Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Ευχαριστήριο Κιλκισιακού

Ο Α.Ο. Κιλκισιακού έχει την ανάγκη να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες στον Δήμο Κιλκίς για την πολύτιμη βοήθειά του στην πραγματοποίηση της συναυλίας με αφορμή τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης μας.
Το διοικητικό συμβούλιο του Κιλκισιακού ελπίζει στην συνέχιση αυτής της αγαστής συνεργασίας με την δημοτική αρχή Κιλκίς.

Ημερίδα με θέμα ¨Συνταξιοδοτικά & Ασφαλιστικά θέματα των Δημοσίων Υπαλλήλων"

Ημερίδα με άκρως επίκαιρα και ενδιαφέροντα θέματα συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η Ένωση Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών Υπουργείου Παιδείας Μακεδονίας-Θράκης, την Πέμπτη 27-6-2013 και ώρα 16.30

Αποχαιρετιστήρια μουσικοχορευτική βραδιά της "ΑΡΜΟΝΙΑΣ" Κιλκίς

Στον πανέμορφο κήπο του κέντρου "ΚΑΛΥΒΑ" πραγματοποιήθηκε η εντυπωσιακή μουσικοχορευτική βραδιά με ουζάκι, χορό, τραγούδι και πολύ κέφι από τον Πολιτιστικό & Φιλανθρωπικό Σύλλογο "ΑΡΜΟΝΙΑ". Οι τριακόσιοι και πλέον φίλοι του συλλόγου απόλαυσαν και χειροκρότησαν τα χορευτικά τμήματα και την παιδική χορωδία, η οποία συνόδευσε, με παραδοσιακά τραγούδια, τους χορούς του τμήματος των ενηλίκων.

Ερώτηση ΚΚΕ για την απορρόφηση δύο τμημάτων της ΔΟΥ Κιλκίς από τη ΔΟΥ Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης – Τι απαντά το Υπουργείο Οικονομικών

Η ερώτηση του ΚΚΕ
"Θύματα της πολιτικής δραστικής περικοπής των δημοσίων δαπανών είναι και οι κάτοικοι της Π.Ε. Κιλκίς καθώς τα δυο σημαντικότερα τμήματα της Εφορίας Κιλκίς, το Ελεγκτικό και το Δικαστικό, συγχωνεύονται και απορροφώνται στη ΔΟΥ Αμπελοκήπων στην ΠΕ. Θεσσαλονίκης. Ουσιαστικό μετά από την συγχώνευση αυτή η ΔΟΥ Κιλκίς μετατρέπεται σε απλό Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων.

«Η κυβέρνηση διαλύει το ΚΕΘΕΑ και τις θεραπευτικές του κοινότητες»

Ερώτηση ΚΚΕ
"Μετά από ένα ισοπεδωτικό νόμο για τα ναρκωτικά που προωθεί τη ναρκωκουλτούρα, τη συντήρηση, την καταστολή και την εκμετάλλευση των εξαρτημένων και των οικογενειών τους από τους ιδιώτες, μετά τον οικονομικό στραγγαλισμό των στεγνών προγραμμάτων και των Κέντρων Πρόληψης, η κυβέρνηση ετοιμάζεται τώρα να διαλύσει το ΚΕΘΕΑ και τις θεραπευτικές του κοινότητες.

Γιορτή Άξιον Εστί στην Αξιούπολη του Δήμου Παιονίας

Με αφορμή την γιορτή Παναγίας Άξιον Εστί, την Τρίτη 11 Ιουνίου 2013, πραγματοποιήθηκε στην Αξιούπολη, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από τον Ι.Ν. Άξιον Εστί και την Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας στην ενοριακή αίθουσα του ναού, το καθιερωμένο συναπάντημα χορωδιών, με τις χορωδίες Πολυπέτρου, Ευρωπού, Αξιούπολης αλλά και την ενοριακή χορωδία παίδων «Άξιον Εστί » 

Ερώτηση ΚΚΕ για τις εγγραφές στους δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφικούς Σταθμούς

"Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατάθεση αιτήσεων στους δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφικούς Σταθμούς για τη νέα περίοδο και δυστυχώς με βάση και την πείρα των τελευταίων χρόνων και τη συνεχιζόμενη πολιτική υποβάθμισης, συρρίκνωσης και κατάργησης των δημόσιων δομών και υπηρεσιών, τις απολύσεις προσωπικού, αλλά και των δραστικών περικοπών των κρατικών προϋπολογισμών, για άλλη μια χρονιά θα είναι εκατοντάδες χιλιάδες τα παιδιά εκείνα που θα μείνουν εκτός των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών. 

Δήλωση Καράογλου για την συμπλήρωση 100 χρόνων από την απελευθέρωση του Κιλκίς

Θεόδωρος Καράογλου,
Υπουργός Μακεδονίας Θράκης
«Η απελευθέρωση του Κιλκίς στις 21 Ιουνίου 1913 υπήρξε στρατηγικής σημασίας γιατί αποτέλεσε τη θεμέλιο λίθο πάνω στην οποία οικοδομήθηκε η σημερινή Βόρεια Ελλάδα. Η νικηφόρα πορεία του στρατού μας στις μάχες του Κιλκίς, του Λαχανά και της Δοϊράνης, άνοιξε το δρόμο για την απελευθέρωση της Ανατολικής Μακεδονίας και της Δυτικής Θράκης ύστερα από 500 και πλέον χρόνια κατοχής, σφράγισε οριστικά και αμετάκλητα την ένταξη της Θεσσαλονίκης στον εθνικό κορμό και καθιέρωσε την Ελλάδα ως έναν από τους σημαντικότερους ρυθμιστικούς παράγοντες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Πρόταση για ψήφισμα από τον Στέφανο Τσιόνκη στο Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας για την ΕΡΤ

Για την "Δημιουργική Πρωτοβουλία"
Τσιόνκης Στέφανος 
Δημοτικός Σύμβουλος -Οδοντίατρος
Η πραξικοπηματική διακοπή εκπομπής όλων των καναλιών του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας, που έγινε μετά την αιφνιδιαστική διάλυσή του και πέρα από κάθε δημοκρατική νομιμότητα στις 11/6/2013 στερεί από τη χώρα, την κοινωνία και τους πολίτες τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Στο Κιλκίς από χθες ο Α. Τζιτζικώστας

Στο Κιλκίς βρίσκεται από χθες, Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, προκειμένου να παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, που διοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς και ο Δήμος Κιλκίς.

Τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας

Καλείστε σε ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Παιονίας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ», την 27η Ιουνίου 2013 ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 19.00, για συζήτηση και λήψη απόφασης με μόνο θέμα: «Την έκθεση – απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του Προγράμματος Δημοτικής δράσης για το οικονομικό έτος 2012» σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 217 Ν. 3463/2006 (Δημοτικός και Κοινοτικός Κώδικας)».

Η μάχη του Κιλκίς

Γράφει ο Κώστας Μπούζας
Tο ήξεραν όλοι ότι θα ήταν η πιο σημαντική μάχη του δεύτερου Βαλκανικού πολέμου. Ότι αυτή μάλιστα, κατά πάσα πιθανότητα, θα έκρινε και την έκβασή του. Παράλληλα όμως ήξεραν ότι θα ήταν κι η πιο δύσκολη. Από τη μια η μορφολογία του εδάφους κι από την άλλη τα περίφημα Βουλγαρικά οχυρά, κατασκευασμένα κάτω από την καθοδήγηση Γερμανών ειδικών, τα οποία θεωρούνταν απ’ όλους στην Ευρώπη απόρθητα. Κι ο Ελληνικός στρατός βάδιζε προς το Κιλκίς, με επίγνωση ότι οι απώλειες, οι θυσίες καλύτερα, θα ήταν μεγάλες, αλλά συνάμα και με την βεβαιότητα πως άλλη λύση δεν υπήρχε.

Κάντε προτάσεις για την αξιοποίηση πρώην στρατοπέδου στη Γουμένισσα

Υπογράφει η Δημοτική Κοινότητα Γουμένισσας
"Ο σχεδιασμός της πόλης που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, που ζούμε σήμερα και που θέλουμε να αφήσουμε στα παιδιά μας, είναι υπόθεση όλων μας.

Τίτλοι εφημερίδων, Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΑΥΓΗ ·Κυβέρνηση φάντασμα – Αντίστροφη μέτρηση για τον Σαμαρά μετά την αποχώρηση των υπουργών της ΔΗΜ. ΑΡ., που ανήγγειλε ο Φ. Κουβέλης·Για να μη γίνουν εκλογές – Με αναστολή χρηματοδότησης απειλεί το ΔΝΤ ·Προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ανεργίας
ΒΡΑΔΥΝΗ ·Ιδανικοί αυτόχειρες – Σε τροχιά πολιτικής κρίσης η Ελλάδα ·Αντώνης Σαμαράς – Απαιτείται ισχυρή συναίνεση – Η Ελλάδα σημειώνει πρόοδο κάθε μέρα , δήλωσε ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στη Σύνοδο του ΕΛΚ·Όλγα Κεφαλογιάννη – Τουρισμός για 72.000 άτομα –Προγράμματα για χαμηλά και μεσαία εισοδήματα για την περίοδο 2013-2014

Από την ομιλία του Διαβητολόγου Θεόδωρου Φρεγγίδη στο Επιμελητήριο Κιλκίς


Ο Βουλευτής Χρυσής Αυγής ν. Θεσσαλονίκης Αντώνης Γρέγος μιλά στη ΓΝΩΜΗ


Απάντηση Χαρακόπουλου σε επίκαιρες ερωτήσεις για αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ στις χαλαζόπληκτες καλλιέργειες

«Η χαλαζόπτωση που σημειώθηκε στις αρχές Ιουνίου έπληξε σημαντικά διάφορες περιοχές της Μακεδονίας και ιδιαίτερα την Πέλλα και την Ημαθία. Χαλαζοπτώσεις, όμως, δεν είχαμε μόνο στη Μακεδονία, είχαμε και στη Θεσσαλία, στη Φθιώτιδα, στην Αρκαδία και στην Αργολίδα.

Χαιρετισμός Αγαθοπούλου στο Ιστορικό Συνέδριο του Δήμου Κιλκίς

Η βουλευτής Κιλκίς ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Ε. Αγαθοπούλου παρευρέθηκε στο ιστορικό συνέδριο που διεξήχθη στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς για τα 100 χρόνια από την ιστορική μάχη του Κιλκίς και δήλωσε:
«Καλωσήρθαμε όλοι στο 1ο Ιστορικό Συνέδριο της πόλης του Κιλκίς για τους Βαλκανικούς πολέμους και την ιστορική μάχη του Κιλκίς, μια μάχη που έχει γραφτεί στις πιο ένδοξες σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας και που δείχνει τη σημασία της τόσο για την πόλη μας όσο και για ολόκληρη την Ελλάδα.

Δήλωση Ξουλίδου από τους ΑΝ.ΕΛ. για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την έναρξη του Β’ Βαλκανικού Πολέμου

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την έναρξη του Β’ Βαλκανικού Πολέμου, που πραγματοποιήθηκαν στην τοπική κοινότητα Μελισσοχωρίου του Δήμου Ωραιοκάστρου παραβρέθηκε η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σταυρούλα Ξουλίδου.

Δήλωση Σαμαρά μετά τη συνάντηση με Βενιζέλο και Κουβέλη

"Από την πρώτη στιγμή όταν αναλάμβανα την Πρωθυπουργία της τρικομματικής αυτής κυβέρνησης είπα ότι προτεραιότητές μου είναι: Να κρατήσουμε την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη και το ευρώ. Να αποκαταστήσουμε τη αξιοπιστία της στο εξωτερικό και την ομαλή χρηματοδότησή της. Να προχωρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις και να εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις για να έλθει η Ανάκαμψη το ταχύτερο. Και να τα κάνουμε όλα αυτά με ορίζοντα τετραετίας.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστας μιλά στη ΓΝΩΜΗ