Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

«Προβληματισμός για την αλλαγή των προτύπων στον περιφερειακό Τύπο»

Ο Σύνδεσμος Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Προβληματισμός για την αλλαγή των προτύπων στον περιφερειακό Τύπο».
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6/7/2013, στα Ιωάννινα. Ώρα προσέλευσης 17:00. 
(«Παλαιά Σφαγεία», πολιτιστικός πολυχώρος)

Ευχαριστήριο Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ»

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ» ευχαριστεί θερμά τον κο. Ξηρουδάκη Ευστράτιο, για την χρηματική δωρεά εις μνήμη της συζύγου του Ξηρουδάκη Ευδοξίας.

Αναλυτικό Πρόγραμμα 16ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ – Κοινωνικής Αλληλεγγύης 5,6 & 7 Ιουλίου

Η Κινηματογραφική Λέσχη Κιλκίς "Ανοικτή Οθόνη" στηρίζει ενεργά το 16ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ κοινωνικής αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη (πρώην
στρατόπεδο Π. Μελά) στις 5, 6 και 7 Ιούλη με ενεργη συμμετοχή και
υποστήριξη στις προβολές του φεστιβάλ με τον κύκλο προβολών "πολιτική ταινιοθήκη" (τα φιλμ θα παίζονται στον χώρο προβολών αμέσως μετά το τέλος της επίσημης θεματικής προβολής της ημέρας στη ζώνη 22.00-24.00)

Κούρεμα των καταθέσεων: Η Κερκόπορτα της Ευρωζώνης!

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Όλοι θεωρούσαμε την προστασία των καταθέσεων έως τις 100 χιλιάδες ευρώ ως δεδομένη, πριν το ξέσπασμα της κρίσης στην Κύπρο. Τα νομοθετήματα της ΕΕ (Οδηγία 94/19 και οι επεκτάσεις τoυς), αποτελούσαν εγγύηση για κάτι τέτοιο.

Ανακοίνωση βιομηχανίας EURIMAC Α.Ε.

Στη ΒΙΠΕ Κιλκίς, την 29 Ιουνίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 10.00, συνήλθε στα γραφεία της εταιρείας, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου κ. ΣΤΑΥΡΟΥ Π. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας με την επωνυμία EURIMAC Α.Ε.,προς έκδοση ψηφίσματος για τον θάνατο του Ιδρυτού και Επίτιμου Προέδρου αυτής ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ και Προέδρου της ΜΑΚΒΕΛ Α.Ε.. Παραβρέθηκαν όλα τα μέλη του Δ.Σ. και ομόφωνα απεφάσισαν τα παρακάτω:

Για τις νέες ρυθμίσεις επιβίβασης στον ΟΑΣΑ η Ειρήνη Αγθοπούλου δηλώνει...

"Πάλι κάποιοι κυβερνητικοί φωστήρες ξεπέρασαν και τον εαυτό τους, με νέες ιδέες κατά της «λαθρεπιβίβασης» στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η πιλοτική εφαρμογή του μέτρου υποχρεωτικής επιβίβασης από την μπροστινή πόρτα του λεωφορείου, σε πάνω από 50 γραμμές του Λεκανοπεδίου και η γενίκευσή του αργότερα και στις υπόλοιπες, αποτελεί άλλο ένα δείγμα προχειρότητας και αναλγησίας στις πλάτες του πολύπαθου επιβατικού κοινού της πρωτεύουσας, από μια πανικόβλητη δικομματική κυβέρνηση που βλέπει τα έσοδα να καταρρέουν από την υφεσιακή πολιτική της, συμπαρασύροντας και το τραγελαφικό success story που επιχείρησε να πουλήσει ο κ. Σαμαράς.

Συνεχίζονται οι “Ιστορικοί περίπατοι στο Κιλκίς”

Πιλοτικά, αλλά με μεγάλο ενδιαφέρον και πληθώρα συμμετοχών, συνεχίζεται η δράση "Ιστορικοί περίπατοι στο Κιλκίς: Περπατώντας στην πόλη με έναν αρχιτέκτονα" από το Δήμο Κιλκίς και το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Νομού Κιλκίς. 

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΑΥΓΗ ·Συμφωνία κυβέρνησης – τρόικας – Μίνι Μνημόνιο φέρουν στη Βουλή (εργασιακά με αιχμή απελευθέρωση των απολύσεων, περικοπές στην Υγεία (ΕΟΠΥΥ), διατήρηση χαρατσιού στα ακίνητα με επέκταση στα αγροτεμάχια και τα εκτός σχεδίου, κατάργηση της αργίας της Κυριακής)·Τρίζει η μνημονιακή κυβέρνηση στην Πορτογαλία (μετά την προχθεσινή παραίτηση – ομολογία αποτυχίας του υπουργού Οικονομικών Βίκτορ Γκασπάρ), την παραίτησή του υπέβαλε χθες και ο υπουργός Εξωτερικών Πάουλο Πόρτας…. ·»Κλέφτης» και ο νέος φορολογικός κώδικας – Ο υπουργός θα καθορίζει την παρακράτηση φόρου των μισθωτών
ΒΡΑΔΥΝΗ ·Νέα αφαίμαξη σε μισθούς και συντάξεις – Μειώσεις φέρνει το σχέδιο νόμου για τον Φορολογικό Κώδικα·Η τρόικα ζητά επιτακτικά απελευθέρωση των απολύσεων – Διαδοχικές συναντήσεις με Γ. Βρούτση και Κυρ. Μητσοτάκη·Βερολίνο – Συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ – Ο πρωθυπουργός θα λάβει μέρος σε εκδήλωση για την ανεργία

Υποβολή Μηχανογραφικών Δελτίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2013

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων γνωστοποιείται ότι από την Παρασκευή 28-6-2013 έως και την Παρασκευή 12-7-2013, οι υποψήφιοι ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr και να υποβάλουν ηλεκτρονικά το Μηχανογραφικό Δελτίο (Μ.Δ.) 

"Να λειτουργήσει η σιδηροδρομική σύνδεση Ειδομένης - Θεσσαλονίκης"

Ανοικτή Επιστολή της Ομάδα Διαχείρισης Ιστοσελίδας Ειδομένης
"H ομάδα διαχείρισης Ιστοσελίδας Ειδομένης (Idomeni web team) που ασχολείται με την προώθηση της Ειδομένης μέσα από το διαδίκτυο, έγινε πρόσφατα αποδέκτης μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τον τρόπο επίσκεψης και μετάβασης στον τόπο μας με δημόσιο μέσο συγκοινωνίας. Πολλά από τα μηνύματα που λάβαμε αφορούσαν την μετακίνηση από και προς Θεσσαλονίκη με το σιδηρόδρομο.

2η Γιορτή Λίμνης Δοϊράνης


Κοινωνία Πολιτών Κιλκίς: "Καταργούν την Βιβλιοθήκη της πόλης μας"

"Αγαπητοί φίλοι και φίλες, συμπολίτες και συμπολίτισσες,
βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός, την πιθανή συγχώνευση ή κατάργηση της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της πόλης μας.
Είναι θέμα χρόνου να κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου που θα είναι ισοπεδωτικό για μια σειρά φορέων και οργανισμών με σκοπό την εξοικονόμηση χρημάτων από τη διακοπή της λειτουργίας τους.

Μέχρι 31 Αυγούστου 2013 παρατείνεται για αγρότες ο χρόνος καταβολής της ασφαλιστικής εισφοράς του 2012

Την παράταση του χρόνου της εμπρόθεσμης καταβολής της ειδικής ασφαλιστικής εισφοράς του 2012 από τους αγρότες έως τις 31 Αυγούστου 2013 αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ και η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες ημέρες από τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Συναυλία του Ηλία Ανδριόπουλου στη Μικρή Επίδαυρο‏

Ο Ηλίας Ανδριόπουλος συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων ελλήνων συνθετών, με έργο διαχρονικό και με τραγούδια που έχουν αγαπηθεί βαθιά από το ευρύ κοινό της πατρίδας μας.
Στη Μικρή Επίδαυρο, στις 26 και 27 Ιουλίου θα παρουσιάσει ένα απάνθισμα των πιο όμορφων τραγουδιών του, που μέσω αυτών καταγράφεται μία πορεία τριάντα πέντε ετών του συνθέτη, στην ελληνική μουσική.

Κυκλοφόρησαν οι νέες κάρτες διαρκείας και η κάρτα ''fan club'' του Γ.Α.Σ.Κιλκίς

Τέθηκαν σε κυκλοφορία οι νέες κάρτες διαρκείας και η κάρτα ''fan club'' της χειροσφαιρικής ομάδας του Γ.Α.Σ.Κιλκίς. Χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες (GOLD-SILVER-BRONZE), με τα ανάλογα προνόμια η κάθε μία. Σκοπός των ανθρώπων της ομάδας είναι η συσπείρωση των Κιλκισιωτών γύρω από την ομάδα σε κάθε εντός έδρας αγώνα μέσα από τη διασκέδαση αφού θα πραγματοποιούνται διάφορα δρώμενα πριν αλλά και στην ανάπαυλα του αγώνα. Η προσπάθεια που γίνεται να επιστρέψει ο Γ.Α.Σ.Κ. τόσο στη κορυφή της ελληνικής χειροσφαίρισης όσο και στα ευρωπαϊκά σαλόνια μόνο εύκολη δεν θα είναι. Όμως με τη συμμετοχή όλων είναι εφικτή. Όλοι μαζί θα καταφέρουμε να γράψουμε ''χρυσές σελίδες'' στην ιστορία του Γ.Α.Σ.Κιλκίς.