Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Πληρωμές ύψους 85 εκατομμυρίων ευρώ για τους παραγωγούς φυτικής παραγωγής και τους κτηνοτρόφους

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοινώνει ότι από σήμερα και προοδευτικά μέχρι τις 30 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν όπως είχε προγραμματισθεί πληρωμές ύψους 85 εκ. € και οι οποίες συγκεκριμένα θα αφορούν

Στους λογαριασμούς των παραγωγών αποζημιώσεις 5,7 εκατ. ευρώ την Παρασκευή

Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 4.225 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 5,7 εκατ. ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για τα έτη 2012 και 2013. 

Από τον Στίγκλιτζ και το εκκρεμές της αγοράς, στον ΟΠΑΠ

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή, Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

O Z. Στίγκλιτζ, το 2001 ανέφερε τα ακόλουθα σ’ ό,τι αφορά στις ιδιωτικοποιήσεις «Οι εθνικοί ηγέτες, χρησιμοποιώντας τις εντολές της Παγκόσμιας Τράπεζας… πανευτυχείς ξεπουλούν τις εταιρίες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και ύδατος… Θα μπορούσες να δεις πώς ανοίγουν τα μάτια τους, με την προσδοκία της μίζας του 10%, που θα καταβληθεί σε λογαριασμό τους σε μια τράπεζα της Ελβετίας, απλά και μόνο γιατί οδήγησαν… στην απαξίωση της εθνικής αυτής περιουσίας»!. (Βλ. αναλυτικότερα, http://www.gregpalast.com/the-globalizer-who-came-in-from-the-cold/).

Σύσκεψη στο Δήμο Παιονίας για την καταπολέμηση των κουνουπιών

Δεύτερη σύσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση και καταπολέμηση των κουνουπιών πραγματοποιήθηκε μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας στο γραφείο του Δημάρχου Παιονίας, παρουσία αυτή τη φορά του Αντιπεριφερειάρχη κ.Γκουντενούδη, του συμβούλου της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας κ.Λάζαρου Παρασκευαίδη, του Δημάρχου Παιονίας κ.Λαπόρδα και του Προέδρου της ΑΝΚΙ κ.Πασσαλίδη.

Ευχές Πάσχα από τον Αστυνομικό Διευθυντή ν. Κιλκίς


Χάθηκε και η...τελευταία ελπίδα - Οριστικός ο υποβιβασμός της ΑΕΚ

Η ΕΠΟ απέρριψε την έφεση της ΑΕΚ και η αφαίρεση των τριών βαθμών της από το πρωτάθλημα αλλά και ο μηδενισμός της στο ματς με τον Πανθρακικό παρέμειναν, οπότε οριστικά οδεύει στην Football League.

Ανακοίνωση για ΛαμπροΔευτέρα–ΛαμπροΤρίτη στη Μονή Αγίου Ραφαήλ Γουμένισσας

Ἡ Ἱερά Μονή Ἁγίων Ραφαήλ, Νικολάου & Εἰρήνης Γουμενίσσης (Γρίβας), ἑτοιμάζεται νά τιμήσει τούς Νεοφανεῖς Ἁγίους Ραφαήλ, Νικόλαο καί Εἰρήνη τήν παρθένο, τή Δευτέρα καί τήν Τρίτη τοῦ Πάσχα. Ὁλημερίς τό Μοναστήρι θά εἶναι ἀνοικτό νά φιλοξενεῖ τήν εὐλάβεια τῶν προσκυνητῶν.

Ο Σαμαράς δήλωσε, ότι η Ελλάδα τελικά θα νικήσει...

Δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, κατά την επίσκεψή του στα εργοτάξια των έργων, που εκκίνησαν και πάλι, στην Ολυμπία Οδό: «Οι θυσίες του Ελληνικού λαού πιάνουν τόπο. Μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται ήδη ότι η Ελλάδα σηκώνει τα μανίκια, σηκώνει κεφάλι. Η επανεκκίνηση της οικονομίας είναι εδώ, το βλέπουμε. Αυτοί οι αυτοκινητόδρομοι θα δώσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Η Πατρίδα μας γυρίζει σελίδα. Πιστεύω, πραγματικά, ότι η ανάκαμψη δεν είναι μακριά και τελικά η Ελλάδα της ανάπτυξης θα νικήσει».

Συγχαρητήρια του τμήματος Στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς

Η αθλητική “οικογένεια” του τμήματος Στίβου του ΓΑΣ Κιλκίς, συγχαίρει δημόσια τους Κιλκισιώτες αθλητές μαθητές Κυριάκο Ζώτο, Αλέξη Προδανά και Δήμητρα Ζώτου και τον προπονητή τους Γιάννη Χρίστογλου για τις μεγάλες επιτυχίες τους στο Πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα και τις προκρίσεις τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων – Κορασίδων.

Τίτλοι εφημερίδων, Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

ΑΥΓΗ ·Συζήτηση στη Βουλή με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ – Επανόρθωση τώρα με τις γερμανικές οφειλές·Κυβέρνηση Σαμαρά – Τρώνε τα λεφτά των ανέργων και κόβουν κορδέλες!·Απολύουν πάνω από 2.000 υπαλλήλους με κατάργηση ασφαλιστικών μέτρων!
ΒΡΑΔΥΝΗ ·Πλασματικά για πλήρη σύνταξη – Οι όροι για τη συνταξιοδότηση ασφαλισμένων του ΙΚΑ·Μήνυμα αισιοδοξίας από τον Αντώνη Σαμαρά – Επιτέλους καλά νέα για την Οικονομία·Αγροτικές κινητοποιήσεις αύριο – Εξοντωτικό το χαράτσι για τα φωτοβολταϊκά

Ημερίδα με θέμα «Τραύμα – Πρώτες Βοήθειες» στο Νοσοκομείο Κιλκίς

Η Δ/νση της ΕΠΑ.Σ Βοηθών Νοσηλευτών του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, και οι μαθητές της Β΄τάξης της ΕΠΑ.Σ. σας προσκαλούν στην ημερίδα με θέμα: «Τραύμα – Πρώτες Βοήθειες» την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013 στην Αίθουσα συνεδριάσεων του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς. Ώρα έναρξης 18.15 μ.μ.

Στον τόπο που γεννήθηκα... στον Νέο Πρόδρομο Ημαθίας

Άλλο ένα οδοιπορικό της εκπομπής “Στον τόπο που γεννήθηκα...” την Κυριακή. Αυτή τη φορά γνωρίζουμε τον Νέο Πρόδρομο Ημαθίας. 

Στο Πολύκαστρο, σήμερα 25 Απριλίου 2013, ημερίδα με θέμα "Εξόρυξη - Μεταλλουργία"


Επιτραπέζια σταφύλια - Μια δυναμική καλλιέργεια στο Κιλκίς

Μια νέα δυναμική καλλιέργεια με καλό εισόδημα αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια στην περιοχή του Κιλκίς. Είναι η καλλιέργεια των επιτραπέζιων σταφυλιών. Ο κύριος όγκος των καλλιεργούμενων εκτάσεων βρίσκεται στην περιοχή του λεκανοπεδίου των Μουριών, όπου σήμερα καλλιεργούνται γύρω στα 400 στρέμματα.

Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα

Το Έργο «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΠ8» απευθύνεται σε Πολίτες της Ε.Ε. και υπηκόους τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα. Εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο. 

19 χρόνια χωρίς τον πολιτικό των μεγάλων οραμάτων Γιώργο Γεννηματά

Γράφει ο Δημήτριος Χ. Παυλακούδης,
Υποψ. Δημοτικός Σύμβουλος Αμπελοκήπων-Μενεμένης – Υπεύθυνος Κοινωνικής Πολιτικής Δημοτικής Παράταξης ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ 


Τo ημερολόγιο δείχνει 25 Απρίλη του 2013. Ίσως για τους πολλούς να είναι μια ακόμη μέρα καταιγισμού από τα τηλεπαράθυρα για θέματα όπως η οικονομική κρίση, το ποδόσφαιρο ή και οι επικείμενες πολιτικές αλλαγές.

Η Τόλμη Κιλκίς στο Διασυλλογικό πρωτάθλημα Tae Kwon Do WTF Β. Ελλάδος

Διασυλλογικό πρωτάθλημα Tae Kwon Do WTF Β. Ελλάδος εφήβων-νεανίδων και ανδρών-γυναικών διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο Ωραιοκάστρου Θες/νίκης στις 20-21 Απριλίου 2013 από την Ένωση Β.Ελλάδος Ε.ΤΑ.Β.Ε.