Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΘ: Ανέκδοτα Φθινοπώρου! (περί τέλους της ανηφόρας και ανύπαρκτου Plan B)

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

«Η χώρα μας βρίσκεται στην ανηφόρα αλλά και στην τελική της στροφή». Αυτή ήταν μια από τις εναρκτήριες προτάσεις της ομιλίας του Ε. Βενιζέλου στη ΔΕΘ, προς τους φορείς της πόλης την Κυριακή που μας πέρασε.

Τρίτος Ημιμαραθώνιος Πάικου νομού Κιλκίς

Στις 3 Νοεμβρίου 2013 θα διεξαχθεί ο τρίτος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΠΑΪΚΟΥ στο Πάικο του Νομού Κιλκίς, ο οποίος και φέτος είναι αφιερωμένος στον αγώνα των κατοίκων της περιοχής αλλά και όλης της Β. Ελλάδας ενάντια στα μεταλλεία:

Ανακοίνωση Περιφέρειας για την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης της αυτοκτονίας

Με αφορμή την 10η Σεπτεμβρίου που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης της αυτοκτονίας, το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

Ευχαριστήριο Φιλόπτωχου Ταμείου της Μητρόπολης Κιλκίς

«Το ΦΙΛΟΠΤΩΧΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΠΟΛΥΑΝΗΣ ΚΙΛΚΙΣΙΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ»,ευχαριστεί θερμά τη Σοφία Φιλιππίδου, η οποία προσέφερε εις μνήμη του πατέρα της Αριστείδη Φιλιππίδη, το ποσό των 100 ευρώ στο ταμείο μας για το ετήσιο μνημόσυνό του.

'Επιασαν Σενεγαλέζα στους Ευζώνους Κιλκίς για πλαστογραφία

Συνελήφθη χθες (08.09.2013) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευζώνων, μία υπήκοος Σενεγάλης ηλικίας 23 ετών, για πλαστογραφία πιστοποιητικών, κατοχή και χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπή σε σχολείο στο Κιλκίς

Συνελήφθησαν χθες (08.09.2013) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, δύο ημεδαποί ηλικίας 19 και 25 ετών, για κλοπή σε σχολείο.

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013, στις 13:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

Συνεργασία των ακαδημιών του ΓΑΣ Κιλκίς και του Άτλαντα στο βόλει

Τη συνεργασία του με το τμήμα πετοσφαίρου του Αθλητικού & Πολιτιστικού Οργανισμού “Άτλας” Κιλκίς ανακοινώνει ο ΓΑΣ Κιλκίς. Οι πρόεδροι των δύο συλλόγων της πόλης κκ Κωνσταντινίδης και Χειρούλης είχαν συζητήσεις και επαφές την προηγούμενη και εβδομάδα στα πλαίσια της συμφωνίας του προγράμματος με την ομάδα του ΓΑΣ Κιλκίς και του Άτλαντα, σε επίπεδο Ακαδημιών Βόλει και όχι μόνο, η οποία και κατέληξε σε μια πολύ σημαντική συμφωνία για το άθλημα.

Τίτλοι εφημερίδων, Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Όχι άλλα μέτρα! – Μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά (από τη ΔΕΘ) στους δανειστές:- Κάντε ό,τι έχετε υποσχεθεί, δεν αντέχει επιπλέον βάρη η κοινωνία ·Το έπος Βρούτση! – 663.997 παίρνουν 371 ευρώ σύνταξη! _Πως ο υπουργός Εργασίας (με ψαλίδι και μαχαίρι) μειώνει τις αποδοχές των συνταξιούχων ·Στάχτη και barberry από τον cool Αλέξη – Οι κορόνες και το πανάκριβο πουκάμισο του Τσίπρα
ΕΘΝΟΣ ·Ώρα μηδέν για επίθεση- αστραπή στη Συρία – Με το δάκτυλο στη σκανδάλη οι ΗΠΑ ·Τα τρία σενάρια – «Λίφτινγκ» για το πετρέλαιο θέρμανσης·Θεσσαλονίκη – Η σύγκρουση των… STORIES- Σαμαράς – Βενιζέλος – Το πλεόνασμα μας βγάζει από τα Μνημόνια – Αλέξης Τσίπρας- Κυβέρνηση κυνισμού και υποκρισίας

Έναρξη Α' εξαμήνου για το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Παιονίας

Στα πλαίσια των μορφωτικών στόχων του, ο Σύλλογος Επιστημόνων Κεντρικής Μακεδονίας «Αριστοτέλης» ξεκινά τον Οκτώβρη 5-10-2013 το πρόγραμμα επιμόρφωσης ενηλίκων του α΄ εξαμήνου στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Παιονίας.
Το γνωστικό αντικείμενο του α΄ εξαμήνου για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 έχει ως θέμα την ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ 19ος -20ος αιώνας.

Κιλκίς: Εκδηλώσεις για την ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών

Οι εκδηλώσεις για την ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών θα πραγματοποιηθούν την 30η Σεπτεμβρίου 2013, ημέρα Δευτέρα, σύμφωνα με το Π.Δ. 1/2007 (ΦΕΚ Α 1). Οι εκδηλώσεις της ημέρας μνήμης έχουν σκοπό να τονίσουν ιδιαίτερα και να υπενθυμίσουν τις πράξεις των Εθνικών μας Ευεργετών και τη συμβολή τους στην οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική ανάπτυξη της χώρας.

Κιλκίς: Εκδηλώσεις για την ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος

Οι εκδηλώσεις για την ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος θα πραγματοποιηθούν την 15η Σεπτεμβρίου 2013, ημέρα Κυριακή, σύμφωνα με το Π.Δ. 304/2001.