Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Διαμαρτυρία ΓΣΕΒΕΕ προς Υπ. Εργασίας για τα "μπιλιετάκια" του ΟΑΕΕ

Επιστολή απέστειλε η ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας) στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ι. Βρούτση που αφορά στην ενημέρωση του ΟΑΕΕ σε ασφαλισμένους του για την λήψη αναγκαστικών μέτρων εναντίον τους για την μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών.

Συνελήφθη Σέρβος καταζητούμενος στους Ευζώνους Κιλκίς

Συνελήφθη σήμερα (07.08.2013) το πρωί, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ευζώνων, ένας υπήκοος Σερβίας 36 ετών, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ερυθρά αγγελία διεθνών αναζητήσεων. 

Στην Ιστορία πέρασε το 15ο Φεστιβάλ Βαρβάρας στην ορεινή Χαλκιδική

Της Χαρούλας Καραμπίδου
Αυλαία την Κυριακή 4 Αυγούστου για το φεστιβάλ Βαρβάρας του δήμου Αρναίας με τη συναυλία του Γ. Αγγελάκα και Π. Παυλίδη. Ήταν ένα τετραήμερο τις πρώτες μέρες του Αυγούστου μέσα στο δάσος από οξιές γεμάτο μουσικές, χρώματα, νεανική διάθεση και αισιοδοξία.

Το Μαυρονέρι Κιλκίς χορεύει στις 9 Αυγούστου 2013


18 συλλήψεις έγιναν την τρίτη μέρα ελέγχου καταστημάτων στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας, συνεχίστηκαν και για τρίτη ημέρα οι συστηματικοί έλεγχοι σε διάφορες τουριστικές περιοχές της Κασσάνδρας Χαλκιδικής, με σκοπό την αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών που σχετίζονται με την εφαρμογή της νομοθεσίας σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Δόθηκαν άδειες για λευκά ταξί στη Θεσσαλονίκη

Άδειες για λευκά ταξί ειδικής μίσθωσης δόθηκαν από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Θεσσαλονίκης, μετά από σχετική πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Κεντρική Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Γεώργιου Τσαμασλή.

Η γοητεία της άγνοιας και το Συμπληρωματικό Νόμισμα (Περί Ομολόγων ειδικού σκοπού)

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Δυο χρόνια πριν, τoν Ιούλιο του 2011, αναφερθήκαμε με άρθρο μας, σε ένα σύνολο ομολόγων που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν ταυτόχρονα δυο σκοπούς: Tη βελτίωση της ρευστότητας στην ελληνική οικονομία και παράλληλα την ανάπτυξη.

Πες την ηλικία σου να σου πω τι σεξ κάνεις.Τα μυστικά ανά ηλικία

Όσο περνούν τα χρόνια δεν αλλάζει μόνο το σώμα και η συμπεριφορά αλλά και η ερωτική ζωή.  Κοινό μυστικό αποτελεί ότι άλλα πράγματα θέλουν οι άνδρες και οι γυναίκες στην ηλικία των 20, άλλα στα 30, άλλα στα 40 και άλλα στα 50.

Προληπτικά μέτρα ενάντια στον ιό του δυτικού Νείλου

Σχετικά με τα προληπτικά μέτρα για την προστασία των ατόμων από τη λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου, το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Το Καλοκαίρι ενημερωνόμαστε μέσα από την εκπομπή «Μέρα με τη Μέρα» του 4Ε

Η εκπομπή που αγαπήσατε, σας συντροφεύει και το καλοκαίρι μέσα από την συχνότητά μας...
Καθημερινά αποδεικνύουμε πως η ενημέρωση έχει τη δική της θέση στις επιλογές των τηλεθεατών όταν αυτή γίνεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Ομόφωνο και κατηγορηματικό ΟΧΙ στα σχέδια των χρυσοθήρων για την Κρωβύλη Μαρώνειας (χάρτης)

Πηγή: pamemprosta.org
Παρουσία βουλευτών (Αϊχάν Καρά Γιουσούφ) και περιφερειακών συμβούλων (Τάκης Χαρίτος) το δημοτικό συμβούλιο Μαρωνείας Σαπών εκφράστηκε κατηγορηματικά κατά του ενδεχομένου χορήγησης άδειας μεταλλευτικών ερευνών στην περιοχή των οικισμών Παλιάς Κρωβύλης και Κρωβύλης της Μαρώνειας.

Τι λέει η ΕΣΕΕ στους Περιφερειάρχες και Aντιπεριφερειάρχες της Xώρας για τις τοπικές αγορές

Η ΕΣΕΕ (Εθνική συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου) απέστειλε επιστολές στους 13 Περιφερειάρχες και 58 Αντιπεριφερειάρχες όλης της χώρας, τις οποίες κοινοποίησε στους Υπουργούς Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκη και Εσωτερικών Ι. Μιχελάκη, καθώς και στον Πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος Ι. Σγουρό. Οι επιστολές αφορούν το νέο πλαίσιο λειτουργίας των αγορών, τις αυξημένες αρμοδιότητες των αιρετών Περιφερειαρχών και Αντιπεριφερειαρχών σε αυτό και το περιεχόμενό τους έχει ως εξής:

Η “Νταντά εξ ουρανού” τη Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013 στο Θέατρο Λόφου Κιλκίς


Ο Δήμος Κιλκίς παρουσιάζει την παράσταση “Νταντά εξ ουρανού” τη Δευτέρα 19 Αυγούστου και ώρα 9 το βράδυ στο Θέατρο Λόφου.
Στο ρόλο της «σχεδόν τέλειας» νταντάς, πρωταγωνιστεί η καταξιωμένη ηθοποιός Ταμίλλα Κουλίεβα η οποία σκηνοθετεί και την παράσταση.
Στην παράσταση πρωταγωνιστεί και ο αγαπημένος ηθοποιός Φώτης Σπύρος.

Χρειαζόντουσαν τέσσερα αλυσοπρίονα και τα ‘κλεψαν

Συνελήφθησαν χθες (06.08.2013) το απόγευμα στη Βέροια στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, δύο υπήκοοι Αλβανίας 36 και 45 ετών, για κλοπή.

Έψαχναν τον κλέφτη στη Ρουμανία και τον τσάκωσαν οι δικοί μας στο Άγιο Όρος

Συνελήφθη χθες (06.08.2013) το μεσημέρι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Όρους, ένας υπήκοος Ρουμανίας 23 ετών σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης. 

“Tο Ελληνικό Δημόσιο δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει από το να δέρνει τον κόσμο πάνω στα βουνά;”

Δηλώσεις της Καναδέζας βουλευτίνας Νiki Ashton
Η βουλευτής Νiki Ashton μετά την πορεία στον Κάκαβο στις 3 Αυγούστου 2013, όπου είδε με τα μάτια της την καταστροφή που έχει προκαλέσει η δράση της Καναδικής εταιρείας Εldorado Gold.

Απαγορευμένη χρωστική στο αλλαντικό "Χοιρινή Ωμοπλάτη Βραστή Spar" εντόπισε ο ΕΦΕΤ

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας του ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο του Προγράμματος Επισήμου Ελέγχου Ασφάλειας και Ποιότητας των Τροφίμων για τον έλεγχο των προσθέτων και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, διαπίστωσε την ύπαρξη μη ασφαλούς προϊόντος – Χοιρινή Ωμοπλάτη Βραστή – στο οποίο ανιχνεύθηκε χρωστική (καρμίνιο), πρόσθετο μη επιτρεπόμενο στο συγκεκριμένο είδος τροφίμου.

SOS εκπέμπουν οι επαγγελματίες και έμποροι της Αξιούπολης ν. Κιλκίς

Υπογράφουν οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες και Έμποροι Αξιούπολης, Ν. Κιλκίς

Ελλάδα, Αύγουστος 2013
Αγαπητοί Κρατικοί Λειτουργοί
(ανώτεροι και κατώτεροι),
Σ’ αυτόν τον ακήρυχτο πόλεμο
που λέγεται οικονομική κρίση,
είναι εύκολο να σηκώνετε τα χέρια ψηλά,  είναι βολικό να πιστεύετε ότι όλα είναι προδιαγεγραμμένα, 
είναι ασφαλές να κρατάτε αποστάσεις από τα προβλήματα που διαχειρίζεστε.