Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Για το θέμα της γναθοχειρουργικής στο Νοσοκομείο Κιλκίς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Κιλκίς λένε...

Υπογράφει η Συντονιστική Επιτροπή Ανεξάρτητων Ελλήνων Κιλκίς
"Μπαλάκι του πινγκ-πονγκ έχει γίνει η κοινή γνώμη των πολιτών που εξυπηρετούνται από το Νοσοκομείο του Κιλκίς με τις ανακοινώσεις περί καταργήσεως της γναθοχειρουργικής.

Δύο ακόμη νέα κρούσματα λύσσας στη Θεσσαλονίκη

Από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013 το Εργαστήριο Αναφοράς Λύσσας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων γνωστοποίησε την επιβεβαίωση λύσσας σε ακόμη δύο (2) δείγματα κόκκινης αλεπούς. Με τα συγκεκριμένα, ο αριθμός των κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί μέσα στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης ανέρχεται πλέον σε τέσσερα (4) και σε 31 σε όλη τη χώρα. 

Κρυφός και φανερός αντισημιτισμός

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης
Στη συγκέντρωση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης, την ημέρα της έλευσης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Διεθνή Έκθεση τα μεγάφωνα κάποια στιγμή μετέδιδαν ένα μελοποιημένο ποίημα του Κώστα Καρυωτάκη.

Ετήσια γιορτή “Κάστανο Κρασί Τυρί” στη Γρίβα

Σας γνωστοποιούμε ότι την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί η ετήσια γιορτή “Κάστανο Κρασί Τυρί” στη Γρίβα. Υπό τον ήχο των Χάλκινων της Γουμένισσας και την παρουσία πολλών χορευτικών συγκροτημάτων, προσφέρονται κάστανα των κατοίκων του χωριού, κρασί και τυρί από τα οινοποιία και τις γαλακτοβιομηχανίες της περιοχής και παραδοσιακές πίτες από τις νοικοκυρές του χωριού.
Είσαστε όλοι προσκεκλημένοι να γιορτάσετε μαζί μας.
Ώρα έναρξης: 12 μμ.
Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Γρίβας

"Η δύναμη των εργατών είναι μεγάλη και πρέπει να τη δείξουμε"

Υπογράφει το ΠΑΜΕ
"Το ΠΑΜΕ καλεί τα Εργατικά Κέντρα, τις Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα, τις επιτροπές των σωματείων στους τόπους δουλειάς, μπροστά στην απεργία στις 6 Νοέμβρη να βρεθούμε ακόμα πιο κοντά στις αγωνίες και τα βάσανα της εργατικής τάξης, των ανέργων, της νεολαίας, των συνταξιούχων. Να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να συμμετέχουν μαζικά οι εργαζόμενοι στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Κανένας εργασιακός χώρος να μην μείνει χωρίς εκεί να έχουμε βρεθεί και ενημερώσει τους εργαζόμενους.

«Να γιατί λέμε όχι στις εξορύξεις χρυσού»

Υπογράφουν οι Οικολόγοι Πράσινοι
Η νέα διαρροή μεταφερόμενων τοξικών απόβλητων της Ελληνικός Χρυσός στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όχι μόνο επιβεβαιώνει τους φόβους μας για την παραγωγή εκατομμυρίων τόνων τοξικών αποβλήτων, αλλά δείχνει ότι το όποιο πρόβλημα δεν περιορίζεται τοπικά στην περιοχή των εξορύξεων.

Ομιλία Σαμαρά στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας

"Θα ήθελα να ξεκινήσω σήμερα και να αναφερθώ στην επικαιρότητα, ξεκινώντας κάπως «ανορθόδοξα»: Θυμίζοντάς σας κάποια αποσπάσματα από την ιδρυτική διακήρυξή της Παράταξής μας! Πριν 39 χρόνια, τέτοιες μέρες, δημοσιεύτηκε, στις 4 Οκτωβρίου του 1974 η ιδρυτική αυτή διακήρυξη. Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, μέσα στη διπλή δίνη μιας εθνικής και μιας διεθνούς κρίσης, θεμελίωνε το Κοινοβουλευτικό μας πολίτευμα. Για πρώτη φορά γινόταν αυτό τόσο στέρεα και ανθεκτικά, όπως αποδείχθηκε όλα τα επόμενα χρόνια…

Προχωρούν οι αλλαγές στον Εκλογικό Νόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά τις αλλαγές στις Περιφερειακές & Δημοτικές Εκλογές του προσεχούς Μαΐου, ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας, σήμερα, στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

"Μεταφέρουν τοξικά απόβλητα των μεταλλείων Χαλκιδικής στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης"

Υπογράφει η  Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε.
"Με το «ατύχημα» που συνέβη το Σάββατο 5 Οκτώβρη στο λιμάνι Θεσσαλονίκης με τη μεταφορά τοξικών και επικίνδυνων ορυκτών υλών από την εξόρυξη της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» στη Χαλκιδική, αποκαλύφθηκε για μια ακόμα φορά η επικινδυνότητα της «επένδυσης» σε όλες τις φάσεις της (εξόρυξη, αποθήκευση, μεταφορά) με επιπτώσεις όχι μόνο στους κατοίκους της Χαλκιδικής αλλά και όσων βρίσκονται στη πορεία μεταφοράς των αποβλήτων. 

Εκπαιδευτική αποστολή του Επιμελητηρίου Κιλκίς στην Μόντενα Ιταλίας

To Επιμελητήριο Κιλκίς στο πλαίσιο της διοργάνωσης εκπαιδευτικής αποστολής στην Μόντενα - Ιταλία, με θέμα Καινοτόμα δίκτυα στον αγροδιατροφικό τομέα, καλεί τα μέλη του να δηλώσουν ενδιαφέρον έως την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013, στην κα Λίνα Τσερκέζη, τηλ 2341024580.

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παιονίας


Καλείστε σε ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Παιονίας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ», την 15η Οκτωβρίου 2013 ημέρα ΤΡΙΤΗ και ώρα 20.00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Για την κατάσταση σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ ρωτάει το ΚΚΕ

"Η νέα ακαδημαϊκή χρόνια βρίσκει τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη κατάσταση, με σοβαρή αδυναμία να εκπληρώσουν τις βασικές τους λειτουργίες.

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ»

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ» προσκαλεί τα μέλη του στην Εκλογο-απολογιστική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 10:00 – 17:00 στο χώρο του Επιμελητηρίου Κιλκίς επί της οδού Στενημάχου 2. 

Τσάκωσαν Σύριο για πλαστογραφία πιστοποιητικών στους Ευζώνους Κιλκίς

Συνελήφθη χθες (10.10.2013) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευζώνων, ένας υπήκοος Συρίας ηλικίας 25 ετών, για πλαστογραφία πιστοποιητικών, κατοχή και χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Εξετάσεις για την απόκτηση πτυχίου Ραδιοτεχνίτη, περιόδου Γ' 2013

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται η διενέργεια εξετάσεων για την απόκτηση πτυχίου Ραδιοτεχνίτη, περιόδου Γ' 2013 σύμφωνα με τις διατάξεις του Β' Δ/τος 510/71 (ΦΕΚ 152Α'/71) και Υ.Απ/σης 210845/71 (ΦΕΚ 772Β'/71).

Πρόγραμμα εορτασμού της Ιστορικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στο Κιλκίς

Για τον εορτασμό της Ιστορικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, θα πραγματοποιηθούν στο Κιλκίς οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις.

Εκδηλώσεις για τον Εορτασμό Ημέρας Μακεδονικού Αγώνα, στο Κιλκίς

Οι εκδηλώσεις για τον Εορτασμό Ημέρας Μακεδονικού Αγώνα θα πραγματοποιηθούν την 20η Οκτωβρίου 2013, ημέρα Κυριακή. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

"Ας αφήσει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς τους καιροσκοπισμούς"

Υπογράφει ο Θέμης Ανθρακίδης
Διοικητής Νοσοκομείου Κιλκίς
"Σε πρόσφατο δημοσίευμα στον τοπικό τύπο του Κιλκίς ανεγνώσαμε την διαμαρτυρία σας για «κατάργηση οργανικής θέσης γναθοχειρουργικής στο Γ. Ν. Κιλκίς» και για «μια ακόμη πράξη στο όλο έργο της υποβάθμισης του νοσοκομείου Κιλκίς». Κάτωθι σας εκφράζουμε τις παρατηρήσεις μας.

Μέτρα πρόληψης για τη Λύσσα (Video)


Ληστεία μαϊμού στη Νέα Ζίχνη Σερρών

Συνελήφθη χθες (10.10.2013) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ζίχνης, μία ημεδαπή ηλικίας 36 ετών σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση χωρίς να καθίσταται άλλος ύποπτος.

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ ταρακούνησε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Καβάλα, Δράμα και Κιλκίς!

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική και Κιλκίς - Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθίας...

Τίτλοι εφημερίδων, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΑΥΓΗ ·Καθαρές εξηγήσεις για τους γκρίζους μηχανισμούς – Σύρονται στη Βουλή ο διοικητής της ΕΥΠ για τις παρακολουθήσεις και ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ για τη λίστα Λαγκάρντ, έμπιστοι και οι δύο του Αντ. Σαμαρά… ·Οικονομία – Η πραγματικότητα διαψεύδει την κυβέρνηση·Φόρος Ακινήτων – Φορολόγηση χωρίς εξαιρέσεις από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Η τρόικα κλείνει 22 αεροδρόμια – Περίεργη επιμονή για λουκέτα ακόμη και σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς (Πάρος, Νάξος, Μήλος, Κύθηρα, Σκύρος, Σύρος και Χίος) ·Θύελλα για τον ΕΟΠΥΥ- Για απαράδεκτο σχέδιο μιλούν γιατροί, που έχει ως μοναδικό στόχο τη συρρίκνωση των δαπανών ·Η ανεργία στο 27,6% - 1.374.054 χωρίς δουλειά, επίδομα μόνο για 145.865

Πανέτοιμοι οι χειροσφαιριστές του Γ.Α.Σ.Κιλκίς για το σαββατιάτικο παιχνίδι με αντίπαλο τον Δούκα

Πανέτοιμοι εμφανίζονται οι χειροσφαιριστές του Γ.Α.Σ.Κιλκίς να κατακτήσουν τη νίκη και τους δύο βαθμούς στο σαββατιάτικο παιχνίδι με αντίπαλο τον Δούκα στις 17:45 στο νέο κλειστό της πόλης. Ετοιμοπόλεμος θα είναι και ο Θανάσης Παπαδόπουλος που ανάρρωσε πλήρως μετά την επέμβαση σκωληκοειδεκτομής στην οποία είχε υποβληθεί και θα αποτελέσει ένα ακόμη σημαντικό ''γρανάζι'' στη καλοδουλεμένη Κιλκισιώτικη μηχανή.

Ανήμποροι να κινήσουν θεούς, κινούν … δαίμονες!

Υπογράφει το Μέτωπο Αγώνα Ενάντια στα Μεταλλεία σε Κρούσια - Πάικο
"Ο νόμος 210/1973 (γνωστός και ως “Μεταλλευτικός Κώδικας”), στο Άρθρο 143 καθορίζει σαφώς πως: “Δικαίωμα αναζητήσεως, ερεύνης και εκμεταλλεύσεως των αμέσως επομένων μεταλλευτικών ορυκτών κέκτηται μόνον το Δημόσιον: … γ) Των ορυκτών υλών των περιεχουσών εις εκμεταλλευσίμους ποσότητας ραδιενεργά στοιχεία.” Άρα δεν έχει το δικαίωμα να αναζητήσει, ερευνήσει και εκμεταλλευτεί καμία ιδιωτική εταιρία τέτοιου είδους ορυκτά (όπως για παράδειγμα το ουράνιο.)