής κυβέρνησης.

Στην Παιονία η Αγαθοπούλου

Τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου η Ειρήνη Αγαθοπούλου βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ N. Κιλκίς επισκέφθηκε τη Δ.Κ. Τούμπας προκειμένου να συναντηθεί με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Δ. Σ. Τούμπας.Η βουλευτής συνομίλησε με τον Σ. Γονέων & Κηδεμόνων αλλά και με τους παρευρισκόμενους γονείς για το επικείμενο κλείσιμο του Δ. Σ. Τούμπας. Η απόφαση για το κλείσιμο του σχολείου είναι ειλημμένη από την κυβέρνηση, ενώ έχει ανασταλεί η εφαρμογή της για το τρέχον σχολικό έτος.

H Coca Cola και η δυσωδία της μεθόδευσης

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Προοίμιο:
Η Coca Cola κατέθεσε «Αγωγή» με την οποία ζητάει αποζημίωση ύψους 250.000 ευρώ από τους εργαζόμενους. Στο κείμενο της «Αγωγής» περιλαμβάνονται πέραν των νομικών δεδομένων και πολλές πληροφορίες για τους λόγους που προφασίζεται η πολυεθνική εταιρία για να κλείσει οριστικά το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης.

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για την « 3η Δεκέμβρη - παγκόσμια και Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία»

Υπογράφει το τμήμα ΑΜΕΑ ΣΥΡΙΖΑ
Σήμερα 3η του Δεκέμβρη, Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι, περίπου το 15% του παγκόσμιου πληθυσμού, βιώνουν την ζώσα κατάσταση της αναπηρίας. Στη χώρα μας τα άτομα με μακροχρόνιες σωματικές, νοητικές, πνευματικές ή αισθητηριακές αναπηρίες ξεπερνούν το 10% του πληθυσμού της χώρας, δίχως, ωστόσο, να έχουν επίσημα καταμετρηθεί.

Ανακοίνωση Περιφέρειας για την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

Με αφορμή τη 3η Δεκεμβρίου που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Θυμήθηκε τον κακό της εαυτό της η ανδρική ομάδα του Αλέξανδρου και έμεινε στο 3-3 με τον Βαπτιστή

Σε ένα κακό για την ομάδα του Αλέξανδρου  παιχνίδι, ενώ προηγήθηκε 0-1 με τον Ζώτο νωρίς, κατάφερε και "ανέτρεψε" μόνη της με την απόδοση της το σκορ, σε 2-1 υπέρ των γηπεδούχων πριν κλείσει το ημίχρονο.