Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Τα νέα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Νομού Κιλκίς

Η διαδικασία εκλογής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Νομού Κιλκίς πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17/2/2013 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στη πόλη του Κιλκίς σε μία κατάμεστη αίθουσα, με την συμμετοχή πολλών μελών από όλο το νομό Κιλκίς. Η συνέλευση εξέλεξε την 9 μέλη Νομαρχιακή Επιτροπή που αποτελείται από τους Iωαννίδου Έλλη, Κεσίδη Αναστάσιο, Λαζαρίδη Λάζαρο, Μαρκάκη Δέσποινα, Μπίμπαση Χρήστο, Πεχλιβανίδη Στάθη, Τσομπανίδη Παναγιώτη, Χρονόπουλο Παναγιώτη, Ψαρρά Σοφία.
Την Δευτέρα 18/2 στη πρώτη της συνεδρίαση η νέα Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Ν. Κιλκίς συγκροτήθηκε σε σώμα με συντονιστή της το Λάζαρο Λαζαρίδη.

«Ο Γενναίος μπορεί να είναι μόνο ένας φτωχός»


Γράφει ο Αιμίλιος Σαββίδης 
Κως! Ένα από τα στολίδια του Αιγαίου, ο τόπος που γέννησε τον πατέρα της Ιατρικής Επιστήμης, τον Ιπποκράτη (400-377 π.Χ.). Ό,τι πιο ωραίο θα μπορούσε να έχει τούτος ο τόπος μέχρι και σήμερα, το πνεύμα του, το άγγιγμα ψυχής, το βρίσκεις στους βιοπαλαιστές αυτού του τόπου.

Παιδιά θύματα του συστήματος

- Η κοινή γνώμη πάγωσε για άλλη μια φορά στο άκουσμα της είδησης....
- «Ένα 8χρονο παιδί μάρτυρας ενός φριχτού εγκλήματος με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους γονείς του».
- «Έσφαξε τη γυναίκα του μπροστά στα μάτια του παιδιού τους!»
- «Οικογενειακή τραγωδία - Σκότωσε τη γυναίκα του μπροστά στο 8χρονο παιδί τους»

....είναι μερικοί από τους τίτλους που αναρτώνται τις τελευταίες ημέρες στο διαδίκτυο.

Κάλεσμα "Ανεξάρτητων Ελλήνων" για συμμετοχή στην αυριανή απεργία


Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καλούμε τους Έλληνες πολίτες να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα κατά την γενική απεργία που πραγματοποιούν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013.

“ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ”: Μία νέα σειρά στην ΕΤ-1

Από την Τρίτη 5 Μαρτίου στις 21: 00 αρχίζει να προβάλλεται από τη συχνότητα της ΕΤ-1 η νέα σειρά ντοκιμαντέρ με τον τίτλο “Πρωτοσέλιδα Ιστορίας”. Έχει ως αντικείμενό της θέματα και πρόσωπα τα οποία κυριάρχησαν καθοριστικά στην επικαιρότητα από την περίοδο της Κατοχής έως την πρώτη πενταετία του ’50. Γεγονότα, προσωπικότητες, πολιτικές πρωτοβουλίες, αναμετρήσεις, που σφράγισαν τη σύγχρονη ιστορία του τόπου κι απασχόλησαν θετικά ή αρνητικά την κοινή γνώμη, γίνονται αντικείμενο πολύπλευρης έρευνας και λεπτομερούς εξέτασης.

Απεργούν αύριο Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 οι γιατροί του ν. Κιλκίς

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς συμμετέχει και στηρίζει την 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία που προκήρυξαν οι ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος για την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013. 

Ελλάς - Γαλλία - (επιχειρηματική) συμμαχία

Ελλάδα και Γαλλία έρχονται ακόμη πιο κοντά μετά τη σημερινή επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ στην Αθήνα.

Κοινές δηλώσεις Αντώνη Σαμαρά και Francois Hollande

Κοινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Αντώνη Σαμαρά και του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Francois Hollande 

Νέο Δ.Σ. στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μανδρών

Πρωτοφανής κοσμοσυρροή το απόγευμα της Κυριακής 17 Φεβρουάριου 2013 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μανδρών όπου έγινε η Γενική Συνέλευση και διεξήχθησαν οι εκλογές του Συλλόγου για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. 

kilkisbalkania.blogspot.gr: Ένα ενδιαφέρον ιστολόγιο από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς

Με την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς και με αφορμή τα 100 χρόνια από τη μάχη του Κιλκίς τα παιδιά του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς αποφάσισαν να ασχοληθούν με ένα πρόγραμμα τοπικής Ιστορίας. Σκοπός τους είναι να μάθουν οι νέοι του Κιλκίς την ιστορία της πόλης τους και να γνωρίσουν τα αξιοθέατά της. 

Ερώτηση Τέρενς Κουίκ για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα

Την έντονη ανησυχία και αντιδράσεις του φιλοζωικού και κυνοφιλικού χώρου, που διαμαρτύρεται ενάντια στην τροποποίηση του νόμου-θανατική ποινή για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, μεταφέρει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη, ο Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ. 

Επιτακτική ανάγκη η εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα Κατανάλωσης και Περιβάλλοντος

Η Π.ΟΜ.Ε.Κ. «Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» απέστειλε επιστολή στα συναρμόδια Υπουργεία Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων αναφορικά με την «Επανέκδοση και διανομή σε όλες τις σχολικές μονάδες της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του εκπαιδευτικού υλικού “ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΙ ΕΓΩ». 

Βιωματικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους με τίτλο Εγώ Γίνομαι Εσύ κι Εσύ Εγώ από τον ΝΗΡΕΑ Κιλκίς

Το Κέντρο Πρόληψης Των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς “ΝΗΡΕΑΣ” σε συνεργασία με το Δίκτυο Υποστηρικτών ΝΗΡΕΑ πρόκειται να υλοποιήσει βιωματικά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους με τίτλο Εγώ Γίνομαι Εσύ κι Εσύ Εγώ. Όλα τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 6 Μαρτίου στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης (Βυζαντίου 10 στο Κιλκίς) και η θεματολογία τους είναι κοινή: η διαπραγμάτευση εννοιών όπως αποδοχή, σεβασμός, ελευθερία, ανοχή.

16,18 και 26 ετών ήταν οι κλέφτες

Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης Πιερίας τέσσερεις κλοπές και μία απόπειρα κλοπής σε εγκαταστάσεις και αποθήκες στην ευρύτερη περιοχή της Πιερίας.

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Κιλκίς: "Να μη λείψει κανείς στην αυριανή απεργία"

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Κιλκίς καλεί τα μέλη του, αλλά και όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους αλλά και τους συνταξιούχους, να πάρουμε όλοι μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις που προγραμματίζονται για την Τετάρτη 20/2 για να υπερασπίσουμε την εργασία μας, τους μισθούς μας, τα δικαιώματά μας, την δημοκρατία, την αξιοπρέπειά μας, την ίδια μας τη ζωή. 

Έκλεψαν μία πόρτα και διάφορα σίδερα από οικοδομή στο Κιλκίς

Στις 18.02.2013 το απόγευμα συνελήφθησαν στο Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, δύο ημεδαποί 31 και 39 ετών, διότι σε αστυνομική έρευνα του Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου που επέβαιναν βρέθηκαν μία αλουμινένια πόρτα και διάφορα σίδερα συνολικής αξίας (900) Ευρώ, τα οποία αφαίρεσαν νωρίτερα από οικοδομή στο Κιλκίς. Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς.

Πού θα μετακινηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι σε διαθεσιμότητα

Με καθυστέρηση δύο εβδομάδων, λόγω πολύπλοκων διαδικασιών, δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα η πολυαναμενόμενη ανακοίνωση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, για το Πρόγραμμα Κινητικότητας των υπαλλήλων που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης της θέσης τους, και έτσι οι 1.891 «διαθέσιμοι» εντός 20 ημερών θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ 2.423 κενών θέσεων.

"Θεωρία των άκρων, αντιλαϊκισμός, ανομία...- Η επίθεση των κυριάρχων απέναντι στο κίνημα και την Αριστερά-Πλευρές της αυταρχικής θωράκισης της αστικής δημοκρατίας"


Φιλικοί αγώνες Αετού Κιλκίς με Μέγα Αλέξανδρο Θεσσαλονίκης

Στα πλαίσια του προγράμματος φιλικών αγώνων με ομάδες άλλων ακαδημιών ο  ΠΑΣ Αετός Κιλκίς φιλοξένησε την ΚΥΡΙΑΚΗ 17-2-13 τέσσερα τμήματα της ομάδας του Μεγ. Αλεξάνδρου Θεσσαλονίκης των ηλικιών γεννηθέντων 1999, 2000, 2001 & 2003-04.

Το ιδεολογικό ιμάμ μπαϊλντί της τουρκοφοβίας

[Δωδέκατη φιλοσοφική νυκτηγορία με τον Όμηρο Ταχμαζίδη την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 στις 8 μ.μ. στο Καφέ ΓΑΖΙΑ (Καρόλου Ντηλ 22 – Θεσσαλονίκη) με θέμα: «Ευημερία και εκκεντρικότητα στο δοκίμιο «Περί ελευθερίας» του John Stuart Mill»] 

Γράφει ο Όμηρος Ταχμαζίδης 

Έχω μια αρχή: εάν θέλεις να αξιολογήσεις έναν πολιτικό ξεκίνα από τους συμβούλους του – όμοιος ομοίω αεί πελάζει…
Έχω μια δεύτερη αρχή: μην εμπιστεύεσαι ανθρώπους, οι οποίοι σε κάθε ευκαιρία πλασάρουν παντοιοτρόπως τη λαϊκή καταγωγή τους ως υπόρρητο επιχείρημα κατά των αντιπάλων τους.

Προϋπόθεση αδειοδότησης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος η πιστοποίηση του ΕΦΕΤ

Mε βάση την ισχύουσα νομοθεσία σας ενημερώνουμε ότι, καθίσταται πλέον απαραίτητο να εκπαιδεύονται υποχρεωτικά στην υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων όλοι οι επιχειρηματίες και εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που χειρίζονται ή έρχονται σε επαφή με τρόφιμα ή ποτά, για την εφαρμογή των σχετικών οδηγών ορθής υγιεινής πρακτικής.

Η Οικοκοινωνική Δράση Κιλκίς καλεί κάθε αγωνιζόμενο κλάδο στην απεργία

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΛΕΒΑΡΗ
Συγκέντρωση 11.00 π.μ. μπροστά στο χώρο των ταξί

Η Οικοκοινωνική Δράση Κιλκίς καλεί κάθε αγωνιζόμενο κλάδο στην απεργία.
Ο εργαζόμενος λαός πρέπει να απαντήσει δυναμικά και με διάρκεια στην χωρίς τέλος επίθεση που δέχεται.

Ο Αγάθωνας με τους Koza Mostra θα μας εκπροσωπήσουν στην Eurovision!

Με το τραγούδι Alcohol Is Free, ο Αγάθωνας και οι Koza Mostra κατάφεραν να κερδίσουν στον Ελληνικό Τελικό της Eurovision και θα είναι αυτοί που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό στη Σουηδία!