Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

"4ο Συναπάντεμα" στη Φύσκα Κιλκίς

Το Δ.Σ του πολιτιστικού λαογραφικού συλλόγου σας προσκαλεί στο "4ο Συναπάντεμα" που διοργανώνει, το Σάββατο 3 Αυγούστου 2013, ώρα 21:00 στο πάρκο του Πολιτιστικού, στην Φύσκα.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
- Εμφάνιση του χορευτικού του συλλόγου.
- Τις καθιεριωμενες βραβεύσεις.
- Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
- Επικεφαλής του καλλιτεχνικού  σχήματος είναι  το ανερχόμενο αστέρι του ποντιακού τραγουδιού ο Φυσκιώτης Γαβρήλος Σιδηρόπουλος.
Βάλτε το κέφι και ελάτε να ξανασμίξουμε και να θυμηθούμε στιγμές από το παρελθόν  σ' ένα γλέντι παραδοσιακό.

Το ποντιακό τσάι

Γράφει ο Βασίλης Ιωαννίδης
Γεωπόνος

Ρίγανη η άγρια. Origanum vulgare. 
Η λέξη ρίγανη προέρχεται από τις λέξης Όρος =βουνό και γανώ= κάτι λάμπει, δηλαδή αυτό που λάμπει στο βουνό.

Συνεχίζονται και το καλοκαίρι οι προπονήσεις του "Αετού" Κιλκίς

Ο "Αετός" Κιλκίς ενημερώνει όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες των ακαδημιών, ότι οι προπονήσεις θα συνεχιστούν και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού από τις 16 Ιουνίου έως και 4 Αυγούστου και για τις ηλικίες γεννηθέντων 1997 έως και 2005.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 3 προπονήσεις την εβδομάδα από 1 ώρα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 15 Ιουνίου στα γραφεία του συλλόγου αλλά και στην ηλεκτρονική διεύθυνση του συλλόγου, aetoskilkis@gmail.com

Με τον "Άρη" Θεσσαλονίκης παίζει ο Π.Α.Σ. "Αετός" Κιλκίς την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Ο Π.Α.Σ. "Αετός" Κιλκίς, τιμάει τον πρωταθλητή Ελλάδος 2013 στην κατηγορία των εφήβων "Άρη" Θεσσαλονίκης, διοργανώνοντας φιλικό αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 και ώρα 19.30 στο Νέο Γυμναστήριο Κιλκίς. Για το λόγο αυτό προσκαλεί όλους τους φίλους του μπάσκετ να παρακολουθήσουν τον αγώνα.

Πρόγραμμα υποδοχής και παραμονής της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Σουμελά στο Κιλκίς (18 - 21 Ιουνίου 2013)

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013
· Ώρα 19:00 Υποδοχή της Ιεράς Εικόνος της
Παναγίας της Σουμελά στην πλατεία Ειρήνης. Λιτανεία μέχρι τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και εν συνεχεία Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός. Παραδοσιακοί χοροί από τους ποντιακούς Συλλόγους στην αυλή του Μητροπολιτικού Ναού.
· Ώρα 22:00 Μικρό Απόδειπνο και Χαιρετισμοί της Θεοτόκου.

Δεν υπάρχει αίτημα του ΔΝΤ για νέο κούρεμα

Το γερμανικό υπ. Oικονομικών προσπαθεί να μετριάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσαν τα σχέδια του ΔΝΤ για ένα νέο «κούρεμα» για την Ελλάδα, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα βοήθειας ισχύει για άλλα δύο χρόνια.

Παρουσίαση του βιβλίου της Έλενας Αρτζανίδου "Γκασταρμπάιτερ. Η οδυνηρή φυγή. Αληθινή ιστορία"


Π
αρουσίαση του βιβλίου της Έλενας Αρτζανίδου «Γκασταρμπάιτερ. Η οδυνηρή φυγή. Αληθινή ιστορία» από τον Όμηρο Ταχμαζίδη και τον Γιώργο Γιαννόπουλο την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2012 στις 8.30 μ.μ. στο Καφέ ΓΑΖΙΑ, Καρόλου Ντηλ 22 – Θεσσαλονίκη. Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί και η συγγραφέας.

«Στις Βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος!»

Είσαι από 4 έως 14 ετών; Θα παραμείνεις μεγάλο μέρος του καλοκαιριού στην πόλη; Ψάχνεις τρόπους να περάσεις δημιουργικά και χαρούμενα τις καλοκαιρινές σου διακοπές;

Αυτήν την ψυχούλα ποιος μπορεί να την γιατρέψει;

Η φωτογραφία, που είδε πριν λίγες ημέρες το φως της δημοσιότητας από την δημοσιογράφο Λίζα Δουκακάρου, απεικονίζει ένα κοριτσάκι το οποίο έχασε τη μητέρα του στον πόλεμο και οι κοινωνικές υπηρεσίες το έστειλαν στο ορφανοτροφείο για να μπορέσει να επιβιώσει. 

Η προσαρμογή δεν ήταν εύκολη. Η μικρή ζητούσε συνεχώς τη μητέρα της αρνιόταν να φάει, να κοιμηθεί, ή να παίξει με τα υπόλοιπα παιδιά. 

Μέχρι που κάποια στιγμή οι υπεύθυνοι του ιδρύματος τη βρήκαν στην αυλή ξαπλωμένη κι έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει. 

"Από εδώ και στο εξής θα προσεύχομαι μόνο στο σπίτι μου….."

"Η αλήθεια είναι ότι στο κράτος στο οποίο γεννήθηκα και συνεχίζω να ζω έχω αναγκαστεί πολλές φορές να πληρώσω χρήματα σε δημόσιες υπηρεσίες τα οποία θεωρούσα ότι δεν έπρεπε να πληρώσω αλλά ήμουν υποχρεωμένη. Αλλά πρώτη φορά ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ να δώσω χρήματα για φιλανθρωπία….

Ο ΓΑΣ Κιλκίς τίμησε τα 100χρονα της απελευθέρωσης - ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ - Ένα Πανελλήνιο ρεκόρ, μεγάλες επιδόσεις & πρωτοφανής συμμετοχή.

Τα «Ελευθέρια» 2013 που διοργάνωσε το περασμένο Σάββατο ο ΓΑΣ Κιλκίς σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πέλλας Κιλκίς πέρασαν στην ιστορία και πλέον ο απολογισμός της πιο επιτυχημένης διοργάνωσης από καταβολής του θεσμού λαμβάνει ήδη χώρα.

Επίσκεψη Κυπριακής αποστολής στον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς

Μια ιδιαίτερα ευχάριστη επίσκεψη δέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Χρ. Γκουντενούδης στο γραφείο του την Παρασκευή 7 Ιουνίου. Ο χώρος γέμισε από τα παιδιά και τους συνοδούς της Τεχνικής Σχολής «Μακάριος 3» της Λευκωσίας. Στη Σχολή αυτή λειτουργούν τμήματα εκπαίδευσης Ατόμων με Αναπηρία σε διάφορες ειδικότητες. Η αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς, εκπαιδεύεται στον κλάδο της μαγειρικής.

Σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία και στον κόσμο το 5ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς

Την Παρασκευή 7 Ιουνίου το σχολείο μας άνοιξε τις πόρτες του σε γονείς, κηδεμόνες και παιδιά, για την ετήσια εκδήλωση κλεισίματος της χρονιάς κι αποχαιρετισμού των μαθητών της ΣΤ τάξης.

Προσκύνημα Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης


«Λέω όχι και μπορώ τη ζωή να κατακτώ»



Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς ΝΗΡΕΑΣ με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών πρόκειται να υλοποιήσει βιωματικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους με τίτλο «Λέω όχι και μπορώ τη ζωή να κατακτώ».

"Εγκλημάτησαν κατά των Ελλήνων πολιτών και της Χώρας"

Του Θεόδωρου Παραστατίδη
Βουλευτή ν. Κιλκίς
Πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας η έκθεση του ΔΝΤ, ενός εκ των εταίρων της Τρόικας, με την οποία αναγνωρίζουν πως έχουν διαπράξει λάθη στο πρόγραμμα δημοσιονομικής πειθαρχίας για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης.

40ήμερο μνημόσυνο της Ξηρουδάκη – Ραμπίδου Ευδοξίας

Τελούμε την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013 στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ανθόφυτο – Κιλκίς, 40ήμερο μνημόσυνο της Ξηρουδάκη – Ραμπίδου Ευδοξίας. 
Παρακαλούμε όλους τους συγγενείς και φίλους που τιμούν τη μνήμη της να παρευρεθούν. Η δεξίωση θα δοθεί στο Πνευματικό Κέντρο Ανθοφύτου.

Η Μητέρα, 
Σοφία Ραμπίδου
Ο Σύζυγος, Στράτος Ξηρουδάκης
Τα Τέκνα, Νίκη και Μαρία Ξηρουδάκη

Τίτλοι εφημερίδων, Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Δημόσιο – Ποιοι φεύγουν έως το τέλος Ιουνίου – Σε κινητικότητα 12.500 υπάλληλοι με μείωση κατά 75% των μισθών τους… ·Σαμαράς: Τραβάμε κουπί… - Οι ομιλίες, το παρασκήνιο, ο Καραμανλής , τα γεύματα και οι γυναίκες που ξεχώρισαν·Νέος πανικός για κατασχέσεις στην πρώτη κατοικία – Σήμερα η τρόικα με τον Στουρνάρα
ΕΘΝΟΣ ·Κλειδώνουν οι πρώτες 2.000 απολύσεις –Μέσα στην εβδομάδα στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών η λίστα·Α. Σαμαράς – Διμέτωπος κατά ΣΥΡΙΖΑ , Χρυσής Αυγής – Δριμύτατη επίθεση από τον πρωθυπουργό εναντίον των δύο άκρων·Θύελλα αντιδράσεων – Μπλόκο για το φεστιβάλ μίσους στην Καλαμάτα – εκδηλώσεις για την επέτειο της 4ης Αυγούστου προαναγγέλλει η Χρυσή Αυγή

3ημερη εκδρομή της "Αρμονίας" Κιλκίς σε νησιά του Αργοσαρωνικού

Ο Πολιτιστικός & Φιλανθρωπικός Σύλλογος «ΑΡΜΟΝΙΑ» πραγματοποιεί 3ημερη εκδρομή σε νησιά του Αργοσαρωνικού. Αναχώρηση 21 Ιουνίου το βράδυ και επιστροφή 24 Ιουνίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στην Αίγινα ( Προσκύνημα στην Ι.Μ Αγ. Νεκταρίου & Ι.Μ Αγ. Μαρίνας ). Συμμετοχή 125 ευρώ ( 2 διανυκτερεύσεις σε 4 αστέρων ξενοδοχείο με πρωινό και ναύλα πλοίου ). 
Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2341025840

Πρόσκληση για εκδήλωση της "Αρμονίας" Κιλκίς

Το ΔΣ του Πολιτιστικού & Φιλανθρωπικού Συλλόγου «ΑΡΜΟΝΙΑ» σας προσκαλεί στην τελετή λήξης ( για ουζάκι ) που θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο «ΚΑΛΥΒΑ» στις 16 Ιουνίου ημέρα Κυριακή και ώρα 8.30 μ.μ. Στην εκδήλωση θα εμφανιστούν τα χορευτικά τμήματα και η χορωδία του Συλλόγου. Θα ακολουθήσει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ζωντανή μουσική και πολλές εκπλήξεις.
Τιμή πρόσκλησης : 8 ευρώ.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην Κρηστώνη Κιλκίς το Πολυεθνικό σχολείο Στρατιωτικών Παρατηρητών ΟΗΕ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πολυεθνικό σχολείο Στρατιωτικών Παρατηρητών ΟΗΕ που διεξήχθει στις εγκαταστάσεις του ΠΚΕΕΥΕ από 20 Μάι έως 7 Ιουν 2013. 

Συγκλονιστική η συναυλία του μουσικού Συλλόγου Κιλκίς

Μια συγκλονιστική, πλημμυρισμένη από έντονα συναισθήματα και συγκίνηση συναυλία, αφιερωμένη στα 1οο χρόνια του Κιλκίς, πραγματοποίησε το βράδυ της Κυριακής 9 Ιουνίου 2013 ο Πολιτιστικός Μουσικός Σύλλογος Κιλκίς.

Εγκαίνια του νέου πολυχώρου αναψυχής στη Λέσχη Κυνηγών στο Κιλκίς το Σάββατο 8 Ιουνίου 2013


Καλές δουλειές Κοσμά Σιδηρόπουλε!

Το 2ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς τραγουδά σήμερα Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Μια πανέμορφη μουσική συναυλία διοργανώνουν οι μαθητές και οι δάσκαλοι του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς τη Δευτέρα 10 Ιουνίου στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου.

Ένα μαγευτικό ταξίδι στον κόσμο του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού . Κάτω από το φως του φεγγαριού ο μουσικός του σχολείου κ. Γιώργος Κοσίδης με την ορχήστρα του σχολείου και οι μελωδικές φωνές των παιδιών της 25μελούς χορωδίας θα πλημμυρίσουν το παρκάκι μπροστά στο Δημαρχείο της πόλης Παίζουν ζωντανά και τραγουδούν οι: Γιώργος Κοσίδης, Ηλίας Μωσαΐδης, Χαρούλα Πάπαρη, Ζωή Παπαδοπούλου.