Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Οι ανοιξιάτικοι κρόκοι του Κιλκίς

Γράφει ο Βασίλης Ιωαννίδης
Γεωπόνος

Ο Κρόκος κατά την μυθολογία ήταν φίλος του Θεού Ερμή. Καθώς οι δύο φίλοι έπαιζαν ο θεός κατά λάθος σκότωσε τον θνητό φίλο του. Μέσα στην στεναχώρια του ο Ερμής αποφάσισε να μετατρέψει τον κρόκο σε ένα φυτό, τον κρόκο. Στο κέντρο του άνθους μάλιστα, με το αίμα του κρόκου δημιούργησε τρία κόκκινα στίγματα που εδώ και αιώνες χρησιμοποιούνται από τον άνθρωπο για τις φαρμακευτικές και αφροδισιακές τους ιδιότητες.

Μπορείς να διαλέξεις

Του Γιώργου Σαρρή 

Μπορείς να επιλέξεις...

Αν θα σου πάρουν ολόκληρο ή το μισό σου μεροκάματο. Αλλά όχι να δουλεύεις και να παίρνεις πίσω αυτό που προσφέρεις. Αν θα δουλεύεις 2 ή 3 μέρες τη βδομάδα, 3 ή 5 μήνες το χρόνο (ή και καθόλου) χωρίς δικαιώματα, αλλά όχι να έχεις το δικαίωμα στη δουλειά.

Παγκόσμια απειλή ο πόλεμος στην Κορέα – Τρόμος για τα πυρηνικά όπλα

Τα τύμπανα του πολέμου που ηχούν στην Κορέα δοκιμάζουν τις διπλωματικές αντοχές των ηγετών του πλανήτη, καθώς η προκλητική Πιονγκγιάνγκ διαθέτει πυρηνικά όπλα τα οποία μπορούν να τινάξουν στον αέρα κάθε διαπραγμάτευση.

Mία ώρα μπροστά τα ρολόγια από τα ξημερώματα της Κυριακής

Μία ώρα μπροστά μετακινούνται οι δείκτες του ρολογιού τα ξημερώματα της Κυριακής, προκειμένου να τεθεί σε ισχύ η θερινή ώρα. Συγκεκριμένα στις 3.00 τα ξημερώματα τα ρολόγια θα πρέπει να δείχνουν 4.Η θερινή ώρα θα ισχύει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου.

2o open race cup kilkis 2013 (Video)

Ευχαριστούμε τον Γιώργο Γεμενετζή για την παραχώρηση του video

Εκδήλωση στο Πολύκαστρο με θέμα, "Η οικονομική κρίση και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ"


Τέλος στο επίδομα γάμου από Δευτέρα

Ξεχνούν από την προσεχή Δευτέρα 1η Απριλίου το επίδομα γάμου και άλλες παροχές χιλιάδες εργαζόμενοι που έρχονται αντιμέτωποι με νέα μείωση μισθού κατά 10%, εφόσον αμείβονται με τα κλιμάκια της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Έκλεψε 220 ευρώ από κελί στο Άγιο Όρος


Συνελήφθη χθες (29.03.2012) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Όρους, ένας υπήκοος Αλβανίας 21 ετών, για κλοπή. 

Γνωρίστε την Ευκαρπία του νομού Κιλκίς

Στην Ευκαρπία του νομού Κιλκίς μας προσκαλεί την Κυριακή 31 Μαρτίου η εκπομπή «Στον τόπο που γεννήθηκα..» της 4Ε. Χωριό όμορφο που κατοικείται στην πλειοψηφία από πόντιους.
Ο παπα -Γιάννης και η πραγματικά συγκινητική αγάπη των χωριανών προς αυτόν, ο κύριος Βασίλης που αναλαμβάνει χρέη αφηγητή μας υποδέχονται στον ευλογημένο αυτόν τόπο.

Πρόγραμμα Ομιλητών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής 2013 στην Μητρόπολη Κιλκίς

Β’ Κυριακή των Νηστειών 31 Μαρτίου – Ώρα 6:30 το απόγευμα 
Κατανυκτικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων Πολιούχων Κιλκίς. Ομιλητής θα είναι ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος Χρυσοστόμου, Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.

Ευχαριστήριο ΠΑΟΚ Κρηστώνης

"Ύστερα από διαρκή, μεθοδική, επίμονη αλλά και επίπονη προσπάθεια, ολοκληρώσαμε τις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις στην Δʼ εθνική και στο κύπελλο ΕΠΣ ΚΙΛΚΙΣ. Στην προσπάθειά μας αυτή ευτυχώς δεν ήμασταν μόνοι, γιʼ αυτό και θα θέλαμε με την παρούσα επιστολή να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλλαν στην προσπάθειά μας αυτή: 

H εικόνα των Γερμανών στον κόσμο


Πώς βλέπουν αλήθεια τους Γερμανούς οι άλλοι λαοί; Ανταποκριτές σε δεκαπέντε χώρες ανά τον κόσμο δίνουν τη δική τους απάντηση σε ένα νέο βιβλίο με τον τίτλο «Έτσι μας βλέπει ο κόσμος».

Παράταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», για ακόμη έξι μήνες

Η παράταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», για ακόμη έξι μήνες, ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2013, αποφασίστηκε μετά από συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών,Χρήστου Σταϊκούρα και του υφυπουργού Εργασίας, Νίκου Παναγιωτόπουλου.