Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

“Να παγώσουν τα χρέη των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ”

Υπογράφει η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ
"Εκατοντάδες συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι, πραγματοποιήσαμε σήμερα 2 Αυγούστου 2013, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΕ, μετά από κάλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ να διαμαρτυρηθούμε για την προσπάθεια τρομοκράτησης και εκβιασμού με τα απειλητικά σημειώματα που στέλνει η διοίκηση του ΟΑΕΕ και απειλεί εκατοντάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ με διώξεις και κατασχέσεις.

Φυρομιανός προσπάθησε με την απειλή όπλου να ληστέψει κοσμηματοπωλείο

Συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας σήμερα (02.08.2013) το μεσημέρι, στη Σάρτη Χαλκιδικής, ένας 46χρονος υπήκοος FYROM, ο οποίος αποπειράθηκε να διαπράξει ληστεία σε βάρος 52χρονου ημεδαπού ιδιοκτήτη κοσμηματοπωλείου.

Ρύθμιση οφειλών για το 2013 προς το ΙΚΑ σε 12 δόσεις

Ύστατη ευκαιρία να ρυθμίσουν όλα τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία δίνει το υπουργείο Εργασίας σε επιχειρήσεις και επιτηδευματίες. 
Εγκύκλιος του ΙΚΑ που θα εκδοθεί τις επόμενες μέρες θα προβλέπει πως όσοι οφειλέτες ρυθμίσουν τα χρέη του 2013 προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις θα μπορούν να ενταχθούν και στην ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών που επιτρέπει τη σταδιακή αποπληρωμή χρεών μέχρι και τον Ιούνιο του 2017.

Νέα τιμολόγια ανακοίνωσε η ΔΕΗ

Νέα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας για τις βιομηχανίες και μεγάλες επιχειρήσεις που τροφοδοτούνται από το δίκτυο υψηλής και μέσης τάσης ανακοίνωσε σήμερα η ΔΕΗ, με δυνατότητα αναδρομικής ισχύος από την αρχή του χρόνου. Τα νέα τιμολόγια δεν αφορούν τους οικιακούς καταναλωτές, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κλπ που συνδέονται στο δίκτυο χαμηλής τάσης.

Δήλωση Μάξιμου Χαρακόπουλου για την νομιμοποίηση αυθαίρετων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την ψήφιση Νόμου του ΥΠΕΚΑ, «Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης Δόμησης - Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις», που περιλαμβάνει και γενναίες ρυθμίσεις για τη νομιμοποίηση αυθαίρετων κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, δήλωσε τα εξής:

Καθορισμός της διαδικασίας επιλογής των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα

Καθορισμός της διαδικασίας επιλογής των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα, των κριτηρίων επιλογής και κατάταξής τους, τον τρόπο μοριοδότησής τους και ρύθμιση ζητημάτων λειτουργίας του Τριμελούς Συμβουλίου του άρθρου 5 παρ. 3 του ν.4024/2011 και των Τριμελών Ειδικών Υπηρεσιακών Συμβουλίων.
Δείτε ΕΔΩ

Ικανοποίηση ΣΕΒΕ για αντιβροχική προστασία καλλιεργειών αμπέλου

Την ικανοποίησή του για την, μετά από σχετικό αίτημα, ένταξη της καλλιέργειας της αμπέλου στις επιχορηγούμενες για το 2013 καλλιέργειες για προστασία από βροχόπτωση, σύμφωνα με την πρόσφατη σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΛΓΑ, εκφράζει με σημερινή επιστολή του στον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ).

Για τις συγχωνεύσεις των σχολείων ο ΣΥΡΙΖΑ Παιονίας, λέει...

Υπογράφει ο ΣΥΡΙΖΑ Παιονίας
"Το θέμα της συγχώνευσης των δημοτικών σχολείων των Πλαγίων, Τούμπας και Γοργόπης στο Πολύκαστρο, στον Ευρωπό και στην Αξιούπολη αντίστοιχα, απασχόλησε το δημοτικό συμβούλιο της Παιονίας στα τέλη του προηγούμενου μήνα. Στη συνεδρίαση εκείνη παρευρέθηκαν η κ. Ε. Αγαθοπούλου βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γ. Γεωργαντάς βουλευτής ΝΔ και ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Γκουντενούδης.

Επιμορφωτική Κιλκίς: Εκπαιδευτικές συμπράξεις για το 1ο Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο (ΣΕΚ) του Κιλκίς

Το 1ο Σχολικό Εργαστηριακό Κέντρο (ΣΕΚ) του Κιλκίς, έλαβε την έγκριση συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LEONARDO-Εκπαιδευτικές Συμπράξεις. Τίτλος του έργου είναι “Κτίρια με σχεδόν μηδενική ενεργειακή απόδοση”. Η Επιμορφωτική Κιλκίς υποστήριξε το 1ο ΣΕΚ στη συνεργασία με τους φορείς εταίρους και θα το υποστηρίξει σε θέματα διαχείρισης του προγράμματος. 

"Δεν είναι ηλίθιοι"

Του Μιχάλη Στρατάκη
Δεν είναι ηλίθιοι. Ούτε αυτοί, ούτε τα αφεντικά τους. Ξέρουν ότι κάποια στιγμή θα ξεσπάσει η επανάσταση. Και ξέρουν, πολύ καλά τι τους περιμένει. Γιαυτό παλεύουν να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο που τους απειλεί.

Yλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης της ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ με τον Εμπορικό Σύλλογο Καλαμαριάς, την επιχείρηση «Λύκας Γεώργιος ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.» και την επιχείρηση «ΚΤΕΛ Κιλκίς»

Οι επιτυχόντες στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε τα ονόματα των επιτυχόντων στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας για τις γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική και Τουρκική επιπέδων Α (Α1 «στοιχειώδης γνώση» και Α2 «βασική γνώση»), Β (Β1 «μέτρια γνώση» και Β2 «καλή γνώση») και Γ1 «πολύ καλή γνώση» που πραγματοποιήθηκαν στις 11 και 12 Μαΐου 2013. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα από :

Κάλεσμα για προετοιμασία κινητοποιήσεων από την Εκτελεστική Γραμματεία Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κιλκίς

"Η ΔΕΘ του 2013, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 6-7-8 Σεπτεμβρίου 2013, θα είναι ο μεγάλος «σταθμός» του συνεχιζόμενου αγώνα μας κατά των αλλεπάλληλων μνημονίων, πολυνομοσχεδίων, μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων και μέτρων που ξηλώνουν τα τελευταία ίχνη κοινωνικών, συλλογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων.

Μεγάλη Βρύση ν. Κιλκίς: Μεγάλη αλλά παραδοσιακή

Η επισκεψιμότητα της ΓΝΩΜΗΣ τον Ιούλιο 2013

10.510 διαφορετικοί αναγνώστες και αναγνώστριες από όλον τον κόσμο εμπιστεύθηκαν την ενημέρωσή τους στην εφημερίδα ΓΝΩΜΗ ΚΙΛΚΙΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ (www.gnomikilkis.gr) από 1 έως 31 Ιουλίου 2013
Σας ευχαριστούμε!

"Φίλε θυμήσου ότι αυτά τα κοράκια είναι τίποτε χωρίς εσένα"

Του Ανδρέα Κεσίδη
Παρέμβαση στη δημοσίευση
Σε εξέλιξη το πρόγραμμα  "Εξοικονομώ κατ' οίκον"
του Ευθύμη Παπαδόπουλου (ΕΔΩ)

Καλέ μου φίλε μεταφέρεις πολύ σωστά όσα λέει το πρόγραμμα.  Όμως πλέον αυτό δεν αρκεί. Τώρα νομίζω ότι είναι καιρός να λέμε και όσα ο κοινός νους και η κοινωνική μας συνείδηση επιβάλει.

ΕΚΑΒ: "Δώστε Προτεραιότητα στην Πρόληψη και την Ασφάλεια"