Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Προσκύνημα μαθητών του δήμου Κιλκίς για την 25η Μαρτίου 1821

Στο πλαίσιο του εορτασμού της ιστορικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί προσκύνημα των μαθητών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ειδικών σχολείων, καθώς και Προσκόπων και Οδηγών στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης μπροστά από το Δημαρχείο Κιλκίς. 

Έξι μετάλλια για τον Πουντζουκίδη του Άθλου Κιλκίς, στο Πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ

Στις 16/03/2013 ημέρα Σάββατο πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα tae kwon do Ενόπλων Δυνάμεων Και Σωμάτων Ασφαλείας για το έτος 2013 στο κλειστό γυμναστήριο Μπάμπης Χολίδης στις Αχαμνές Αθηνών .Στο Πρωτάθλημα συμμετέχουν αθλητές που ανήκουν σε όλα τα σώματα Ασφαλείας και στον στρατό.

Τι αντιπροσωπεύει στ’ αλήθεια το «όχι» της Κυπριακής Βουλής;

Του Δημήτρη Καζάκη
Είναι πολύ όμορφο και ρομαντικό να ονειρεύεται κανείς ότι στην εσχατιά του ελληνισμού, κάποιοι πατριώτες πολιτικοί είπαν «όχι» στον πρόσωπο του νέου κατακτητή. Ωραίο θα ήταν, μόνο αν ήταν αληθινό. Και δεν είναι.

Ψωμιάδης: 15μηνη φυλάκιση με αναστολή για τη λίμνη Κορώνεια

Ένοχος για παράβαση καθήκοντος και απιστία κρίθηκε το μεσημέρι ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης και έκπτωτος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης για τη ρύπανση στη λίμνη Κορώνεια. Για το λόγο αυτό το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης τού επέβαλε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή.

Δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο

Αλλεπάλληλες είναι οι διαβουλεύσεις σήμερα στην Κύπρο προκειμένου να διασωθεί η λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και της κυπριακής οικονομίας. Στο μεταξύ επανέρχεται η πρόταση του Eurogroup για κούρεμα καταθέσεων.

Σαμαράς - Αναστασιάδης συμφώνησαν να απορροφηθούν από ελληνικές τράπεζες τα υποκαταστήματα των κυπριακών

- Η συμφωνία κλείδωσε με ένα τηλεφώνημα
- Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη συμφώνησαν να δοθούν τα παραρτήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα σε ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα
- ΥΠΟΙΚ: "Με την εξέλιξη αυτή, η Ελλάδα θωρακίζεται καθώς το σύνολο των καταθέσεων των πολιτών στις κυπριακές τράπεζες διασφαλίζεται απόλυτα"

Για τη διακοπή της μεταφοράς των μαθητών το ΚΚΕ λέει..

"Άλλη μια φορά σταματάει η μεταφορά των μαθητών στα σχολεία. Ο εμπαιγμός συνεχίζεται, αφού, παρά τα μεγάλα λόγια της περιφέρειας και της κυβέρνησης για οριστική επίλυση του προβλήματος τίποτα δεν έγινε. 
Η κατάσταση είναι σοβαρή. Οι εργαζόμενοι καλούνται να βάλουν ξανά το χέρι στη τσέπη και για την μεταφορά των παιδιών τους στα σχολεία.

Ενισχυμένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά την περίοδο εορτασμού της 25ης Μαρτίου

Η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει εορτασμού της 25ης Μαρτίου, εντατικοποιεί τις δράσεις της, με την εφαρμογή αυξημένων μέτρων Τροχαίας, σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. 

Μήνυμα για την Εορτή της 25ης Μαρτίου

Γράφει ο Γεώργιος Κωνσταντινίδης
Μ.Α. Φιλόλογος – Θεολόγο, Δ/ντής Β/θμιας Κιλκίς 

«Για μας ήταν άλλο πράγμα ο πόλεμος για την πίστη του Χριστού και για την ψυχή του ανθρώπου καθισμένη στα γόνατα της Υπερμάχου Στρατηγού, που είχε στα μάτια ψηφιδωτό τον καημό της Ρωμηοσύνης». (Γιώργος Σεφέρης)

Γιορτάζουμε και φέτος την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Μια επέτειο που ξαναφέρνει στη μνήμη μας τον ξεσηκωμό του Γένους μας απέναντι στον Τούρκο κατακτητή· τον ξεσηκωμό ενός Γένους, που σταυρωνόταν επί τετρακόσια χρόνια στο Γολγοθά της δουλείας.

Η Coca Cola και ο στόλος των απεργοσπαστών

Γράφει ο Όμηρος Ταχμαζίδης
Η συντυχία:
Στο πιο πρόσφατο κείμενό μας που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο (τις δύο τελευταίες ημέρες) προβήκαμε σε ορισμένες διαπιστώσεις αναφορικώς με το λόγο και τα «επιχειρήματα» των διευθυντικών στελεχών των πολυεθνικών εταιριών.

Ακολουθίες των Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κιλκίς

Κατά την διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κιλκίς κάθε Παρασκευή θα τελούνται δύο ακολουθίες των Χαιρετισμών της Θεοτόκου. Η πρώτη στις 7:00 το απόγευμα και η δεύτερη στις 9:00 το βράδυ προκειμένου να μπορούν να συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι.

Τσάκωσαν 34χρονο παραγωγό χασισιού

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πιερίας πέτυχαν χθες (21.03.2013) το απόγευμα, τη σύλληψη ενός ημεδαπού 34 ετών για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. 

Προγράμματα εκπαίδευσης του προσωπικού των επιχειρήσεων Τροφίμων.

Το Επιμελητήριο Κιλκίς και ο Σύλλογος Εστιάσεως & Αναψυχής Ν. Κιλκίς, σε συνεργασία με πιστοποιημένα ΚΕΚ του Νομού, πρόκειται να διοργανώσει εκπαιδευτικά σεμινάρια σε θέματα Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων.

Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου –υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013

Το Επιμελητήριο Κιλκίς και ο Δήμος Παιονίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ, εταίρου του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ‘‘Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα’’(ΕΠΑΝΙΙ)- ΕΦΕΠΑΕ- σας προσκαλούν στην ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ που συνδιοργανώνουν με θέμα: «Παρουσίαση προγράμματος : Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου –υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013» την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013 και ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Πολυκάστρου του Δήμου Παιονίας. Η ενημέρωση για τα προγράμματα θα γίνει από τα αρμόδια στελέχη της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ. Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης & Οικονομίας κ. Γκουντενούδης Χρήστος. 

Τίτλοι εφημερίδων, Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΑΥΓΗ ·Εγκαταλείπουν την Κύπρο στον εκβιασμό της Μέρκελ – Μοιραίοι και άβουλοι Σαμαράς και Στουρνάρας έναντι του διλήμματος που θέτουν στη Λευκωσία Βερολίνο και τρόικα: «Δέχεστε την καταστροφή του τραπεζικού σας συστήματος ή χρεωκοπείτε»! ·Λευκωσία – Σκληρό πόκερ με την τρόικα ·7ο Συνέδριο Νεολαίας ΣΥΝ- Πρωταγωνίστρια η νεολαία στις ανατροπές που έρχονται
ΒΡΑΔΥΝΗ ·Αυθαίρετα- Νέες διευκολύνσεις – Οι αλλαγές θα ενσωματωθούν στο σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ·Κύπρος: διαβουλεύσεις εν μέσω εκβιασμών – έντονες αντιδράσεις για τις εξελίξεις στη Λαϊκή Τράπεζα ·Υπουργείο Οικονομικών – Χαράτσι 45% στα εμβάσματα