Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

4η Νοεμβρίου 1944, η Αδελφοκτόνος Μάχη του Κιλκίς, μέρος B'


Οι καλοπροαίρετοι και οι επιδιώξεις τους

“Οι καλοπροαίρετοι Ρωμαίοι μ΄ εκνευρίζουν πιο πολύ από τους ειλικρινείς παλιανθρώπους»
Ρόδης Ρούφος- Κανακάρης, Οι Γραικύλοι

Του Όμηρου Ταχμαζίδη
Το ιστορικό: Έχω αναφερθεί σε προηγούμενα άρθρα μου στη δύσκολη σχέση της χώρας μας με τη σημερινή Γερμανία: προσπάθησα να απαγκιστρώσω, από το δόκανο του αντιγερμανισμού και την κριτική που ασκείται προς την γερμανική πλευρά – στο βαθμό που έχουν κάποια απήχηση και επιρροή οι απόψεις μου (η όποια αδυναμία επιρροής δεν οφείλεται στο περιεχόμενο και την «ποιότητα» της επιχειρηματολογίας, αλλά στην ισχύ του «μέσου», σε αυτές τις περιπτώσεις «το μέσο είναι το μήνυμα»).

Φιλοσοφική νυκτηγορία με τον Όμηρο Ταχμαζίδη

Την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013 (20.15) θα πραγματοποιηθεί η πέμπτη φιλοσοφική νυκτηγορία (β΄ περίοδος) με τον Όμηρο Ταχμαζίδη στο καφέ ΓΑΖΙΑ (Καρόλου Ντηλ 22 – Θεσσαλονίκη) με θέμα: «Η ιστορία ως εικόνα και αφήγηση: τέχνη, ιστορική πραγματικότητα και παρερχόμενο μέλλον». Η είσοδος είναι ελεύθερη.

"Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία" από την EUROBANK


4η Νοεμβρίου 1944, η Αδελφοκτόνος Μάχη του Κιλκίς, μέρος Α'


"Κινητικότητα μόνο για 25.000 δημοσίους υπαλλήλους το 2013" λέει το Υπουργείο

Ανακοίνωση Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης 
"Με αφορμή σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» με τίτλο «Καταργούνται – συγχωνεύονται 800 οργανισμοί. 30.000 εργαζόμενοι στο χορό της διαθεσιμότητας», το οποίο για μια ακόμη φορά επιχειρεί να παραπλανήσει την κοινή γνώμη και να δημιουργήσει σύγχυση σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης υπενθυμίζει ότι:

Συνέλαβαν 68χρονο στην Αξιούπολη για λαθραία τσιγάρα

Συνελήφθη σήμερα (29.10.2013) το πρωί, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ασφαλείας Παιονίας Κιλκίς, ένας ημεδαπός ηλικίας 68 ετών, για παράβαση του τελωνειακού κώδικα.

Παν - Αναπηρικό συλλαλητήριο ενάντια στην κρίση την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013, στο υπουργείο Εργασίας

Σε παν - αναπηρικό συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Εργασίας καλεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου και ώρα 11 π.μ., για όλα τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, τις οικογένειές τους και κάθε πολίτη της χώρας! 

Αγαθοπούλου: «Τι εξυπηρετούν οι παρελάσεις;»

Γράφει η Ειρήνη - Ελένη Αγαθοπούλου
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Κιλκίς
"Άλλη μια εθνική εορτή έφτασε στο τέλος της και μαζί της και όλες οι «αντιδικίες» περί παρελάσεων και συναφών εορτασμών. Πάλι οι παρελάσεις έγιναν κεκλεισμένων των θυρών στις περισσότερες πόλεις τις Ελλάδας, πάλι οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν περισσότερες από τον κόσμο που παρευρέθηκε, πάλι οι πολιτικοί ατένιζαν από ψηλά – ως εάν να είναι υπεράνω πάντων – το εν λόγω θέαμα. 

Ο Α.Σ. ΑΘΛΟΣ ΚΙΛΚΙΣ σε αγώνες TAE KWON DO σε Διεθνές Πρωτάθλημα της (Ε.ΤΑ.Β.Ε.) .

Στις 19-20/10/2013 ημέρες Σάββατο-Κυριακή πραγματοποιήθηκε  Διεθνές Πρωτάθλημα TAE KWON DO (W.T.F.) στην Θεσσαλονίκη από την Ένωση Ταεκβοντο Βορείου Ελλάδος (Ε.ΤΑ.Β.Ε).  Η συμμετοχή του Φίλαθλου κόσμου αλλά και των αθλητών ήταν πολύ μεγάλη με αποτέλεσμα την διήμερη και ολοήμερη διάρκεια των αγώνων από νωρίς το πρωί 9.00 έως αργά το βράδυ ακόμα και στις 23.00 η ώρα πραγματοποιούνταν τελικοί αγώνες. Στην διοργάνωση αυτή συμμετείχαν από τον Αθλητικό Σύλλογος Athlos Fight Club εννέα Αθλητές.

Ευχαριστούμε την βιομηχανία ζυμαρικών EURIMAC

Στις 13-10-2013 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στο Αγροτικό Ιατρείο Λεβεντοχωρίου. Η υπεύθυνη της Τράπεζας Αίματος των εθελοντών αιμοδοτών Αγγελίδου Ευγενία ευχαριστεί τους αιμοδότες για την προσφορά αγάπης και ζωής. Επίσης ευχαριστεί την βιομηχανία ζυμαρικών EURIMAC και ιδιαιτέρως τον κ. Κωνσταντινίδη Σταύρο και τον κ. Πολυχρονιάδη Στυλιανό για την ευγενική προσφορά των ζυμαρικών.

Υγεία, Διατροφή, Ιατρική

Γράφει η Ασημένια Καναρίδου
Eίμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω σχετικά με το πρόγραμμα ΥΔΡΙΑ.
Συνεργάτες του προγράμματος ΥΔΡΙΑ, φιλοξενήθηκαν στο νοσοκομείο Κιλκίς από τις 25-28 Οκτωβρίου, όπου και διεξήγαγαν τις εργασίες του προγράμματος .

Πέρασε και από Χειμαδιό ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα

Την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα σημείωσε ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα καθώς νίκησε τον Χειμαδιακό Χειμαδιού με 0-2 σκορ στην τέταρτη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Αν και αγωνίστηκε με πολλές απουσίες ποδοσφαιριστών δεν του έλειψε το πάθος και η δύναμη πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση.

Συνέλαβαν στους Ευζώνους Κιλκίς, Σκοπιανό που παρίστανε τον Βούλγαρο

Συνελήφθη χθες (28.10.2013) το απόγευμα στους Ευζώνους Κιλκίς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευζώνων, ένας υπήκοος FYROM ηλικίας 40 ετών, για πλαστογραφία πιστοποιητικών και κατοχή και χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου.

Τσάκωσαν 46χρονο Σκοπιανό που είχε διαπράξει ανθρωποκτονία από αμέλεια

Συνελήφθη σήμερα (29.10.2013) το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευζώνων, ένας υπήκοος FYROM 46 ετών, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση.

Δύο κουκουλοφόροι άρπαξαν από 53χρονη 10 000 ευρώ

Στις 28.10.2013 το βράδυ, στο Ριζό Πέλλας, δύο άγνωστοι δράστες φορώντας κουκούλες, αφού προσέγγισαν μία 53χρονη ημεδαπή η οποία είχε μόλις εισέλθει στην αυλή της οικίας της με το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητό της, με την χρήση σωματικής βίας της αφαίρεσαν μία τσάντα που περιείχε το χρηματικό ποσό των (10.000) ευρώ και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα και ακολούθως διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σκύδρας.

"Για να "χωθούν" τα κεφάλια πιο μέσα"

"Σημαιάκια, παρελάσεις, εθνική υπερηφάνεια χθες. Πάρτε και τον ψεκασμό σας σήμερα πρωί - πρωί για να "χωθούν" τα κεφάλια πιο μέσα και να "κοιμηθούν" ήσυχες οι αντιδράσεις σας.", μας λέει ο φίλος και αναγνώστης της ΓΝΩΜΗΣ Αχιλλέας Βελισσαρίδης από το Κιλκίς.

Μόνο το γκολ έλειπε στον Κιλκισιακό

Την ευκαιρία να μειώσει την διαφορά από τις πρώτες θέσεις έχασε ο Κιλκισιακός, ο οποίος αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 στην Πετρούσα με την τοπική Δόξα. Η ψυχραιμία στη τελική προσπάθεια έλειψε από τους παίκτες του κ. Σημαιοφορίδη, με τον τερματοφύλακα Μπαντή να αποκρούει πέναλτι στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.