Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

17 Μάη: Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας

"Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας (17 Μάη), η ομάδα lgbt/Κόκκινο Θεσσαλονίκης σας καλεί στην προβολή της ταινίας Brotherhood (με ελληνικούς υπότιτλους), την Παρασκευή 17 Μάη, στις 7μιση το απόγευμα, στο Στέκι Μεταναστών (οδός Ερμού 23, περίπου γωνία με την οδό Βενιζέλου, στον 1ο όροφο).
Στην αρχή της ταινίας παρουσιάζονται οι βίαιες επιθέσεις των οργανωμένων νεοναζί εναντίον ομοφυλόφιλων σε στέκια-πάρκα της Δανίας. Επίσης, βλέπουμε τις προσπάθειες των ναζιστών να στρατολογήσουν νέους. Όμως το κύριο θέμα της ταινίας είναι άλλο και εμφανίζεται μετά τα πρώτα 25-30 λεπτά του έργου."

Ο Απ. Τζιτζικώστας για τις κλοπές καλωδίων από το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού της Θεσσαλονίκης

Σχετικά με τα νέα φαινόμενα κλοπής καλωδίων χαλκού από το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού που σημειώθηκαν σε οδικές αρτηρίες της Θεσσαλονίκης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

Στο πλευρό της ΟΛΜΕ οι δάσκαλοι, εξήγγειλαν απεργία

Να συμπορευτούν με τους καθηγητές και να προχωρήσουν σεαπεργία ίδιας μορφής με εκείνη της ΟΛΜΕ αποφάσισαν σε έκτακτη συνεδρίαση τους οι δάσκαλοι. 

Μια εικόνα = 1000 λέξεις. H δύναμη της διαχρονικής μνήμης!

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ 

Φωτογραφία: Μιχάλης Λαζαρίδης 

Η έκφραση «μία εικόνα... χίλιες λέξεις» δικαιώνεται, πανηγυρικά, και στην παρακάτω περίπτωση:
Αναλυτικότερα, σε πρώτη ανάγνωση βλέπουμε, στη φωτογραφία, τέσσερις νέους ανθρώπους να χορεύουν στη μέση του δρόμου, μία κοπέλα και τρεις άνδρες. Κόσμος γύρω παρακολουθεί...

"Από την Αυτοκρατορία στο έθνος-κράτος (1908-1923). Η Γενοκτονία στην Ανατολή"

Με αυτό τον τίτλο και με αφορμή τη συγκεκριμένη ιστορική επέτειο, εκδόθηκε ένας συλλογικός τόμος που προσπαθεί να παρουσιάσει τα γεγονότα με μια νέα ματιά, βασιζόμενος κυρίως στις προσεγγίσεις της αντιεθνικιστικής τουρκικής ιστοριογραφίας -και όχι μόνο.

Παράταση έως 20/5/2013 για τον τεχνικό έλεγχο δικύκλων

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι λήγει τη Δευτέρα, 20 Μαΐου 2013 η παράταση που είχε δοθεί για τον υποχρεωτικό τεχνικό έλεγχο των δικύκλων που έχουν έδρα την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 
Να σημειωθεί ότι η 20/5/2013 είναι η τελική ημερομηνία υποχρεωτικού τεχνικού ελέγχου των δικύκλων και δεν θα δοθεί άλλη παράταση πέραν της ημερομηνίας αυτής.

Ημερίδα για τους νέους στην εποχή της κρίσης

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και το Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ημερίδα με θέμα «Οι νέοι στην εποχή της κρίσης: μύθοι και πραγματικότητα», που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 16 Μαΐου 2013 από τις 11:00 μέχρι τις 13:00 στο Κέντρο Πολιτισμού ''Αλέξανδρος'' (Εθνικής Αμύνης 1, Θεσσαλονίκη). 

Προσπάθεια όλων των φορέων για την προβολή του τόπου μας

Παρουσίαση του Νομού Κιλκίς στις 15/5/2013 από την ωριαία εκπομπή “kamera.gr” του τηλεοπτικού καναλιού “Εγνατία TV” σήμερα (15/5/2013) στις 17:00 – 18:00 και σε επανάληψη την Κυριακή (19/5/2013) στις 18:00 – 19:00

Άφησε ξεκλείδωτο το αυτοκίνητο και του άρπαξαν 7.800 ευρώ

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης περίπτωση κλοπής σε βάρος 51χρονου ημεδαπού που έλαβε χώρα την 26.04.2013 στην Καλλιθέα Πιερίας.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών 28 και 32 ετών, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν ως δράστες της κλοπής.

Έπιασαν Βούλγαρο με ναρκωτικά στους Ευζώνους Κιλκίς

Συνελήφθη χθες (14.05.2013) το βράδυ, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, ένας υπήκοος Βουλγαρίας 28 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στους Ευζώνους Κιλκίς, σε αστυνομικό έλεγχο του προαναφερομένου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
· (1) συσκευασία με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και
· (5) ναρκωτικά δισκία για τα οποία στερούνταν ιατρικής συνταγής.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

26 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα

Τη φετινή περίοδο εορτασμού του Πάσχα (27 Απριλίου έως 12 Μαΐου), καταγράφηκαν σε όλη την επικράτεια, τα παρακάτω τροχαία ατυχήματα, σε σύγκριση με την αντίστοιχη εορταστική περίοδο του προηγουμένου έτους: 
26 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα έναντι 39
- 63 βαριά τροχαία ατυχήματα έναντι 36
- 438 ελαφρά τροχαία ατυχήματα έναντι 418
Επίσης, καταγράφηκαν:
- 28 θάνατοι έναντι 41
- 72 βαριά τραυματίες έναντι 46
- 597 ελαφρά τραυματίες έναντι 591

Επικήδειος Ευδοξίας Ξηρουδάκη από τον Π. Γουρλεμάκη Νεκτάριο Εφημέριο Ενορίας Πλατάνου Ηρακλείου Κρήτης

Οι ικανότητες του λόγου μας είναι φτωχές για να εκφράσουν τα αισθήματα μας που είναι πολλαπλά και ανάμεικτα. 
Ήρθαμε από τον Πλάτανο Ηρακλείου Κρήτης για να αποδώσουμε τον τελευταίο ασπασμό με πολύ αγάπη και σεβασμό στην Ευδοξία μας που δοκιμάστηκε στον πόνο της αρρώστιας και έζησε το δικό της Γολγοθά και τώρα μέσα στο Άρωμα της Αναστάσεως του Κυρίου μας η ψυχή της γεύεται την δική της Ανάσταση, που είχες χαράξει αγαπημένη μου Ευδοξία με τον τρόπο της ζωής σου απ΄ όπου και αν περνούσες.

Επικήδειος Ευδοξίας Ξηρουδάκη από τον Π. Παντελίδη Γεώργιο Εφημέριο Σταυροχωρίου Κιλκίς

"Κυρία Ευδοξία ετών 52. Μια κυρία που από τότε που γνώρισε τον Χριστό άλλαξε ριζικά τη ζωή της. Δεν την ένοιαζε ούτε ο τρόπος ούτε ο τόπος της συνομιλίας και επαφής της με τον ουρανό. 
Δεν την απασχολούσε η πορεία της ασθένειας της επειδή στον αγώνα της αυτό είχε πάντα ως συνοδοιπόρους την Παναγία μας, τους Αγίους και τους δικούς της ανθρώπους. Αντιμετώπιζε πάντοτε με χαμόγελο τις διάφορες δοκιμασίες φθάνοντας μάλιστα σε τέτοιο σημείο, ώστε να ενισχύει με εντυπωσιακό τρόπο την καταρρακωμένη μάνα της, τα παιδιά της και τον λατρευτό σύζυγό της. Η πορεία προς το χριστό, συνδέθηκε με μια σκληρή δοκιμασία την οποία αντιμετώπισε με πρωτοφανή γενναιότητα. 

Συγχαρητήριο για την Αξιουπολίτισσα μαθήτρια Γραμματικοπούλου Βαλεντίνη

(Η Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Αξιούπολης Κα Συμεωνίδου Κωνσταντία και ο σύλλογος διδασκόντων εκφράζουν τα θερμά τους συγχαρητήρια, στην μαθήτρια της Α τάξης του σχολείου, Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου για τις εξαιρετικές επιδόσεις της στο τένις.)

Φινάλε με double για την Βαλεντίνη στην Κρήτη
Με την Eλληνίδα τενίστρια Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου να κατακτά τον τίτλο για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, έπεσε η αυλαία του 2nd Hellenic Zeus ITF Pro Circuit, μιας σειράς 10 διεθνών τουρνουά Ανδρών και Γυναικών που διήρκεσε 5 συνεχόμενες εβδομάδες στις υπέροχες εγκαταστάσεις του Lyttos Beach Hotel της Χερσονήσου.

Αφιέρωμα στον Κιλκισιώτη συγγραφέα Λάζαρο Παυλίδη, σήμερα στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς σε συνεργασία με το Δήμο Κιλκίς και την Κινηματογραφική Λέσχη Κιλκίς “Ανοικτή Οθόνη”, στο πλαίσιο της υλοποίησης κύκλου λογοτεχνικών βραδιών - αφιερωμάτων σε Κιλκισιώτες συγγραφείς, με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, σας προσκαλεί στο διήμερο αφιέρωμα στον Λάζαρο Παυλίδη. 

Οι Σύλλογοι Γυναικών Κεντρικής Μακεδονίας- μέλη της ΟΓΕ, χαιρετίζουν τον αγώνα ενάντια στα μεταλλεία

"Οι Σύλλογοι Γυναικών Κεντρικής Μακεδονίας μέλη της ΟΓΕ χαιρετίζουν τον αγώνα των κατοίκων της Βορειοανατολικής Χαλκιδικής ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού και καταγγέλλει όργιο αυταρχισμού και τρομοκρατίας της τρικομματικής κυβέρνησης που έχει επιστρατεύσει δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ για να προστατεύσει τα συμφέροντα της Ελληνικός Χρυσός. 

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιππικής Αντοχής στο Ράντσο Κιλκίς

Ξεχωριστή ήταν φέτος η διοργάνωση του πρωταθλήματος Ιππικής Αντοχής, την οποία είχε αναλάβει για πρώτη φορά ο Ιππικός Όμιλος Κιλκίς στις 11 & 12 Μαΐου.