Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Ιδιωτικοποιήσεις ή "Δωροδοποιήσεις"

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή, Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Στο πλαίσιο ενός προγράμματος τεσσάρων βημάτων της στρατηγικής που εφαρμόζει το ΔΝΤ / Παγκόσμια Τράπεζα, για χώρες που προστρέχουν σε αυτό, το πρώτο αναφέρεται στις ιδιωτικοποιήσεις ή κατά το νομπελίστα οικονομολόγο Ζ. Στίγκλιτζ, στη δωροληψία ή ακριβέστερα τη "δωροδοποίηση".

Δημόσιο: Οι 39 σελίδες που κρίνουν το μέλλον 206.000 υπαλλήλων

Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τον 39 σελίδων «Οδηγό για το Σχεδιασμό Περιγραμμάτων Θέσεων Εργασίας» από τον οποίο θα εξαρτηθεί η τύχη 206.000 υπαλλήλων υπουργείων.

Γιατρειά υγιαντική και αγιαστική

"†Ο Γουμενίσσης, Γεφύρας, Αξιουπόλεως & Πολυκάστρου ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Αδελφοί μου, «εμείς καταδικάσαμε το Θεό σε θάνατο, κι Αυτός μας καταδίκασε να αναστηθούμε» (άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς)! Είναι το “κλειδί” ερμηνείας της γενναιότητας, της αρετής, της δικαιοσύνης όλων των αγίων και δικαίων…

Πρόγραμμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς

Η κοινωνική αλληλεγγύη είναι έκφραση ηθικού πολιτισμού και για το λόγο αυτό η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη στην ολοένα και αυξανόμενη οικονομική & κοινωνική κρίση που πλήττει τους κατοίκους του τόπου μας. 

Την χτύπησε με αυτοκίνητο και την εγκατέλειψε

Συνελήφθη χθες (07.05.2013) το βράδυ από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξάνδρειας, ένας ημεδαπός 22 ετών, ο οποίος ως οδηγός Ι.Χ. Επιβατικού αυτοκινήτου εγκατάλειψε τον χώρο του τροχαίου ατυχήματος.

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

ΑΥΓΗ ·Υπνωτισμός πριν τα νέα μέτρα – Οργανωμένη επικοινωνιακή πολιτική εκστρατεία Μαξίμου και Μνημονιακών ΜΜΕ·Έρευνα σε έξι χώρες – Η Ευρώπη της απελπισίας – Ένας στους τέσσερις πολίτες αναμένουν επιδείνωση της κρίσης·Συρία – Διάχυση της κρίσης φοβάται η διεθνής κοινότητα
ΒΡΑΔΥΝΗ ·Αυθαίρετα – Ακύρωση της τακτοποίησης – Δικαστικοί κύκλοι εξηγούν τις συνέπειες από την απόφαση του ΣτΕ ·Εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας – Καταργούν την αναδρομικότητα στα επιδόματα αναπηρίας – Εξάμηνη παράταση της καταβολής της σύνταξης αναπηρίας εφόσον εκκρεμεί ιατρική κρίση επιτροπής του ΚΕΠΑ ·Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου – Στόχος η προσέλκυση επενδύσεων από Κινέζους

Λήγει η μετενέργεια, έρχεται νέο ψαλιδισμα στους μισθούς

Nέο «ψαλίδισμα» στους μισθούς τους θα δουν από τις 15 Μαΐου περίπου 1 εκατ. εργαζόμενοι που αμείβονται με βάση την εθνική γενική συλλογική σύμβαση ή τις κλαδικές συμβάσεις.