Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Ανήλικος πορτοφολάς με τη βοήθεια του πατέρα του

Συνελήφθησαν χθες (29.06.2013) το μεσημέρι, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης και του Αστυνομικού Τμήματος Κατερίνης, δύο ημεδαποί 14 και 39 ετών, κατά περίπτωση, για κλοπή και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. 

Καταιγίδα στο Κιλκίς, Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Τον έψαχνε η Interpol Ρωσίας και τον συνέλαβαν Κιλκισιώτες αστυνομικοί στην Κρηστώνη

Συνελήφθη χθες (29.06.2013) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας ημεδαπός 29 ετών, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε αγγελία διεθνών αναζητήσεων.
Συγκεκριμένα, στην Κρηστώνη Κιλκίς, εντοπίσθηκε ο προαναφερόμενος και σε αστυνομικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε αγγελία διεθνών αναζητήσεων από την Interpol Ρωσίας, σύμφωνα με την οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία που έλαβε χώρα σε πόλη της Ρωσίας την 21.10.2004. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης.

Και σπίτι δεν θα έχεις και θα συνεχίσεις να χρωστάς!

Του Βασίλη Ζώη
Μέχρι το τέλος του έτους οι Ελληνικές τράπεζες θα ενοποιηθούν σε μία το πολύ δύο κεντρικές τράπεζες…
Μόλις ενοποιηθούν -καθαρές πια αφού το βρώμικο κομμάτι τους θα το έχει απορροφήσει το Ελληνικό δημόσιο- θα ξεκινήσει και η πώλησή τους στις μεγάλες Γερμανικές Τράπεζες.

Απεβίωσε ο ιδρυτής της EURIMAC Α.Ε. Παντελής Κωνσταντινίδης

Απεβίωσε χθες στην Θεσσαλονίκη σε ηλικία 96 ετών ο επιχειρηματίας, επίτιμος πρόεδρος & Μέλος του Δ.Σ. της EURIMAC Α.Ε. Παντελής Κωνσταντινίδης.
Ο αποθανών διετέλεσε σημαντικό μέλος της επιχειρηματικής κοινότητας της Ελλάδος και ιδιαίτερα της Βορείου Ελλάδος 
Η νεκρώσιμος ακολουθία του θα γίνει την Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013 και ώρα 10:00 π.μ στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Τον χτύπησε με σιδεροστό στο κεφάλι και του άρπαξε 1000 ευρώ

Στις 29.06.2013 το πρωί στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, ένας άγνωστος δράστης με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, αφού εισήλθε στο κατάστημα εμπορίας ελαστικών ειδών ενός 70χρονου ημεδαπού, χτύπησε αυτόν στο κεφάλι με σιδερολοστό και με τα χέρια σε διάφορα μέρη του σώματός του, του αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ και ακολούθως τράπηκε σε φυγή. Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Αλεξάνδρειας.

Στο Κιλκίς μια μέρα μετά από 100 χρόνια...

Είναι ωραία τα ταξιδάκια και τα πλατσουρίσματα στη θάλασσα, αλλά καλό θα ήταν να θυμόμαστε που και που.. αλλά κυρίως να τιμούμε, αυτούς που μας χάρισαν με τη ζωή τους το υπέρτατο αγαθό. Την ελευθερία μας.. 17η Ιουνίου 1913.

Γκιουλεκιάδα: Πολεμική σε ήπιο τόνο (Μέρος δεύτερο)

Κείμενο: Όμηρος Ταχμαζίδης

Αρχαιοπληξία και ημιμόρφωση

Αναφορικά με το ύφος, μπορούμε να διακρίνουμε τρία στοιχεία που θα μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε εμπεριστατωμένη εικόνα των γλωσσικών και διανοητικών επιδόσεων του συγκεκριμένου δημοσιογράφου. Ένα πρώτο χαρακτηριστικό της γραφής του είναι η εκτεταμένη χρήση αρχαϊκών και καθαρευσιάνικων τύπων, ένα δεύτερο είναι η σαφέστατη επιρροή διαφόρων ιδιολέκτων της καθομιλουμένης και, τέλος, ένα τρίτο είναι ο νηπιακός λυρισμός που εντοπίζεται στα περισσότερα «ιδεολογικής» απόχρωσης κείμενά του. [25]