Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

«Απορρίπτουμε τα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση εκπαιδευτικών και σχολείων»

Υπογράφουν οι «Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις Δ.Ε.» και η « Εκπαιδευτική Ριζοσπαστική Συνεργασία Π.Ε.» 
"Με τις ρυθμίσεις του σχεδίου Π.Δ. για την αξιολόγηση που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση ακόμα και ο πιο δύσπιστος συνάδελφος μπορεί να συνειδητοποιήσει πλέον το μέγεθος του κινδύνου για το επίπεδο της διαβίωσής μας, για την επαγγελματική μας υπόσταση και αξιοπρέπεια και για την ποιότητα της ίδιας της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση ο ορθοπεδικός του Κιλκίς

Σε φυλάκιση δύο χρόνων καταδικάστηκε ο 50χρονος ορθοπεδικός του νοσοκομείου Κιλκίς που ζήτησε «φακελάκι» 400 ευρώ από τον γιο ασθενούς, την οποία χειρούργησε στο πόδι. Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο του Κιλκίς καταδίκασε χθες σε φυλάκιση δύο χρόνων με τριετή αναστολή, για δωροδοκία, τον διευθυντή ορθοπεδικής κλινικής, ο οποίος στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία.

Ανακαλούνται ΟΛΑ τα κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ σε όλο τον κόσμο μετά την εύρεση αλογίσιου DNA στην Τσεχία;

- "Δεν βρήκαμε DNA αλόγου στα κεφτεδάκια, αλλά διακόπτουμε την διάθεσή τους λόγω της ανησυχίας των καταναλωτών", τονίζει η ΙΚΕΑ
- Δεν έχει βγει επίσημη ανακοίνωση αν τα κεφτεδάκια θα ανακληθούν από όλα τα ΙΚΕΑ σε όλο τον κόσμο
- Η Ιταλία και η Σουηδία πάντως ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν την πώλησή τους

Ξεφάντωσαν οι Κιλκισιώτες της Αθήνας στον ετήσιο χορό τους

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του Συλλόγου στο κοσμικό κέντρο διασκέδασης «TO ΑΚΡΩΤΗΡΙ» την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου, το μεσημέρι. Η επιλογή του συγκεκριμένου κέντρου διασκέδασης ήταν πράγματι μια εξαιρετική επιλογή. Ένα άριστο και καλά οργανωμένο κέντρο διασκέδασης με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, που είχε επικεφαλής τον γνωστό λαϊκό τραγουδιστή Γιαννούλη. 

Ανοικτή επιστολή - πρόκληση προς τους “Μηχανικούς της Ελληνικός Χρυσός”:"Απαντήστε"

Πηγή: antigoldgreece.wordpress.com
"Στις 28-1-2013 σας κοινοποιήσαμε μια επιστολή και ένα ΥΠΟΜΝΗΜΑ με θέμα “Μεταλλουργία flash smelting στη Χαλκιδική”, τα οποία απευθύναμε στην ΕΥΠΕ/ΥΠΕΚΑ, αρμόδια υπηρεσία για την έγκριση της ΜΠΕ του Επενδυτικού Σχεδίου της εταιρείας της οποίας είστε επιστημονικά στελέχη.

Περιοδεία Δούρου και Αγαθοπούλου στο ν. Κιλκίς

Το Σάββατο 23/2, ήταν μέρα επαφής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ με την τοπική κοινωνία και τους πολίτες του Κιλκίς, με την ευκαιρία και της επίσκεψης στο Νομό της Ρένας Δούρου, βουλευτή της Β’ περιφέρειας Αθηνών και υπεύθυνης του τομέα εξωτερικών του κόμματος. 

Αποτελέσματα εκλογών ανάδειξης συνέδρων ΠΑΣΟΚ νομού Κιλκίς


Συνέλαβαν διακινητή λαθρομεταναστών στο Πολύκαστρο

Συνελήφθη χθες (24.02.2013) βραδινές ώρες, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Ασφαλείας Παιονίας Κιλκίς, ένας υπήκοος Αλβανίας 34 ετών, που διευκόλυνε την προώθηση στο εσωτερικό της Ελληνικής επικράτειας τριών ομοεθνών του.

Τον συνέλαβαν για κλοπή υλικού της Δ.Ε.Η. και ψευδορκία

Συνελήφθη χθες (24.02.2013) από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής, ένας 22χρονος ημεδαπός για κλοπή υλικού της Δ.Ε.Η., φθορά ξένης ιδιοκτησίας και ψευδορκία. 

Συνέλαβαν 2 άτομα στην Αξιούπολη Κιλκίς για παιδική πορνογραφία

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, της Ειδικής Ομάδας Ασφαλείας Δοϊράνης και της Ειδικής Ομάδας Ασφαλείας Παιονίας συνελήφθησαν την Παρασκευή (22.02.2013), στην Αξιούπολη Κιλκίς, δύο ημεδαποί 50 και 52 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κατά περίπτωση, δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή. 

Μνημόσυνο του π. Γερμανού Κομνηνού Ιεροκήρυκος

Η Ιερά Μητρόπολις Πολυανής και Κιλκισίου ανακοινώνει προς ευσεβείς ορθοδόξους χριστιανούς της Μητυροπολιτικής Περιφερείας ότι τo Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς θα τελεσθεί το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του π. Γερμανού Κομνηνού Ιεροκήρυκος και Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Εμμανουήλ και με την συμμετοχή των ιερέων της πόλεως. Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί η μηνιαία ιερατική Σύναξη των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

“Χαϊντι” To κορίτσι των Άλπεων στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς

Το Μικρό Θέατρο Λάρισας παρουσιάζει: 
ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
“Χαϊντι” To κορίτσι των Άλπεων
Κυριακή 3 Μαρτίου: Ώρες 12:30 & 17:30
Στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς
Σε συνεργασία με τον Ο.ΠΟ.ΝΓΑ Δήμου Κιλκίς
Πληροφορίες : 6986608707

Το κλασσικό και πασίγνωστο παιδικό μυθιστόρημα της Γιοχάνα Σπίρι, το οποίο αγαπήθηκε από γενιές και γενιές μικρών (και όχι μόνο) παιδιών, ανεβασμένο από επαγγελματίες ηθοποιούς με όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα για μια παιδική παράσταση.

Σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων Ποδοσφαίρου, Καλαθοσφαίρισης

Την Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013, στο Δημοτικό στάδιο του Πολυκάστρου διεξήχθησαν οι τελικοί αγώνες ποδοσφαίρου μαθητών και μαθητριών στα πλαίσια του σχολικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Κιλκίς που διοργανώνει η Ο.Ε.Σ.Α. του νομού. 

Τον συνέλαβαν για χρέη 63.296,37 ευρώ προς το Δημόσιο

Συνελήφθη χθες (24.02.2013) το βράδυ στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αλεξάνδρειας, ένας ημεδαπός 29 ετών, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο. Το ύψος του χρέους ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 63.296,37 ευρώ. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 παρ. 1 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο». Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

Τσάκωσαν έναν από τους ληστές τράπεζας του Αιγινίου

Συνελήφθη χθες (24.02.2013) το μεσημέρι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, 23χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Κατερίνης για ληστεία. Ειδικότερα, ο προαναφερόμενος από κοινού με αλλά άτομα, την 12.10.2010 στο Αιγίνιο Πιερίας, εισήλθαν σε τραπεζικό κατάστημα και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και αφαίρεσαν από το χρηματοκιβώτιο το χρηματικό το ποσό των 24.724 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Ανακριτή Κατερίνης.

Έκλεψε εργαλεία και μηχανήματα

Στις 24.02.2013 το απόγευμα, συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας στην Ποτίδαια Χαλκιδικής από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέων Μουδανιών, 29χρονος ημεδαπός, διότι νωρίτερα αφαίρεσε από την αυλή του σπιτιού 65χρονου ημεδαπού εργαλεία και μηχανήματα συνολικής αξίας (1.500) Ευρώ. Στην κατοχή του 29χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα προαναφερόμενα αντικείμενα, τα οποία αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Νέων Μουδανιών.

Αποκριάτικο ξεφάντωμα 1ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς


Τίτλοι εφημερίδων, Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

ΒΡΑΔΥΝΗ ·Δάνεια – Τετραετές πάγωμα δόσεων – Ποιοι δανειολήπτες θα ενταχθούν στη ρύθμιση·Τρόικα – Στο «μικροσκόπιο» οι απολύσεις – Η κινητικότητα 25.000 δημοσίων υπαλλήλων, προϋπόθεση για τη δόση Μαρτίου ·Το χρονικό ενός αποτυχημένου εγχειρήματος στις φυλακές Τρικάλων – Απόπειρα απόδρασης του Βλαστού με ελικόπτερο
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Κυνήγι σε… όσους χρωστούν στο κράτος –Έρχονται «ραβασάκια» για 2.500.000 μικροοφειλέτες! Κατασχέσεις μισθών, ενοικίων και ακινήτων στο… βάθος του σκοτεινού τούνελ·Κάλπες στο ΠΑΣΟΚ με άρωμα… Τσαουσέσκου! –Στόχος να ελεγχθούν οι διαδικασίες στου Συνεδρίου το οποίο αγχώνει τον Βενιζέλο. Αντεγκλήσεις και ύβρεις·Ψυχρολουσία Νο 2 για τις συντάξεις του Μαρτίου

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Παιονίας

Καλείστε σε ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση που θα γίνει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Παιονίας «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ», την 26η Φεβρουαρίου 2013 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 19.00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

Συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς

Σας προσκαλούμε να έρθετε στην δημόσια Tακτική Συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, που θα γίνει στο δημοτικό κατάστημα, στις 25 Φεβρουαρίου 2013, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, για συζήτηση και απόφαση για τα εξής θέματα Η/Δ: