Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Αρμόδιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Τους αρμόδιους Περιφερειακούς Συμβούλους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανά τομέα και Περιφερειακή Ενότητα όρισε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ως εξής:
Για την Π.Ε. Κιλκίς: ΒΕΡΓΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ: Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Αγροτικής Οικονομίας, Πολιτικής Προστασίας
ΘΩΜΑΪΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ: Εμπορίου, Βιομηχανίας, Μεταφορών & Επικοινωνιών, Υγείας – Πρόνοιας, Περιβάλλοντος, Τουρισμού 

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη τύπου Μπαλάσκα (βίντεο)

Λεβέντικη νίκη του Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα στο Λεβεντοχώρι

Την έβδομη νίκη του στο πρωτάθλημα σημείωσε ο Μ.Γ.Σ. Άρης Παντελεήμονα επικρατώντας με 1-2 σκορ του Λεβέντη Λεβεντοχωρίου αλλά και του διαιτητικού τρίου της αναμέτρησης. Προηγήθηκε με 0-2 σκορ χάρη στα τέρματα των Χαρίτου Χρήστου και Κόρμαλη Γιάννη στο πρώτο ημίωρο του αγώνα με τον γηπεδούχο Λεβέντη να μειώνει σε 1-2 λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Επίσκεψη Λαπόρδα σε Χαμηλό και Πλάγια

Σε κεντρικό καφενείο του Χαμηλού την Τετάρτη 30-1-2013 , ο Δήμαρχος Παιονίας κος Αθανάσιος Ζ. Λαπόρδας συναντήθηκε με τους κατοίκους του οικισμού για εφ΄όλης της ύλης συζήτηση.
Έγινε από τον Δήμαρχο ενημέρωση για την τρέχουσα κατάσταση του Δήμου και ιεράρχηση των προβλημάτων του οικισμού από τον πρόεδρο κο Παπαδόπουλο Αναστάσιο και τους κατοίκους.

Παρουσίαση του βιβλίου, «Φώτισες τη ζωή μου» στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κιλκίς σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου της Άννας Μητσοπούλου, «Φώτισες τη ζωή μου», ένα μυθιστόρημα με κεντρικό θέμα τη γυναίκα – μάνα, τη γυναίκα – παρένθετη μητέρα, την προσφορά ζωής και τον αλτρουισμό. Ένα μυθιστόρημα που πραγματεύεται την μητρότητα μέσα από τις διαπλεκόμενες ιστορίες τριών γυναικών. 

Συνέντευξη τύπου ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ στο Κιλκίς για τις εξελίξεις στον κλάδο του γάλακτος

"Με αφορμή τις γενικότερες εξελίξεις στον κλάδο του γάλακτος (ΑΓΝΟ και αίτηση υπαγωγής του στο άρθρο 99, ΜΕΒΓΑΛ κ.λ.π.),τις ανακατατάξεις που προωθούνται, το φαινόμενο της απλήρωτης εργασίας για τους εργαζόμενους αλλά και για τους κτηνοτρόφους παραγωγούς γάλακτος από τις βιομηχανίες του κλάδου στην περιοχή, θεωρούμε ότι τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι κτηνοτρόφοι έχουν κάθε συμφέρον να ορθώσουν ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ενάντια σε αυτή την κατάσταση.

Λαϊκή Συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ Παιονίας, στο Δημαρχείο της Αξιούπολης

Την Κυριακή 10/02 και ώρα 11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί Λαϊκή Συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ/EKM Παιονίας, στο Δημαρχείο της Αξιούπολης. Στην συνέλευση θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση, σχετικά με την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, συζήτηση για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις τόσο σε πανελλαδικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο. Η συνέλευση είναι ανοιχτή για όλους και όλες, που θέλουν να την παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν.

Ακούουουσατε ακούσατεεε...!!!

Γράφει η Βούλα Ιωαννίδου
Το άκουσα με τ΄αυτάκια μου στο πρωϊνό με τον Παπαδάκη!
Ο υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος είπε εμμέσως πλην σαφώς ότι η ανεργία οφείλεται στο ότι δεν υπήρχε εξειδίκευση των γνώσεων στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα μας και ότι τώρα πια που 'συρρικνώνονται' τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ , θ΄αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα, διότι θα συνδεθεί η γνώση με την παραγωγή κι έτσι θα "πήξουμε" (σ΄ελεύθερη δική μου μετάφραση βέβαια) στην εργασία....

Ερώτηση προς τους τρεις βουλευτές του ν. Κιλκίς

Ερωτά ο αναγνώστης της ΓΝΩΜΗΣ
Νίκος Τατίδης

"Στο Μυλοχώρι την Κυριακή κάηκε ένα σπίτι, δεν είναι βέβαια το πρώτο ούτε το τελευταίο, δεν μας είναι πλέον είδηση αυτό, είναι αναμενόμενο θα σκεφτόμασταν. 

Στουρνάρας: "Δεν μπορώ να πω κάτι περισσότερο"

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας εξερχόμενος από το Mέγαρο Μαξίμου, απάντησε ερωτήσεις δημοσιογράφων:
Δημοσιογράφος: Τι θα γίνει τελικά με τη φορολογία ακινήτων; Δέχεστε πυρά από παντού. 
Ι. Στουρνάρας: Δεν μιλήσαμε για αυτό σήμερα.
Δημοσιογράφος: Ας ξεκινήσουμε από αυτό.

Νέες επιτυχίες για τους αθλητές του ΓΑΣ Κιλκίς στο Περιφερειακό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου Πιερίας-Ημαθίας

Στο Λιτόχωρο έγινε την Κυριακή το περιφερειακό πρωτάθλημα σε ανώμαλο έδαφος, το οποίο διοργάνωσε με επιτυχία η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πιερίας Ημαθίας.
Στους αγώνες πήραν μέρος περίπου 100 αθλητές από τα σωματεία της περιοχής με τους αθλητές και τις αθλήτριες του ΓΑΣ Κιλκίς να πραγματοποιούν επιβλητική εμφάνιση με πρωτιές και μετάλλια ιδιαίτερα στις μικρές κατηγορίες.

10.000 μετακινήσεις δημοτικών υπαλλήλων

Σαρωτικές μετακινήσεις υπαλλήλων των ΟΤΑ τόσο στον στενό δημόσιο τομέα όσο και μεταξύ των δήμων αναμένεται να φέρουν οι αλλαγές στα οργανογράμματα των δήμων και των περιφερειών της χώρας, μέσω της αξιολόγησης, προκειμένου να περιοριστούν οι διευθύνσεις και τα τμήματα τους κατά 40%. Με την αξιολόγηση, πάνω από 10.000 υπάλληλοι θα μπουν σε… κινητικότητα. Αναλυτικότερα.

Ο Τζιτζικώστας επισκέφθηκε τον Λαπόρδα

Την Παρασκεύη 1-02-2013, πραγματοποιήθηκε επίσημη επίσκεψη στον Δήμο Παιονίας από τον νέο Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα. 

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα στην Π.Ε. Κιλκίς

Ευρεία σύσκεψη παρουσία του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς. 

Διανομή Εσπεριδοειδών από τις εθελοντικές ομάδες Κιλκίς και Παιονίας

"Η Εθελοντική Ομάδα Παιονίας ενώνει τις δυνάμεις της με την Εθελοντική Ομάδα Κιλκίς!!!
Το νέο έτος, μας βρίσκει ακόμη πιο δυνατούς και ενωμένους. Από κοινού με την νεοσύστατη Εθελοντική Ομάδα Κιλκίς, θα πραγματοποιήσουμε την 11η κατά σειρά διανομή προϊόντων, ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ.

Το ΚΚΕ για τις συλλήψεις στην Κοζάνη, λέει...

"Η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη πρέπει να διερευνήσουν τις καταγγελίες των οικογενειών των τεσσάρων νεαρών συλληφθέντων για τις συνθήκες κράτησής τους. Η κακοποίηση κατά τη διάρκεια της κράτησης συλληφθέντων είναι φαινόμενο απαράδεκτο, με το οποίο ο λαός δεν πρέπει να εξοικειωθεί, όποια και αν είναι η βαρύτητα και η καταδίκη των διαπραχθέντων εγκλημάτων."

Ευχαριστήριο του Γ1 τμήματος του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς

Οι μαθητές και μαθήτριες του Γ1 τμήματος του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς, ο υπεύθυνος καθηγητής του μαθήματος της Τοπικής Ιστορίας κ. Γουλτίδης Θεόφιλος και η Διεύθυνση του Σχολείου ευχαριστούν θερμά τον κ. Κυμπαρίδη Χρήστο για την εμπεριστατωμένη γεμάτη ευαισθησίες και πολύτιμες πληροφορίες εισήγησή του, στα πλαίσια σχετικής εργασίας των μαθητών με την ευκαιρία των εκατό (100) χρόνων απ’ την απελευθέρωση του Κιλκίς, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 22 – 1 – 2013 στο 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς

Ανανέωση εγγραφής κτηνοτρόφων στο μητρώο παχυντών βοοειδών

Ενημερώνουμε όλους τους κτηνοτρόφους που θέλουν να εγγραφούν ή να ανανεώσουν την εγγραφή τους στο μητρώο παχυντών βοοειδών και να κάνουν χρήση της προαιρετικής ένδειξης "Ελληνική εκτροφή άνω των 5 μηνών" στο βόειο – μοσχαρίσιο κρέας , να επικοινωνήσουν με το αρμόδιο γραφείο της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της ΠΕ Κιλκίς το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 28-2-2013. (το παράβολο για την ανανέωση- εγγραφή είναι 100 ευρώ για κάθε χρήστη)
Υπεύθυνος γεωπόνος κ Τριαρίδης Στάθης
Τηλ : 2341350152
Φαξ : 2341079711
E mail : eu.triaridis@kilkis.gr

Τσάκωσαν διακινητή λαθρομεταναστών

Συνελήφθη σήμερα (04.02.2013) πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Προμαχώνα Σερρών, ένας ημεδαπός 37 ετών, που διευκόλυνε την έξοδο ενός μη νόμιμου μετανάστη από την Ελληνική επικράτεια σε έδαφος τρίτης χώρας. 

Έκλεψε 30 λίτρα πετρέλαιο κίνησης στο Κιλκίς

Στις 04.02.2013 πρώτες πρωινές ώρες, συνελήφθη στο Κιλκίς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κιλκίς, 39χρονος ημεδαπός, διότι εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς να αφαιρεί, με χρήση εξοπλισμού, καύσιμα από σταθμευμένο Δ.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο. Κατασχέθηκαν, ο προαναφερόμενος εξοπλισμός και περίπου (30) λίτρα πετρελαίου κίνησης. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς.

Οι Κινέζοι έρχονται… μέσω Βουλγαρίας

Η BYD είναι η δεύτερη κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία που επενδύει στη Βουλγαρία. Σύντομα θα συναρμολογούνται στην πόλη Μπρέζνικ τα πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και λεωφορεία του κινεζικού κολοσσού.

Οι Κιλκισιώτες Αθήνας και Περιχώρων ζητούν να συμπεριληφθούν στα «ολοκαυτώματα» και τα χωριά του Κιλκίς Αμπελόφυτο, Κυδωνιά και Κλειστό

Προς: Αντιπεριφέρεια Κιλκίς, Δήμος Κιλκίς, Βουλευτές Νομού Κιλκίς
" Ο Σύλλογος Κιλκισιωτών
Αθήνας και Περιχώρων, διαπιστώνοντας την έλλειψη πληροφόρησης σχετικά με το ολοκαύτωμα των τριών χωριών του νομού μας, Αμπελόφυτο, Κυδωνιά και Κλειστό, του δήμου Κιλκίς, πήρε μια σειρά πρωτοβουλίες προκειμένου να αναδειχθεί η ηρωική θυσία των συμπατριωτών μας και να αποδοθεί ο φόρος τιμής όπως αρμόζει.

Παράταση προθεσμίας καταβολής της δεύτερης και τρίτης δόσης του ΦΑΠ 2010

Με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη παρατείνεται η προθεσμία καταβολής της δεύτερης δόσης του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας φυσικών προσώπων έτους 2010 έως και τις 28 Φεβρουαρίου και της τρίτης δόσης έως και τις 29 Μαρτίου, αντίστοιχα. 

Το Ευχαριστώ ενός Εκπαιδευτικού

Υπογράφει ο Φυσικός
Δημήτρης Τσιριγώτης
Ευχαριστώ τον υπουργό της Παιδείας γιατί με την αύξηση ωραρίου από την μία και την ταυτόχρονη μείωση του μισθού από την άλλη ανανεώθηκε, ίσως και σώθηκε, ο γάμος μου. Τώρα δεν βλεπόμαστε σχεδόν ποτέ με την γυναίκα μου παρά μόνο αργά το βράδυ όταν σχολάω από το σουβλατζίδικο στο οποίο δουλεύω μετά το σχολείο. Τώρα δεν υπάρχει αυτή η καθημερινή τριβή που όλοι ξέρουμε ότι φθείρει τη σχέση.

Χαρακόπουλος: «Έχουν τα δίκια τους οι αγρότες, αλλά…»

Συνέντευξη του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου στον «Τύπο της Κυριακής» και το δημοσιογράφο Δημήτρη Κοτταρίδη 

Λόγια του αέρα (Ευθυμογράφημα με παροιμίες)

Γράφει ο Κώστας Μπούζας
Καθισμένος στο μικρό καφέ της παραλίας απολάμβανε μια παγωμένη μπύρα και ως γνήσιος αεροβάμων, πάντα αφηρημένος, τι άλλο, αεροβατούσε. Στην ευχάριστη διάθεσή του συνέβαλλε και το δροσερό αεράκι που φυσούσε την ώρα εκείνη απ’ τη μεριά της θάλασσας.

Τίτλοι εφημερίδων, Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

ΒΡΑΔΥΝΗ ·Αυθαίρετα- Πώς να διαγράψετε τα πρόστιμα – Ρύθμιση του ΥΠΕΚΑ για τις ανείσπρακτες βεβαιωμένες οφειλές ·Μέγαρο Μαξίμου –Στροφή στα προβλήματα της καθημερινότητας –και φρένο στα σενάρια για ανασχηματισμό·2.077 νέες θέσεις εργασίας στο Δημόσιο – Όλες οι προκηρύξεις που βρίσκονται σε ισχύ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ·Αντάρτες πόλης ετών 21!- «Πυρήνες της Φωτιάς» καλομαθημένα παιδιά των Βορείων Προαστίων!·Αρχίζουν κατασχέσεις για χρέη μέχρι 3.000 ευρώ·Τον Μάιο οι νέες μειώσεις στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα

Στην Ευρώπη και στην Ελλάδα χρειάζεται και “προοδευτική” συμπαράταξη

Του Χάρη Τσιόκα
Με αφορμή τα συνέδρια των κομμάτων και τις επισκέψεις ηγεσιών στην Ευρώπη και την Αμερική, γίνεται επίκαιρη η ανάγκη να προσδιοριστεί το περιεχόμενο του “Ευρωπαϊκού προσανατολισμού” που επικαλούνται.
Στις μέρες μας, τόσο με τις θέσεις που διατυπώνει ο συντηρητικός κ Κάμερον όσο και ο νεοφιλελεύθερος γερμανικός δεσποτισμός ,γίνεται φανερό ότι ο “Ευρωπαϊκός προσανατολισμός” δεν είναι ίδιος ανάμεσα στους κοινωνικούς, οικονομικούς και πολιτικούς συσχετισμούς.