Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Ξεκίνησε στο εφετείο του Μονάχου σήμερα η δίκη της ακροδεξιάς νεοναζιστικής οργάνωσης NSU

Στο Εφετείο του Μονάχου ξεκίνησε στις 10 το πρωί η δίκη κατά της ακροδεξιάς νεοναζιστικής οργάνωσης NSU, μια δίκη που θεωρείται μια από τις σημαντικότερες στην μεταπολεμική ιστορία της Γερμανίας.

Τον κ. Li Keqiang της Κίνας θα επισκεφθεί ο Αντώνης Σαμαράς της Ελλάδας

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Πρωθυπουργού του Κρατικού Συμβουλίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Li Keqiang, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κίνα από τις 15 έως τις 19 Μαΐου.

DNA αλόγου σε «Πάριζα ΝΙΚΑΣ για τοστ βραστή»

Ο ΕΦΕΤ, έπειτα από έλεγχο βάσει καταγγελίας, προέβη σε δειγµατοληψία βραστής πάριζας µε την εµπορική ονοµασία «Πάριζα ΝΙΚΑΣ για τοστ βραστή».
Το δείγµα, πάρθηκε από συσκευασία τύπου µπαστούνι βάρους 1,718 kg , έφερε ηµεροµηνία ανάλωσης έως 04.06.2013, και κωδικό 2000000001, 00144. Το ανωτέρω προϊόν παρασκευάζεται / συσκευάζεται από την ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ, 22ο χλµ. Αθηνών-Λαµίας, Άγιο Στέφανο.
Στο εν λόγω προϊόν, βάσει Εργαστηριακής Ανάλυσης ανιχνεύτηκε DNA αλόγου (στο σύνολο του DNA < 1%).
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άµεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου του εν λόγω προϊόντος από την αγορά, ενώ βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη σχετικοί έλεγχοι και µε γνώµονα πάντα την προστασία του Έλληνα καταναλωτή.

Άγιος Γεώργιος: Ήθη και έθιμα από όλη την Ελλάδα

Ο Άγιος Γεώργιος, αποκαλούμενος από την Ορθόδοξη Εκκλησία «Μεγαλομάρτυρας» και «Τροπαιοφόρος» είναι ένας από τους πιο αγαπημένους αγίους σε ολόκληρο των χριστιανικό κόσμο. Θεωρείται προστάτης του Πεζικού και του Στρατού Ξηράς και στην Ελλάδα είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα μας.