Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Πειράματα σε ζώα: Η σκοτεινή πλευρά της επιστήμης

Υπογράφουν
Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία &
Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 115 Ζωοφιλικών Σωματείων

Με αφορμή των κέντρου εκτροφής πειραματόζωων στην Ελλάδα, ύστερα από την έγκριση του προγράμματος infrafrontier-GR από το ΕΣΠΑ.

Σκοτώνουν τα άλογα...πριν γεράσουν!

Υπογράφουν
Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία &
Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 115 Ζωοφιλικών Σωματείων 
Με αφορμή το πρόσφατο διατροφικό σκάνδαλο με το αλογίσιο κρέας, δράτουμε την ευκαιρία να αναδείξουμε όλες τις όψεις κακοποίησης που υφίσταται αυτό το πανέμορφο ζώο στη χώρα μας...και όχι μόνο! 

Βόμβα από το ΣτΕ: Παράνομη η δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών για οικονομικά εγκλήματα

Με μια απόφαση «βόμβα» όπως χαρακτηρίστηκε από νομικούς και τραπεζοοικονομικούς κύκλους, το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) τη νομοθετική εκείνη ρύθμιση που παρέχει τη δυνατότητα στο ΣΔΟΕ να προβαίνει σε δέσμευση πάσης φύσεως τραπεζικών λογαριασμών, τραπεζικών θυρίδων κ.λπ.

Η Μόδα Βάζει Στόχο τον Καρκίνο του Στήθους

Διαγωνισμός «Γίνε Οικοδέσποινα με Στόχο»
Έχεις φορέσει το διάσημο μπλουζάκι με σήμα τον «Στόχο»... Με αυτή σου την ενέργεια συμμετείχες κι εσύ στην πιο γνωστή καμπάνια ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, ενώ παράλληλα ενίσχυσες οικονομικά την προσπάθεια μας. Στόχος σου σήμερα είναι να οργανώσεις μια γιορτή για τον ίδιο σκοπό, να γίνεις «Οικοδέσποινα με Στόχο» και να λάβεις μέρος στον διαγωνισμό.

Η διαδικασία είναι απλή. Βάλε όλη τη φαντασία και την τέχνη σου για να οργανώσεις μια πετυχημένη γιορτή, ένα τραπέζι για τους φίλους σου. Πάρε τηλέφωνο, δήλωσε πότε είναι το πάρτυ και εμείς σου στέλνουμε ενημερωτικό υλικό και ένα δώρο για σένα, την οικοδέσποινα.

Διευκρινήσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία

Με αφορμή δημοσιεύματα για την ποιότητα φρούτων και λαχανικών που διανέμονται στα σχολεία με βάση το ευρωπαϊκό πρόγραμμα προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία της Ε.Ε, «Τα παιδιά αγαπούν τα φρούτα και τα λαχανικά», το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δηλώνει ότι τα συγκεκριμένα φρούτα και φρουτοσαλάτες έχουν υποστεί όλους τους απαραίτητους ποιοτικούς ελέγχους και διανέμονται στα σχολεία της χώρας, έχοντας τα αναγκαία πιστοποιητικά φυτοϋγείας.

Με κρύο και βροχή η Καθαρά Δευτέρα στον Επτάλοφο

Την Καθαρά Δευτέρα γιόρτασαν οι «ΑΚΡΙΤΕΣ ΕΠΤΑΛΟΦΟΥ» ν. Κιλκίς, με φίλους και συγχωριανούς, στις 18 Μαρτίου 2013, στην πλατεία Επταλόφου. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, με θερμοκρασία κοντά στο 0, στις 7 το πρωί άναψε η φωτιά για την παρασκευή της φασολάδας και ξεκίνησε η διαμόρφωση του χώρου, υπό τους ήχους της ποντιακής μουσικής.

Προσκυνηματικές εκδρομές του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς

Εν όψει της Σαρακοστής και συγκεκριμένα της έναρξης των Χαιρετισμών το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς διοργανώνει προσκυνηματικές εκδρομές στα εξής μοναστήρια: 
Α’ Χαιρετισμοί (22 Μαρτίου) – ΛΥΔΙΑ - Ασπροβάλτας
Β’ Χαιρετισμοί (29 Μαρτίου) – ΑΓ. ΡΑΦΑΗΛ - Γουμένισσα
Γ’ Χαιρετισμοί (5 Απριλίου) – ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ – Ακριτοχώρι Σερρών

Θεσμός πλέον το κιλκισιώτικο Καρναβάλι του δήμου Κιλκίς

Με πρωτόγνωρη συμμετοχή κόσμου αλλά και πλούσιο θέαμα, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής 17 Μαρτίου, η τελετή λήξης της Αποκριάς 2013 του Οργανισμού Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού (ΟΠΟΝΓΑ) του Δήμου Κιλκίς. Στην μεγάλη αποκριάτικη γιορτή που στήθηκε στην πλατεία Ειρήνης, πρωταγωνίστησαν εκατοντάδες καρναβαλιστές, ένας... πεινασμένος Καραγκιόζης και φυσικά ο Καρνάβαλος που φέτος οδηγήθηκε στην πυρά με τη μορφή μνημονιακής... Λερναίας Ύδρας.   

Κάλεσμα σε προσυνεδριακό διάλογο ΚΚΕ, στη Γουμένισσα

Η Κομματική Οργάνωση Παιονίας Κιλκίς του ΚΚΕ, με αφορμή το δημόσιο προσυνεδριακό διάλογο μπροστά στο 19ο Συνέδριο του ΚΚΕ, σας προσκαλεί σε εκδήλωση – συζήτηση με θέμα: «Η οικονομική κρίση και η πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ». Θα μιλήσει η Καπέτη Θεανώ, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ. την Πέμπτη, 21 Μάρτη στις 19.00μμ στο καφέ-μπαρ Corte στη Γουμένισσα Κιλκίς

Πρόσκληση για την τελετή απονομής «Βραβεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ Βορείου Ελλάδος»

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και η Οικονομική Εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ σας προσκαλούν στην επίσημη Τελετή Απονομής «Βραβεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ Βορείου Ελλάδος» την Τρίτη 2 Απριλίου 2013 και ώρα 20.00 στο ξενοδοχείο The Met Hotel, αίθουσα Μαϊστρος με τη συμμετοχή του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων  Κωστή Χατζηδάκη
Πέρας προσέλευσης: 19.45
Π.Α. μέχρι την Δευτέρα 1 Απριλίου 2013
κ. Α. Παπαδημητρίου, τηλ. 2313028393
κ. Π. Γιόφκα, τηλ. 2310539817

Ανοιχτή επιστολή των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ προς τους μαθητές με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Αγαπητέ μαθητή, μαθήτρια
Ισως έχεις βαρεθεί να ακούς συνέχεια για επετείους και γιορτές, ειδικά σήμερα που η πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του συστήματος των εφοπλιστών, των επιχειρηματιών κάνουν επίθεση στη ζωή σου και στην οικογένειά σου. Κράτα όμως το εξής: Ο,τι επίθεση και να σου κάνουν, δε θα σταματήσουν ποτέ να στοχεύουν στο μυαλό σου. Γι' αυτό σου λένε ψέματα και μισές αλήθειες και για την 25η Μαρτίου, όπως κάνουν και για την 28η Οκτώβρη αλλά και για το Πολυτεχνείο.
Είναι ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους!

Ημερίδα της ΔΗΜΑΡ με θέμα τα μεταλλεία

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013 ώρα 6,00 μμ προσκαλούμε τα μέλη, τους φίλους της ΔΗΜΑΡ και κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων σε ημερίδα με θέμα: ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΕ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ & ΚΙΛΚΙΣ

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Μαρτίου στις 13:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 198, Θεσσαλονίκη), με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης: 

Παράταση προθεσμίας υποβολής προτάσεων στο LEADER

Η Αναπτυξιακή Κιλκίς Αναπτυξιακή A.Ε. Ο.Τ.Α. η οποία αποτελεί την Ομάδα Τοπικής Δράσης (Ο.Τ.Δ.) στο πλαίσιο του Άξονα 4: «Εφαρμογή προσέγγισης LEADER» του Προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» (ΠΑΑ), ανακοινώνει ότι, με την υπ΄ αριθ. 15/15-3-2013 απόφαση της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος LEADER, η προθεσμία υποβολής Φακέλων Υποψηφιότητας των ενδιαφερομένων τελικών δικαιούχων - υποψήφιων επενδυτών (φυσικά & νομικά πρόσωπα, Ο.Τ.Α., Φορείς), στο πλαίσιο της 2ης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Τοπικού Προγράμματος LEADER, παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 και ώρα 14:00 μ.μ. Κατά τα λοιπά, ισχύουν τα αναφερόμενα στην αρχική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. 

Πρωταθλήτρια του 4ου ομίλου η ομάδα Ποδοσφαίρου κοριτσιών του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς στο Σχολικό Πρωτάθλημα

Η σχολική ομάδα Ποδοσφαίρου μαθητριών, του 2ου Γενικού Λυκείου Κιλκίς, προκρίθηκε στις Γ’ φάση του Σχολικού Πρωταθλήματος, στις οκτώ καλύτερες ομάδες πανελληνίως, αποκλείοντας την ομάδα του 1ου Γενικού Λυκείου Δράμας, με σκορ 3-0. Ο αγώνας διεξήχθη στο Ενωσιακό γήπεδο Αμισιανών την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013. Τα δύο πρώτα τέρματα πέτυχε, με εκπληκτικά σουτ, η Σαμουηλίδου Θωμαή στο πρώτο ημίχρονο και το τρίτο η Πολατίδου Αθανασία στο δεύτερο ημίχρονο. 

Συμμετοχή της Π. Ε. Κιλκίς σε Τουριστική Έκθεση στο Βερολίνο

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για τη χώρα αλλά και για την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας ήταν τα μηνύματα από την Παγκόσμια Έκθεση Τουρισμού στο Βερολίνο.
Η Έκθεση πραγματοποιήθηκε το διάστημα 6-10 Μαρτίου και η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς συμμετείχε στην Έκθεση σε ενιαίο Περίπτερο με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και με εκπρόσωπο την υπάλληλο κα. Μαριάννα Σκουλαρικά.

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την υδροδότηση του δήμου Παιονίας από την Κάρπη

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την 17η Μαρτίου 2013 στη Γουμένισσα μετά από πρόσκληση του Τοπικού Συμβουλίου Κάρπης, και των συμβουλίων της Δημοτικής Κοινότητας Γουμένισσας & των τοπικών κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας με αφορμή τη μελέτη που συντάχθηκε από το Δήμο Παιονίας για ύδρευση του από το υδραγωγείο του οικισμού με την παρουσία της τοπικής Αντιδημάρχου, συμβούλων, προέδρων της Δημοτικής Ενότητας Γουμένισσας και κατοίκων  εκδόθηκε το παρακάτω ψήφισμα διαμαρτυρίας. 

Προγράμματα επιμόρφωσης Τεχνικών Ασφαλείας σε Κιλκίς και Πολύκαστρο από το Επιμελητήριο Κιλκίς

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία Ν. 3850/2010 ¨Μέτρα για τη βελτίωση της Ασφάλειας και της Υγείας των εργαζομένων κατά την εργασία¨, σε όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως αριθμού εργαζομένων, ο εργοδότης έχει υποχρέωση να τους παρέχει υπηρεσίες προστασίας και πρόληψης, δηλαδή υπηρεσίες Τεχνικού Ασφαλείας. 

Έκοψε την πίτα του ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς

Μετά από τέσσερα χρόνια, ο Εμπορικός Σύλλογος Κιλκίς έκοψε την παραδοσιακή βασιλόπιτα, για το καλό της χρονιάς. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Β.Σερηγιαννίδη του Εμπορικού Επιμελητηρίου, μιας και αποτελεί το καινούριο «σπίτι» του Συλλόγου, την περασμένη Τετάρτη, 13/3 στις 18.00 το απόγευμα.

Τίτλοι εφημερίδων, Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΒΡΑΔΥΝΗ ·Το σχέδιο για τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς – Τι επεξεργάζεται το ΥΠΕΚΑ για να δώσει λύση στο πρόβλημα·Το απόγευμα η κρίσιμη ψηφοφορία στην Κυπριακή Βουλή – Eurogroup: ευνοϊκότεροι όροι για το κούρεμα των μικρών καταθέσεων·Φορολογία – Έξι όπλα ενάντια στα τεκμήρια
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Αττίλας στις καταθέσεις – Άνοιξαν οι πύλες της κολάσεως στην Ευρωζώνη – Σκηνές Αργεντινής το Σάββατο έξω από τις τράπεζες στη μαρτυρική Μεγαλόνησο ·Χαράτσι και τριπλός ΦΑΠ το 2013·Καρναβάλια (της κρίσης) με Μέρκελ, Άκη και 120 τραυματίες