Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Προπόνηση χωρίς αποτελέσματα;

Του Παναγιώτη Μαυρογενίδη*


Υπάρχει πάντα αυτή η απεχθής στιγμή στον υπέροχο κόσμο της γυμναστικής που βλέπεις ότι το πρόγραμμά σου απλώς δεν αποδίδει!
Δεν προχωράει, δεν φέρνει τα σωστά αποτελέσματα.
Δεν σε κάνει δυνατότερο, ούτε καν σου προσφέρει αυτή την αξιοπρεπή κορμοστασιά όταν θα μείνεις χωρίς ρούχα (για παραλία μιλάμε τώρα…).
Τι φταίει; 

Το πρόγραμμα στην αρχή λειτουργούσε!

Για τα μεταλλεία στη Βόρεια Ελλάδα η Αλέκα Παπαρήγα είπε...

«Βεβαίως είμαστε ριζικά αντίθετοι στο να παραδοθεί ο χρυσός – το απόθεμα της χώρας – στην εταιρεία ΕΛ NΤΟΡΑΝΤΟ, που επιπλέον ο στόχος που έχει είναι να κερδίσει γρήγορα και την ίδια ώρα θα προκαλέσει μεγάλη καταστροφή στο Νομό Έβρου όπως και στη Χαλκιδική.

Κουκουλοφόροι λήστεψαν κοσμηματοπωλείο στην Ηράκλεια Σερρών

Στις 06.03.2013 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Ηράκλεια Σερρών, άγνωστοι δράστες φορώντας κουκούλες, αφού έλκυσαν και αποκόλλησαν με την χρήση ιμάντα τα εξωτερικά ρολά ασφαλείας του κοσμηματοπωλείου ενός 54χρονου ημεδαπού, έθραυσαν τη γυάλινη βιτρίνα και από τις προθήκες αφαίρεσαν χρυσαφικά και κοσμήματα. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις και έσπευσαν στο σημείο, ενώ οι δράστες που επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο προκειμένου να διαφύγουν πυροβόλησαν μία φορά στον αέρα μη στοχεύοντας αυτούς και εν μέσω της οδού ενεργοποίησαν και πέταξαν ένα πυροσβεστήρα αυτοκινήτου. Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Ηράκλειας Σερρών.

Έπεισε 69χρονη, ότι του χρωστάει ο γιος της και του έδωσε 1400 ευρώ

Στις 06.03.2013 το πρωί στα Καλύβια Πέλλας, άγνωστος άνδρας προσποιούμενος φιλικό πρόσωπο του υιού της πλησίασε μία 69χρονη ημεδαπή και με το πρόσχημα οφειλών του υιού της έπεισε την 69χρονη να του παραδώσει το χρηματικό ποσό (1.400) ευρώ περίπου και στη συνέχεια αναχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση με Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε άγνωστος συνεργός του. Διεξάγονται αστυνομικές αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σκύδρας.

Επιστροφή στις νίκες θέλει ο Γ.Α.Σ.Κ.

Την επιστροφή στις νίκες θα επιδιώξει η χειροσφαιρική ομάδα του Γ.Α.Σ.Κ. στο σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Άρη Νίκαιας στο νέο κλειστό της πόλης μας. Ο αγώνας αυτός είναι ο πρώτος από τους δύο συνεχόμενους εντός έδρας που έχουν να δώσουν οι αθλητές μας, αποσκοπώντας στη νίκη που θα τους διατηρήσει ψηλά στη βαθμολογία. Προβλήματα τραυματισμών ή τιμωριών δεν υπάρχουν και άπαντες προετοιμάζονται με το καλύτερο δυνατό τρόπο για να πετύχουν το στόχο τους. Το παιχνίδι του Σαββάτου θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα και αναμένεται το φίλαθλο κοινό της πόλης να δώσει το παρόν, βοηθώντας τους παίχτες στο δύσκολο έργο τους.

Σε εξέλιξη τα επιμορφωτικά σεμινάρια του Επιμελητηρίου Κιλκίς

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα επιμορφωτικά σεμινάρια που υλοποιεί το Επιμελητήριο Κιλκίς. Βασικό τους θέμα είναι το «νέο επιχειρείν» και η εξωστρέφεια των επιχειρήσεων. Η συμμετοχή των νέων κυρίως είναι αθρόα και στο κάθε τμήμα συμμετέχουν περί τους 30 επιμορφωνόμενους. 

Δήλωση ΠΑΣΟΚ για το θάνατο του Ούγκο Τσάβες

Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, για τον θάνατο του Προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
"Στη δύσκολη πορεία της χώρας του προς τον εκδημοκρατισμό, την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική πρόοδο, η συμβολή του Ούγκο Τσάβες υπήρξε καταλυτική. Είναι κρίμα που ο πρόωρος θάνατός του ήλθε λίγο μετά την θριαμβευτική επανεκλογή του. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στο λαό της Βενεζουέλας."

Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΜΕ και οι κοινές συγκεντρώσεις

Υπογράφει το Γραφείο της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΚΕ
"Γίνεται πολύς λόγος το τελευταίο διάστημα από στελέχη, από δυνάμεις που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ και από κόσμο καλοπροαίρετο που αντιλαμβάνεται την ανάγκη της μαζικοποίησης του κινήματος ότι εδώ στο Κιλκίς μπορούμε να κάνουμε κοινές συγκεντρώσεις παραμερίζοντας τις όποιες – για αυτούς μη καθοριστικές και ασήμαντες – γενικές διαφορές, εστιάζοντας στο κύριο που είναι η ενότητα και η κοινή δράση απέναντι στην επίθεση που δέχονται τα λαϊκά στρώματα.

Αιτία της κρίσης. Η ικανοποίηση του διεστραμμένου εγώ μας

Στην ακριτική πόλη της επαρχίας Παιονίας εορτάστηκε η καθιερωμένη από το 1975 πανηγυρική επανενθρόνιση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας, της επονομαζόμενης Γουμένισσας, μετά τη βέβηλη κλοπή της και την θαυμαστή ανεύρεσή της, ως ιερού συμβόλου της ευλαβείας μας και πολύτιμου κειμηλίου της εκκλησιαστικής και εθνικής μας ιστορίας.

"O Ξεναγός" η νέα εκπομπή της ΕΡΤ3 με τον Χάρη Θεοφράστου

Μια εκπομπή της ΕΡΤ3 για την Θεσσαλονίκη, τις ιστορίες και τους ανθρώπους της, μέσα από τα εμβληματικά και ιστορικά κτίριά της. 

"Συνδέσου με σεβασμό- Προστατεύσου με γνώση!"

Την ανάγκη για τη διαμόρφωση ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής για μεγαλύτερη προστασία των παιδιών από τους κινδύνους του διαδικτύου τόνισε ο ευρωβουλευτής ΝΔ, κ. Γ.Κουμουτσάκος ως προσκεκλημένος ομιλητής σε συνέδριο που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, στις Βρυξέλλες, με θέμα "Προς μια πιο υπεύθυνη χρήση του διαδικτύου: Η οπτική της κοινωνίας των ευρωπαίων πολιτών". 

«Αντιδρά η ΕΣΕΕ στα σχέδια του ΥΠΟΙΚ για τις αλλαγές στην καταβολή ΦΠΑ»

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου με επιστολή της προς τον Υπουργό κ. Ιωάννη Στουρνάρα, τους Υφυπουργούς και τους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου Οικονομικών αντιδρά στα σχέδια του Υπουργείου για νέες νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν χιλιάδες μικρομεσαίους που έχουν την υποχρέωση υποβολής περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ.
Το περιεχόμενο της επιστολής προς το Υπουργείο Οικονομικών έχει ως εξής:

Καθαρά Δευτέρα στην Πηγή Παιονίας


Δείτε το Aλ Τσαντίρι Νιουζ After με θέμα την εξόρυξη χρυσού στην Χαλκιδική! Συμμετέχει και η Ελληνοφρένεια.

Συνάντηση Τζιτζικώστα με Μέρκελ

Με την ελληνική αντιπροσωπεία στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB στο Βερολίνο συναντήθηκε η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, συνοδευόμενη από τον υφυπουργό Εργασίας και εντεταλμένο της στην ελληνογερμανική συνέλευση Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, κατά τα χθεσινά επίσημα εγκαίνια της έκθεσης ITB.

Παγκόσμια μέρα της γυναίκας

Γράφει η Ντίνα Συμεωνίδου-Τσιβρεμετζή
Υπεύθυνη Ν.Ο.Δ.Ε Γυναικών Ν. Κιλκίς

Πέρασαν ήδη 100 χρόνια από τότε - αρχές του 20ου αιώνα - που κάποιες ελάχιστες, πρωτοπόρες στη σκέψη και στη δράση γυναίκες, διεκδικούσαν εν μέσω χλευασμών και προπηλακισμών ισότητα των φύλων και δικαίωμα ψήφου. Έναν αιώνα μετράει ο αγώνας των προοδευτικών γυναικών και η συμφωνία τους να υψώνουν ψηλά τη σημαία του αγώνα κάθε 8 Μάρτη (Κοπεγχάγη 1910, πρόταση Κλάρας Τσέτκιν).

Εξαρθρώθηκε εννεαμελής σπείρα που διέπραττε σωρεία κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Πιερίας και της Θεσσαλονίκης

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Λιτοχώρου Πιερίας οκταμελής σπείρα που διέπραττε σωρεία κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Πιερίας και της Θεσσαλονίκης.

Στην ΤΕΧΝΗ “Από τη χρεοκοπία του 1893 και την ήττα του 1897 στην εποποιία του 1912-13’’ με το Σπ. Σφέτα

Ενώπιον ενός πολυπληθούς ακροατηρίου μίλησε την περασμένη Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013, στην αίθουσα ‘’Μ. Ανδρόνικος’’ της ΤΕΧΝΗΣ, ο αναπληρωτής καθηγητής ιστορίας στο ΑΠΘ κ. Σπυρίδων Σφέτας.

Το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 με τον Αντώνη Χαλάτση στο ENERGY CLUB στο Κιλκίς


Συλλυπητήριο Αλέκας Παπαρήγα για το θάνατο του Ούγκο Τσάβες

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Ραφαέλ Τσάβες Φρίας που έδωσε σκληρή μάχη με την ανίατη ασθένεια. 

Καρναβάλι στο Βαφειοχώρι Κιλκίς

"Ελάτε και φέτος να διασκεδάσουμε στο μοναδικό παραδοσιακό καρναβάλι που διοργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος "Άγιος Γεώργιος" την Καθαρά Δευτέρα και ώρα 11:00 στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Βαφειοχωρίου.

Ρύθμιση οφειλών στα Ταμεία με 72 δόσεις από 100 ευρώ

Έτοιμη είναι από το υπουργείο η ρύθμιση για την εξόφληση ασφαλιστικών εισφορών στα Ταμεία, ωστόσο πρέπει να πάρει και την έγκριση της τρόικας. Η ρύθμιση θα δίνει τη δυνατότητα για εξόφληση σε πολλές δόσεις με ποσά από 100 ευρώ
Οι πληροφορίες μιλούν για 60 ή 72 δόσεις ενώ το ελάχιστο ποσό μπορεί να πέσει και κάτω από τα 100 ευρώ ανά δόση.

ΧρυSOS, αλήθειες και ψέματα, σήμερα Τετάρτη στο Συνεδριακό Κιλκίς

Τετάρτη 6 Μαρτίου στις 7 μ.μ. - Συνεδριακό Δήμου Κιλκίς
Τι θέλουν και στην Ποντοκερασιά; Σε ποιες άλλες περιοχές έχουν βλέψεις;
Τι γίνεται με το ουράνιο στην περιοχή;
Τι θα γίνει με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, ειδικά τώρα με την νέα ΚΑΠ;
Τι γίνεται με το δικαστήριο;
Τι μαθήματα μας δίνουν άλλες χώρες;
Τι συμβαίνει στη Χαλκιδική και στη Θράκη;
Ποιοι έχουν ψηφίσει ΕΝΑΝΤΙΑ σε όλη τη χώρα και στην Ευρώπη;
Τι μπορούμε να κάνουμε; Πώς συνεχίζουμε;


Ημερίδα με θέμα, "Ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στην πράξη", σήμερα Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013, στο Επιμελητήριο Κιλκίς



Πληρωμές ειδικής ενίσχυσης βάμβακος 2012

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ελέγχου για την πληρωμή της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος 2012, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Η πληρωμή αφορά 49.738 δικαιούχους και το ποσό πληρωμής ανέρχεται στα 192,8 εκ. €. Τα σχετικά αρχεία πληρωμής απεστάλησαν χθες όπως είχε ανακοινωθεί στην αρμόδια Τράπεζα Πειραιώς- ΑΤΕ για πίστωση των δικαιούμενων ποσών στους λογαριασμούς των δικαιούχων, οι οποίοι από αύριο μπορούν να λαμβάνουν τα σχετικά ποσά. Η τιμή της ειδικής ενίσχυσης ανέρχεται σε 720 €/ εκτάριο (72 €/ στρέμμα έναντι 70,5€/ στρέμμα πέρυσι). 

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΑΥΓΗ ·Τραπεζικό χαράτσι στα νοικοκυριά – Αυξάνουν τα επιτόκια δανεισμού , μειώνουν τα επιτόκια καταθέσεων – Στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος και της ΕΚΤ ·Χρυσός – Ξεσηκωμός κατά της λεηλασίας σε Αν. Μακεδονία και Θράκη –Οξύνεται το κλίμα τρομοκρατίες στις Σκουριές… ·Τρόικα και στο βάθος ανασχηματισμός
ΒΡΑΔΥΝΗ ·Νέα ρύθμιση για οφειλές στα Ταμεία – Η Τρόικα αναμένεται να εγκρίνει την πρόταση του υπουργού Εργασίας ·Αύριο η κρίσιμη συνάντηση – Τι θα συζητήσουν Σαμαράς - Τρόικα·Κραυγή απόγνωσης των ασθενών – Δεν μας σκοτώνει ο καρκίνος αλλά η Πολιτεία – Ψάχνουν για φάρμακα ακόμη και στη Βουλγαρία

"Επιλογές Τοκετού στην Ελλάδα και στον κόσμο, Μύθοι και Πραγματικότητα"

Η Εθελοντική Ομάδα Παιονίας, με αφορμή την ημέρα της γυναίκας, σας καλεί στην προβολή του ντοκυμαντέρ ‘Freedom for Birth’.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα: "Επιλογές Τοκετού στην Ελλάδα και στον κόσμο, Μύθοι και Πραγματικότητα" με την Πασχαλίνα Καμπουρίδου, Μαία φυσικού τοκετού, Πιστοποιημένη Σύμβουλο Θηλασμού IBCLC, Κυριακή 10/3/2013, στις 18:00, Ξενώνας ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ, Γουμένισσα