Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Ο καρκίνος στους όρχεις μπορεί να θεραπευτεί μέχρι και 100%

Συνήθως όταν αναφερόμαστε σε καρκίνους, το μυαλό μας πηγαίνει σχεδόν πάντα στο αναπόφευκτο το οποίο είναι και ανίκητο. Δηλαδή ότι ο καρκίνος δύσκολα καταπολεμάτε και συνήθως το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο. Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι και αρκετές μορφές καρκίνου, μπορούν όχι μόνο να νικηθούν αλλά και να έχουμε πλήρη ίαση. Ο καρκίνος των όρχεων είναι ένας από αυτούς. Διαβάστε στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί ποιους χτυπάει ο καρκίνος των όρχεων και σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να θεραπευτεί πλήρως.

Μουσική live βραδιά στο Stretto Κιλκίς


Πιθανή παρουσία κρέατος αλόγου σε κατεψυγμένα γεύματα με μοσχαρίσιο κρέας

Στις 07 και 08.02.2013 η Αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου για την Ασφάλεια των Τροφίμων (FSA) δημοσίευσε ότι οι εταιρείες Findus και Aldi απέσυραν στο Ηνωμένο Βασίλειο κατεψυγμένα γεύματα με μοσχαρίσιο κρέας επειδή ανιχνεύθηκε σε αυτά DNA αλόγου, τα οποία είχαν προμηθευθεί από τη γαλλική εταιρεία Comigel.

Ανακοίνωση Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς για τις εξετάσεις αθλητών

"Ο Ιατρικός Σύλλογος Κιλκίς σας ενημερώνει ότι το Δ.Σ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στη συνεδρίασή του στις 23/01/2013 συζήτησε το θέμα της χορήγησης των ιατρικών γνωματεύσεων από ιατρούς σε αθλητές – ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές χωρίς προηγούμενη εξέταση, με αφορμή τις αναφορές στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και ειδικότερα στην τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ».

Φιλοσοφική νυκτηγορία με τον Όμηρο Ταχμαζίδη

Την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013 στο Καφέ ΓΑΖΙΑ (Καρόλου Ντηλ – Θεσσαλονίκη) στις 8 μ.μ. ο Όμηρος Ταχμαζίδης θα παρουσιάσει στη δωδεκάτη νυκτηγορία το θέμα: «Η ζωοφιλία ως συμπονετική φιλοζωία στη φιλοσοφία του Arthur Schopenhauer” . Η είσοδος είναι ελεύθερη

Ισχυρά συνδικάτα για ισχυρή δημοκρατία

Γράφει ο  Όμηρος Ταχμαζίδης
Η αδυναμία: Και όμως ήταν αναμενόμενο. Το αυταρχικό νεοφιλελεύθερο συνονθύλευμα, το οποίο κυριολεκτικώς «έχει κάτσει στο σβέρκο» της κοινωνίας, θα στρεφόταν κάποια στιγμή ανοικτά και απροσχημάτιστα εναντίον των εργατικών συνδικάτων: ο καιρός είναι κατάλληλος – οι συνδικαλιστές υποχείρια των κομματικών μηχανισμών αδυνατούν να αντιδράσουν.

Πήρε ακόμη έναν βαθμό ο Άρης Παντελεήμονα

Όταν καταφέρνει να μην χάσει σε ένα παιχνίδι που δεν άξιζε να νικήσει τότε ο βαθμός της ισοπαλίας που κατέκτησε ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα στην αναμέτρηση με την Δόξα Βαπτιστή κρίνετε απολύτως ικανοποιητικός. Το τελικό 2-2 σκορ διαμορφώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τους φιλοξενούμενους όμως να έχουν τις ευκαιρίες στο πρώτο για να προηγηθούν.

Η ΕΛΜΕ ΚΙΛΚΙΣ συμπαραστέκεται στον αγώνα των αγροτών

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ ΚΙΛΚΙΣ συμπαραστέκεται στον αγώνα των αγροτών ενάντια στο ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς και στη συγκέντρωση της γης σε όφελος του αγροτοβιομηχανικού κεφαλαίου και των μεγαλοαγροτών.
- Οι αγρότες εξεγείρονται και έχουν δίκιο.
- Χαιρετίζουμε το δίκαιο αγώνα των αγροτών και καλούμε όλο το λαό να σταθεί στο πλευρό τους, κόντρα στις πολιτικές της Ε.Ε. (Κ.Α.Π.).
- Να παλέψουμε όλοι μαζί, για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ της αντιλαϊκής πολιτικής

Αλέξανδρος Κιλκίς: Σάββατο με δράση!

Με τέσσερα τμήματα της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» Κιλκίς να αγωνίζονται στο Πολύκαστρο σε φιλικά παιχνίδια, το Σάββατο των μικρών αθλητών ήταν γεμάτο ποδόσφαιρο και χαμόγελα. Πριν από το μεγάλο παιχνίδι της ΕΠΣ Κιλκίς, μεταξύ της ΑΕ Πολυκάστρου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου Βαφειοχωρίου, διάφορες Ακαδημίες του Νομού Κιλκίς αγωνίστηκαν, δίνοντας ένα ιδιαίτερο χρώμα στην ημέρα.

Κοπή πίτας του "ΑΕΤΟΥ" Κιλκίς με τιμώμενο πρόσωπο τον BANE PRELEVITS.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10-2-2013 η κοπή της πίτας του Π.Α.Σ. "ΑΕΤΟΣ" ΚΙΛΚΙΣ στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Κιλκίς με την παρουσία πολλών αθλητών και αθλητριών του Συλλόγου με μεγάλο καλεσμένο τον πρώην καλαθοσφαιριστή και νυν Προέδρο του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης BANE PRELEVITS ο οποίος βραβεύτηκε από τον "ΑΕΤΟ" και τον πρώην Πρόεδρο του ΠΑΥΛΙΔΗ ΠΕΤΡΟ.

Η "Αθηνά" της περιορισμένης σοφίας

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

Το σχέδιο «Αθηνά», που αναφέρεται στις συνενώσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ, χαρακτηρίζεται μάλλον από κενό γνώσης ή από έλλειμμα σοφίας. Κάποιες συνενώσεις, μικρών ή ολιγομελών Τμημάτων ως αυτονόητες έπρεπε πράγματι να γίνουν. Άλλες όμως θέτουν πολλά ερωτήματα, που ενδεχομένως βρίσκουν την ερμηνεία τους, στο ανεξήγητο πείσμα μας να παραμένουμε προσδεμένοι σε μια σαθρή πολιτική κουλτούρα.

Συναντήθηκε ο Παύλος με τον Χορστ

Επίσκεψη στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης (Task Force) της Ε.Ε. στην Ελλάδα κ Χόρστ Ράιχενμπαχ. Ο κ Ράιχενμπαχ είχε συνάντηση με τους προέδρους των Επιμελητηρίων της Κ. Μακεδονίας οι όποιοι θεωρήθηκαν ως οι πλέον αρμόδιοι για την περιγραφή του επικρατούντος κλίματος στην πραγματική οικονομία και στην κοινωνία. 

Επίσκεψη της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Π.Ε. Κιλκίς

Επίσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα. Σοφία Μαυρίδου, την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013, με την ιδιότητα της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού. 

Συναντήσεις Αγαθοπούλου με κοινωνικούς φορείς

"Η βουλευτής Κιλκίς ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Ειρήνη Αγαθοπούλου συναντήθηκε σήμερα με τους εργαζόμενους του Νηρέα, καθώς και τους εργαζόμενους στα κοινωνικά προγράμματα του Δήμου «Βοήθεια στο σπίτι» και «Κοινωνική Μέριμνα». 

Επισκέψεις του Τοπικού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς

Η Πρόεδρος του Τοπικού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς, συνοδευόμενη από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και Εθελοντές της Νοσηλευτικής, πραγματοποίησαν επισκέψεις, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Αστυνομικού Διευθυντή Κιλκίς κυρίου Αριστοτέλη Μανωλά και του Διοικητή του Νοσοκομείου Κιλκίς κυρίου Θέμη Ανθρακίδη στις 5 Φεβρουαρίου 2013 και στις 29 Ιανουαρίου 2013, αντίστοιχα. 

Εκπαίδευση του νέου τμήματος Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας

Το Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς ανακοινώνει ότι τη Δευτέρα 25 Φλεβάρη 2013, αρχίζει η εκπαίδευση του νέου τμήματος Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας με εκπαιδευτή τον κ. Μουρουδέλη Σωτήρη κοινωνικό λειτουργό του Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης. Οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται στο γραφείο μας Ελ. Βενιζέλου 2. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 23410 70146 από Δευτέρα έως Παρασκευή 8:00-13:30. Ηλεκτρονική διεύθυνση: eeskilkis@yahoo.gr

Τακτική Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Μανδρών

Σύμφωνα με το καταστατικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Μανδρών καλούνται όλα τα μέλη του Συλλόγου σε Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 6μμ στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μανδρών με θέματα: 

Ο Μιχάλης Καλιοντζίδης στον χορό του Συλλόγου Καρκινοπαθών ν. Κιλκίς


Μια "κανονική ευρωπαϊκή" χώρα δεν εμπορευματοποιεί και μάλιστα άνευ ορών τα δημόσια αγαθά

Του Χάρη Τσιόκα
Παρά την ένταση της πολιτικής αντιπαράθεσης των ημερών, φαίνεται πλέον ότι η σχισματική πόλωση “μνημόνιο” “όχι μνημόνιο” υποχωρεί . Στην θέση αυτού του διλήμματος δειλά αλλά σταθερά εμφανίζεται το δίλημμα μιας “νέας” ,“διαρκούς” διαπραγμάτευσης, προκειμένου η έξοδος από την κρίση να καταστεί βιώσιμη. Ασφαλώς όχι μόνο η σχετική αρθρογραφία αλλά οι δηλώσεις εκπροσώπων των κόμματων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ .. καθιστούν πλέον επίκαιρο το θέμα της αστοχίας των μνημονίων που τροφοδότησαν δηλώσεις αξιωματούχων του ΔΝΤ και της Ευρώπης .

Ενημέρωση με θέμα «Υγειινή διατροφή και άσκηση» από την ακαδημία μπάσκετ «Οι Ατρόμητοι» στον Καμπάνη Κιλκίς

Ενημέρωση για την διατροφή παιδιών και εφήβων πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, από την Ακαδημία Μπάσκετ Α.Ο «ΟΙ ΑΤΡΟΜΗΤΟΙ», στο κλειστό δημοτικό Γυμναστήριο Καμπάνη Κιλκίς, με ομιλητή τον κλινικό διατροφολόγο-διαιτολόγο, κ. Μάλαμα Σωτηρίου 

Εκπροσωπείται ο νομός Κιλκίς στο Γενικό Συμβούλιο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013 το 8ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.
Την αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ» αποτελούσαν η πρόεδρος κ. Ευθυμία Καράμπαγλη, η ταμίας κ. Δέσποινα Νικολαϊδου και το μέλος του Δ.Σ. Μαρία Παπαδοπούλου.
Η κ. Ευθυμία Καράμπαγλη ήταν υποψήφια για το Γενικό Συμβούλιο της Ε.Σ.Α.με.Α και κατάφερε να εκλεγεί με 262 ψήφους. Σε συνεργασία με άλλους 13 αντιπροσώπους Συλλόγων Γονέων εκπροσωπούν το γονεϊκό κίνημα στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.

Πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη το προσυνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, σε πανηγυρικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη το προσυνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με θεματολογία «Εθνικά Θέματα-Εξωτερική Πολιτική-Εθνική Άμυνα-Ασφάλεια και Δημόσια Τάξη-Ελλάδα και Ευρώπη».
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος.
Εισηγητές ήταν οι βουλευτές των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, Σταυρούλα Ξουλίδου, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Γιώργος Νταβρής, Βασίλης Καπερνάρος,

Ακόμη μια μεγάλη εμφάνιση για τον Γιάννη Παπαδόπουλο με την 2η θέση στον αγώνα ανωμάλου δρόμου “Κυριακίδεια 2013”



Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η πρώτη του αγωνιστική εμφάνιση για το 2013 του Βαλκανιονίκη δρομέας του ΓΑΣ Κιλκίς Γιάννης Παπαδόπουλου.
Ο Παπαδόπουλος πήρε μέρος την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στον 3ο αγώνα της σειράς Grand Prix Ανωμάλου Δρόμου σε οδόστρωμα, με την επωνυμία “ΚΥΡΙΑΚΙΔΕΙΑ 2013 “ και κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο δρόμο των 6.200 μέτρων της κατηγορίας των Ανδρών με επίδοση 19'20''0.

"Αναγκαίος για την Κοινωνία ο Θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη-Πολίτη και της Επιχείρησης "

Υπογράφει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών «Η Παρέμβαση»  Στη περσινή ετήσια έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη, αναφέρεται ότι η τοπική αυτοδιοίκηση στη χώρα μας έρχεται Δεύτερη με ποσοστό 12,6 σε προβλήματα κακοδιοίκησης. Υπάρχει λοιπόν επιτακτική αναγκαιότητας λειτουργίας ενός παρόμοιου θεσμού και σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ευχαριστήριο συλλόγου «βηματίΖΩ»

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Κιλκίς «βηματίΖΩ» ευχαριστεί την κα Παυλίδου Δέσποινα, την κα Παυλίδου Κατερίνα και τον κο Παυλίδη Γεώργιο, για την χρηματική δωρεά εις μνήμη του γιού και αδελφού τους.

Τσάκωσαν 5 άτομα γιατί ξάφρισαν μάντρα αυτοκινήτων

Στις 10.02.2013 το πρωί συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γαλάτιστας πέντε (5) ημεδαποί 17 έως 43 ετών, διότι κατά το χρονικό διάστημα από την 08.02.2013 το μεσημέρι έως την 10.02.2013 πρώτες πρωινές ώρες, αφαίρεσαν από μάντρα υλικών 48χρονου, (11) κινητήρες αυτοκίνητων, (1) σασμάν αυτοκινήτου, (1) σασί αυτοκινήτου, (18) ζάντες, (10) μπαταριές αυτοκινήτων, (20) δισκόπλακες αυτοκινήτων και άλλα εξαρτήματα και εργαλεία τα οποία οι συλληφθέντες φόρτωσαν και μετέφεραν με δύο Ι.Χ. Φορτηγά αυτοκίνητα. Η συνολική η άξια των αφαιρεθέντων ανέρχεται στις (6.000) Ευρώ. Κατασχέθηκαν:
- τα προαναφερόμενα οχήματα,
- τα κλαπέντα αντικείμενα τα οποία αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Γαλάτιστας Χαλκιδικής.

Αμαξοστοιχία παρέσυρε και σκότωσε 57χρονο

Στις 11.02.2013 το πρωί, στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Βέροιας Ημαθίας, αμαξοστοιχία του ΟΣΕ παρέσυρε 57χρονο ημεδαπό, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 57χρονου. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βέροιας Ημαθίας.

Μειώσεις μισθών 15% ως και 30% για 600.000 υπαλλήλους

- Λήγουν 42 κλαδικές συμβάσεις την ερχόμενη Πέμπτη
- Οι 8 στις 10 συμβάσεις προβλέπουν μειώσεις μισθών τωνυπαλλήλων
- Μόνο 22 κλαδικές συμβάσεις θα παραμείνουν σε ισχύ από 14 Φεβρουαρίου
- Μέσα στο 2012 υπογράφηκαν μόνο 12 κλαδικές συμβάσεις

"Η δημοκρατία της Βαΐμάρης και η θεωρία των άκρων"

Η Λέσχη ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ σας καλεί στην συλλογική περιήγηση- οδοιπορικό:
"Η δημοκρατια της Βαιμάρης και η θεωρία των άκρων: ένας φιλελεύθερος μύθος εναντίον του εργατικού κινήματος. Πολιτική και πνευματική κίνηση στην Γερμανία 1919-1933», με τους Πανεπιστημιακούς 
Σπ. Μαρκέτο και Β. Αλεξίου"

Τετάρτη 13.02, 19:00, στο χώρο της Λέσχης. (Εγνατία 98)

Χορεύουν οι Κιλκισιώτες της Αθήνας

Ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Κιλκισιωτών Αθήνας και Περιχώρων θα πραγματοποιηθεί στις 24 Φεβρουαρίου 2013, ημέρα Κυριακή και ώρα 12:30 το μεσημέρι στο λαϊκό κέντρο «ΑΚΡΩΤΗΡΙ», Αγίου Δημητρίου 42 - στον Άγιο Δημήτριο, απέναντι από το Δημαρχείο του Αγίου Δημητρίου. Τηλέφωνο καταστήματος 210 9751536. 

Τίτλοι εφημερίδων, Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΒΡΑΔΥΝΗ ·Διαγραφή χρεών σε Δημόσιο και Ταμεία – Προαναγγελία νέας ρύθμισης για τα ληξιπρόθεσμα ·Καμπανάκι κινδύνου για τα μειωμένα έσοδα – Τα αγκάθια της κυβέρνησης εν όψει της έλευσης της Τρόικας ·Ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό οι αγρότες – Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις και τα μπλόκα
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Σακοράφα προς Τσίπρα: «Αλέξη μας πούλησες!»- Παιχνίδια εξουσίας στον ΣΥΡΙΖΑ! Η αριστερή αντιπολίτευση κήρυξε τον πόλεμο στους συμβιβασμούς του προέδρου, θέτοντάς του το δίλημμα «ή στις Βρυξέλλες ή στους δρόμους»·Δημόσιο: Αίμα με 25.000 απολύσεις·Τα άγρια ΜΑΤ σήκωσαν χέρι στους προδομένους μικροομολογιούχους – Τους ράντισαν με χημικά και δεν τους άφησαν να πλησιάσουν το σπίτι του πρωθυπουργού στην Κηφισιά για να του επιδώσουν ψήφισμα