Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου, Ευχαριστήρια για τα Ελευθέρια της Παιονίας

ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ του νεώτερου Ελληνισμού λαμπρότεροι φαντάζουν στα “Ελευθέρια” της συμπρωτεύουσας, της αείποτε ελληνικής Θεσσαλονίκης ως όνομα και πράγμα, χωρίς καμιάν αμφιβολία. Και φέτος ομολογημένα τιμώνται με την ευλογημένη παρουσία της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, καθώς ενυποστασιάζει και τον ιστορικό ύπατο θεσμό-σύμβολο της Ρωμηοσύνης μέσα στην ουσιώδη και θεμελιώδη του ορθόδοξη εκκλησιαστική οικουμενικότητα.

Ενοικιάζεται διαμέρισμα στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης

Ενοικιάζεται διαμέρισμα στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης, Μάρκου Αυγέρη 4 (4ος όροφος), 2 Δ, ΣΚ, WC, Hall. ατομικό καλοριφέρ, καινούρια κουζίνα, πόρτα ασφαλείας, βεράντες γωνιακές, τέντες, βαμμένο (220 ευρώ). Τηλ. 6944 945430, 6945 854108.

Εγκαίνια έκθεσης σκίτσων και σχεδίων Κ. Βουτσά στο Κιλκίς

Εξαιρετικά δείγματα σκιτσογραφικής τέχνης έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες της έκθεσης με τίτλο "Μακεδονικός Αγώνας πριν τη λευτεριά" του εικαστικού Κώστα Βουτσά, που φιλοξενείται στην πόλη του Κιλκίς από το Δήμο Κιλκίς και την Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρία ΤΕΧΝΗ, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης. 

"Αραιώνουν το δηλητήριο για να είναι κατάλληλο το νερό!"

Με αφορμή την ανακοίνωση του Δήμου Αριστοτέλη για το αρσενικό στο πόσιμο νερό, ο εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Θανάσης Μακρής, δήλωσε: «Η ανακοίνωση του Δήμου Αριστοτέλη, ότι για να είναι κατάλληλο το νερό από την «ύποπτη» πηγή/γεώτρηση πρέπει να αναμειγνύεται με καθαρό νερό από άλλες πηγές για να αραιώνεται σε βαθμό ώστε το αρσενικό να είναι μέσα στα επιτρεπτά όρια, αλλά και η προσπάθειά του παράλληλα να αποσυνδέσει το γεγονός από τις εργασίες χρυσού, δείχνει τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος ο κύριος Πάχτας».

Η Αλέκα Αποστολίδου διευκρινίζει

"Μετά την καταδικαστική απόφαση της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ στα μέλη του Συλλόγου Ξένων Γλωσσών Ν. Κιλκίς, θα ήθελα να ενημερώσω τους γονείς και τους μαθητές μου ότι δεν ανήκω στον συγκεκριμένο Σύλλογο από το Φεβρουάριο του 2011."
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Α. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ

Κάστανο, κρασί, τυρί στη Γρίβα Παιονίας

Επιλεγμένα ελληνικά τραγούδια, ζωντανά στον Ερωδιό ΚΙλκίς


Προγράμματα εξάλειψης μεταδοτικών ασθενειών στα ζώα

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος υπέγραψε τρεις Αποφάσεις με σκοπό την προστασία της υγιεινής και της ευζωίας των ζώων και τη στήριξη της ελληνικής κτηνοτροφίας.

Έκθεση Δήμου Κιλκίς “Έργα τέχνης από ανακυκλώσιμα υλικά”

Μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση με έργα τέχνης από… σκουπίδια και άχρηστα υλικά, θα φιλοξενήσει ο Δήμος Κιλκίς στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου Κιλκίς από τις 29 Οκτωβρίου (Τρίτη) έως τις 10 Νοεμβρίου 2013 (Κυριακή).

Εξετάσεις για απόκτηση πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη, Β' Περιόδου 2013

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται η διενέργεια εξετάσεων για την απόκτηση πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη, Β' Περιόδου 2013, σύμφωνα με τις διατάξεις της με αρ.πρωτ.: 38200/1136/2011 (ΦΕΚ 1969/Β’/02-09-2011) Απόφασης του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Περί κανονισμού λειτουργίας ερασιτεχνικών σταθμών ασυρμάτου» και της με αρ.πρωτ.: οικ.16046/425/Φ310/02-03-2012 (ΑΔΑ:Β4ΩΡ1-0Ρ8) εγκυκλίου του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. 

Ευχαριστούμε θερμά το Επιμελητήριο Κιλκίς

Το προσωπικό του Σταθμού Αιμοδοσίας του Γ. Νοσοκομείου Κιλκίς ευχαριστεί θερμά το Δ.Σ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κιλκίς και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του κ. Παύλο Τονικίδη για την πολύτιμη προσφορά τους. Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε τέτοιου είδους δωρεές που βελτιώνουν τις συνθήκες εργασίας και συμβάλουν στην ομαλότερη λειτουργία των μονάδων υγείας της πόλης μας έχουν ακόμη μεγαλύτερη αξία. Ευχαριστούμε ειλικρινά και ελπίζουμε να είναι πάντοτε σε θέση να επιτελούν σημαντικό κοινωνικό έργο.

Ο Παύλος Τονικίδης σε διημερίδα στο Ευρωκοινοβούλιο

Σε διημερίδα που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου με πρωτοβουλία του βουλευτή των Πρασίνων Νίκου Χρυσόγελου, την περασμένη Πέμπτη 17 και Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, έλαβε μέρος ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς, Παύλος Τονικίδης.

Επιτυχόντες στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας

Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς καλούνται οι επιτυχόντες στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας για τις γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική και Τουρκική επιπέδων Α (Α1 «στοιχειώδης γνώση» και Α2 «βασική γνώση»), Β (Β1 «μέτρια γνώση» και Β2 «καλή γνώση») και Γ1 «πολύ καλή γνώση» που πραγματοποιήθηκαν το Μάιο του 2013 να παραλάβουν τα πιστοποιητικά τους από τα γραφεία της Δ.Δ.Ε. Κιλκίς (21ης Ιουνίου 141 – Κιλκίς, 3ος όροφος) έχοντας μαζί τους το δελτίο εξεταζομένου.
(Πληροφορίες: Χριστίνα Κυριακού, τηλ. 2341026046)

Ερώτηση Γεωργαντά με θέμα "Κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για χρέη προς το δημόσιο"

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά και του βουλευτή Πέλλας Δ. Σταμενίτη κατατέθηκε στη Βουλή τη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών όπου καταγράφεται το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στον αγροτικό κόσμο με κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών για χρέη προς το δημόσιο.

Αγαθοπούλου: "Πετύχαμε μια μικρή νίκη στον αγώνα ενάντια στα μεταλλεία στο Κιλκίς"

Μετά από αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ο Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Μανιάτης έκανε τελικά δεκτή προσθήκη στην τροπολογία για την αλλαγή του μεταλλευτικού κώδικα, εξαιρώντας την εφαρμογή της συμμεταλειοκτησίας επί των εξηρημένων υπέρ του δημοσίου ορυκτών κατά την έννοια του άρθρου 143 του ν.δ. 210/1973.

Συμπλήρωση και υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπελοοινικής περιόδου 2012-2013, μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥΠΑΑΤ

Από το Γραφείο Αμπελουργίας του Τμήματος Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς ανακοινώνεται σύμφωνα με το 5509/123907/11-10-2013 έγγραφο του Υπ.Α.Α.Τ. οι κάτοχοι των αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων των οποίων η σταφυλική παραγωγή προορίζεται για οινοποίηση υποχρεούνται να υποβάλλουν ηλεκτρονικά μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του ΥΠΑΑΤ, δηλώσεις συγκομιδής για το σύνολο της εκμετάλλευσής τους αμέσως μετά τον τρύγο και όχι αργότερα από τις 15 Νοεμβρίου.

Κοινοτικά Κονδύλια για το Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης & Μετατροπής Αμπελώνων περιόδου 2013–2014

Από το Γραφείο Αμπελουργίας του Τμήματος Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς ανακοινώνεται ότι εγκρίθηκε το ποσό των 149.849,00 κατανεμημένο σε έκταση 11,20 εκταρίων για την υλοποίηση δράσεων του «Προγράμματος Αναδιάρθρωσης & Μετατροπής των Αμπελώνων περιόδου 2013–2014».

Μέτρα προφύλαξης από την ευλογιά

Το Τμήμα Κτηνιατρικής Π.Ε.Κιλκίς σας ενημερώνει ότι:
Η ευλογιά των αιγοπροβάτων είναι μια πολύ σοβαρή νόσος με μεγάλη μεταδοτικότητα και σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις η οποία χαρακτηρίζεται από υψηλό πυρετό και την εμφάνιση δερματικών αλλοιώσεων (κοκκινίλες, σπυράκια, έκκριμα και οζίδια, στην επιφάνεια του θώρακα και της κοιλιάς, στις μασχάλες και κάτω από την ουρά, καθώς και στο πρόσωπο, γύρω από το στόμα) ή/και επιδείνωση της γενικής κατάστασης υγείας τους.

Τους έπιασαν με έναν τορβά χασίσι

Συνελήφθησαν χθες (22.10.2013) το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Σερρών, δύο ημεδαποί ηλικίας 38 και 51 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Έναρξη Τμημάτων Μάθησης ΚΔΒΜ Δήμου Κιλκίς

Ο Δήμος Κιλκίς και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης), ανακοινώνουν την Έναρξη των Εκπαιδευτικών Μαθημάτων για την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013, για το Χειμερινό Εξάμηνο της Πρώτης Εκπαιδευτικής Περιόδου λειτουργίας του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κιλκίς.

Ημερίδα με θέμα την υγεία και τη διατροφή του Ελληνικού πληθυσμού στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς

Το Ελληνικό Ίδρυμα Υγείας (Ε.Ι.Υ.), σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) του Υπουργείου Υγείας, διεξάγει το έργο: "ΥΔΡΙΑ: Πρόγραμμα και στοχευόμενη δράση για την υγεία και τη διατροφή του Ελληνικού πληθυσμού: ανάπτυξη και εφαρμογή μεθοδολογίας και αποτύπωση".