Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Ηλεκτρονικό σαφάρι για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα με βαριές ποινές και πρόστιμα

Με έναν πολύ απλό τρόπο η Πολιτεία θα εντοπίσει μέσα σε ελάχιστο χρόνο πλέον τα εκατοντάδες χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα τα οποία κυκλοφορούν στους δρόμους της Ελλάδας δημιουργώντας πολλαπλά προβλήματα.

Με πιστωτικές κάρτες μαϊμού έκλεβαν γνήσια χρήματα

Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, εγκληματική ομάδα αλλοδαπών, τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν υποκαταστήματα τραπεζών και εμπορικά καταστήματα.

Βασιλόπιτα και τούρτα γενεθλίων του Μ.Γ.Σ. Άρη Παντελεήμονα

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού εκδήλωση της ομάδας όπου η διοίκηση δεξιώθηκε ποδοσφαιριστές και φιλάθλους. Εκτός από την καθιερωμένη βασιλόπιτα, που έκοψαν από κοινού η Πρόεδρος του συλλόγου Καλαϊτζίδου Μαρία μαζί με την Αντιπρόεδρο Καλαϊτζίδου Κωνσταντίνα και την Γενική Γραμματέα Αρχοντίδου Σοφία, οι παρευρισκόμενοι έσβησαν και τα κεράκια στην τούρτα γενεθλίων της ομάδας, με παρόντες τους αεικίνητους φιλάθλους της ομάδας Νικολαΐδη Ανέστη και Σταλίδη Περικλή, με αφορμή την συμπλήρωση 85 χρόνων ιστορίας.

Το ΠΑΜΕ για τους 123 αυτοκινητιστές: "Η τρομοκρατία δεν θα περάσει."

"Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους 123 αυτοαπασχολούμενους αυτοκινητιστές που η κυβέρνηση σέρνει στα δικαστήρια, την Τρίτη 5 Φλεβάρη 2012.  Όπως και με τους εργαζόμενους έτσι και με τους αυτοαπασχολούμενους στα ταξί, επιχειρεί να ποινικοποιήσει τον αγώνα τους.  Έχει σχηματίσει 7.500 δικογραφίες σε βάρος των αυτοκινητιστών που το καλοκαίρι του 2011 αγωνίστηκαν ενάντια στην απελευθέρωση του κλάδου τους, κόντρα στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.
Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η ποινική δίωξη.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει."

Συνεχίζεται ο εμβολιασμός αδέσποτων από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Κιλκίς

"Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Κιλκίς από 13 Ιανουαρίου βγήκε στον δρόμο με κτηνίατρο και εμβολίαζε αδέσποτα ζώα. Η παροχή των εμβολίων και των μικροτσίπ έγινε από τον Δήμο, ενώ εθελοντές και ιδιώτης κτηνίατρος δούλευαν τόσο για την προστασία των ίδιων των αδέσποτων όσο και της Δημόσιας Υγείας.... Έχουν εμβολιαστεί 16 σκυλιά στην πόλη του Κιλκίς, καθώς επίσης και στα γύρω χωριά Μεταλλικό, Ευκαρπία, Αντιγόνεια, Κολχίδα και βέβαια συνεχίζουμε..."

Σημαντική ελπίδα για την μυοκαρδιακή αναγέννηση

Ο πρόεδρος κ Αδαμόπουλος
και ο αντιπρόεδρος κ Τρίκας
Σημαντική ελπίδα για το μέλλον στον τομέα της μυοκαρδιακής αναγέννησης με κυτταρικές θεραπείες, μετά από έμφραγμα του μυοκαρδίου, δίνουν τα πρώτα αποτελέσματα πρόσφατων κλινικών μελετών.
Σύμφωνα με αυτά μείωση μέχρι και 30% της ουλής του εμφράγματος επιτυγχάνουν τα προγονικά καρδιακά κύτταρα (cardiac stem cells) που προέρχονται από το ίδιο το πάσχον μυοκάρδιο, όταν υποστούν ειδική επεξεργασία και επαναχορηγηθούν στην πάσχουσα καρδιά!!!

Ανάκληση τυριού σόγιας

Ο ΕΦΕΤ, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενημερώθηκε για τη διακίνηση προϊόντος τόφου (τυρί σόγιας) σε κύβους, στο οποίο ανιχνεύθηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Bacillus cereus.
Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «Rose bean curd, τόφου σε κύβους», σε γυάλινη συσκευασία των 454γρ, προέλευσης Κίνας, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 30/3/2014, το οποίο, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, διακινήθηκε στην Ελλάδα μόνο από την εταιρεία «Pili Trade», που εδρεύει στο Ηράκλειο Κρήτης, Λεωφ. 62 Μαρτύρων 364.
Ο ΕΦΕΤ ενημέρωσε άμεσα την εταιρεία διακίνησης του προϊόντος, από την οποία απαίτησε την ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας, ενώ σχετικοί έλεγχοι βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.
Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Ερώτηση Αγαθοπούλου με θέμα, «Η υποβάθμιση του Τελωνείου του Κιλκίς»

"Σύμφωνα με πρόσφατη πρόταση της Επιτροπής Αξιολόγησης Δομών του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, προβλέπεται η υποβάθμιση του Τελωνείου Κιλκίς από Τελωνείο Α΄ Τάξης σε Β΄ ή Γ΄ Τάξης.
 Είναι σαφές ότι η αναδιοργάνωση των τελωνειακών δομών της χώρας οφείλει να σχεδιαστεί στη βάση των πραγματικών αναγκών και με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, χωρίς ωστόσο να παραβλέπει τις ειδικές γεωγραφικές, οικονομικές και άλλες ειδικές τοπικές συνθήκες.

Ερώτηση Αγαθοπούλου με θέμα την «Αδυναμία πρόσβασης στο διαδίκτυο απομακρυσμένων (και όχι μόνο) χωριών του Ν. Κιλκίς»

"Στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, οι πράξεις ή παραλείψεις του αρμόδιου υπουργείου δείχνουν να αναιρούν τους ίδιους τους διακηρυγμένους του στόχους. Το πρόβλημα το οποίο επιχειρεί να θέσει υπόψη του κ. υπουργού η παρούσα ερώτηση αναφέρεται στον αποκλεισμό 13 χωριών του νομού Κιλκίς από την πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Ανακοίνωση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου

Αναφορικά με την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου, που είναι η 4η Φεβρουαρίου, το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

Γέφυρα Σωτηρίας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τη μικρή Χριστίνα

Οι πρώτες μέρες του νέου χρόνου, βρήκαν τη μικρή Χριστίνα μόνη της κι εγκαταλελειμμένη στο νοσοκομείο των Σερρών. Το μόλις λίγων ημερών κοριτσάκι, έχει έρθει στον κόσμο με σοβαρό πρόβλημα υγείας. Η διάγνωση από το Νοσοκομείου Σερρών είναι μεσοκολπική-μεσοκοιλιακή επικοινωνία ή, πιο απλά, "τρύπα" στην καρδιά, η οποία χρίζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης.

"Το μεγάλο ταξίδι του μικρού πρίγκηπα" στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς

Το θεατρικό έργο "Το μεγάλο ταξίδι του μικρού πρίγκηπα " ανεβάζει το Θεατρικό Εργαστήρι Αξιούπολης του Δήμου Παιονίας την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου και  ώρα 19::00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς.

Είναι μία διασκευή βασισμένη στο βιβλίο του Αntoine de Saint Exupery «ο Mικρός Πρίγκηπας»

Ένα παραμύθι ενηλικίωσης, μια αλληγορία για μεγάλους μικρούς (παιδιά) και μικρούς μεγάλους (ενήλικες).Ο μικρός πρίγκηπας φεύγει από τον πλανήτη του,που έχει το μέγεθος ενός σπιτιού,για να γνωρίσει τον κόσμο και να πλουτίσει τις γνώσεις του.

Ευχαριστήριο Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία του Δήμου Κιλκίς


Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία του Δήμου Κιλκίς (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ) ευχαριστεί θερμά το κατάστημα Λευκών ειδών "Αναστασιάδου"
για την προσφορά δύο παιδικών χαλιών.

Νέα διαδικασία αδειοδότησης επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος

Από τη Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται τα εξής σχετικά με τη νέα διαδικασία αδειοδότησης των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος: 

Αγωνιστικό κάλεσμα της ΠΑΣΥ

ΟΛΟΙ το ΣΑΒΒΑΤΟ 9/2/2013, 12 μ.μ., στο Αγ. Βενιζέλου (Θεσσαλονίκη)  στο Συλλαλητήριο της ΠΑΣΥ και πορεία προς τη Ζωοτέχνια 
Αγρότες, αγρότισσες

Το Κέντρο Προβολής Λόφου Αγίου Γεωργίου Κιλκίς στην Ολλανδία

Εκτενής αναφορά στο Σπήλαιο του Κιλκίς έγινε την περασμένη εβδομάδα στην Ολλανδία, και ειδικότερα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Ρόττερνταμ, στο πλαίσιο της επιστημονικής εκδήλωσης "Απολιθωμένες Χελώνες", που οργανώθηκε από τον Ολλανδό Ντικ Μολ (Mammuthus Club International), γνωστό στον κόσμο του Κιλκίς από τη συνεργασία του με τη νέα δημοτική αρχή και τη συμμετοχή του στη δημιουργία του νεοσύστατου Κέντρου Προβολής Λόφου Αγίου Γεωργίου του Δήμου Κιλκίς. 

Υπογράφηκε το ΒΟΕΑ ύψους 185 εκατ. ευρώ

Επιτέλους, μετά από χρόνια κατέστη δυνατή η έναρξη καταβολής του "βοηθήματος τέκνων", όπως λέγεται το ΒΟΕΑ, ένα επίδομα μερικών χιλιάδων ευρώ που παίρνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για τα παιδιά τους, όταν αυτά συμπληρώσουν το 25ο έτος της ηλικίας τους.

Εξαρθρώθηκε οργάνωση τοκογλύφων, εκβιαστών

Εξαρθρώθηκε ύστερα από πολύμηνη συστηματική και διεξοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από τέσσερις επιμέρους δομημένες ομάδες, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν σε σωρεία σοβαρών ποινικών αδικημάτων, κακουργηματικού χαρακτήρα, στην Κέρκυρα και σε άλλες περιοχές της χώρας μας. 

Διήμερη περιοδεία Τζιτζικώστα στο Κιλκίς

Την Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς επισκέπτεται αυτό το διήμερο (31 Ιανουαρίου – 1 Φεβρουαρίου 2013) ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο πλαίσιο της γνωριμίας του με τις τοπικές αρχές και την τοπική κοινωνία του Κιλκίς και με στόχο την επίσπευση της υλοποίησης των αναπτυξιακών έργων της περιοχής που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, καθώς και την παρουσίαση του προγράμματος «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στους τομείς μεταποίησης, τουρισμού, εμπορίου-υπηρεσιών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013», το οποίο θα ξεκινήσει άμεσα. 

2η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την “Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές”

Ανακοινώνεται ότι δημοσιεύτηκε η 2η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη Δράση 1.4 “Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές” του μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις » του ΠΑΑ 2007-2013 .

Συγκέντρωση εργαζομένων στα “Βοήθεια στο Σπίτι” και την “Κοινωνική Μέριμνα” του Δήμου Κιλκίς

Συνάντηση πραγματοποίησαν την Τρίτη 29 Ιανουαρίου οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στα “Βοήθεια στο Σπίτι” και την “Κοινωνική Μέριμνα” της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Κιλκίς. Στη συγκέντρωση συζητήθηκαν οι εξελίξεις για την πορεία του προγράμματος, καθώς και οι ενέργειες και οι δράσεις των εργαζομένων ενόψει της λήξης των συμβάσεών τους στις 31 Μαρτίου 2013, μετά από 13 συνεχή έτη εργασίας, με προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ. 

Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Λαογραφικό Μουσείο

Στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων “Κιλκίς 1913-2013” που θα λάβουν χώρα φέτος, 100 χρόνια μετά από την απελευθέρωση του Κιλκίς, ο Οργανισμός Πολιτισμού Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Δήμου Κιλκίς, διοργανώνει στο Λαογραφικό Μουσείο μια σειρά από εκπαιδευτικά προγράμματα με κεντρικό θέμα “Επαγγέλματα: εξέλιξη και σταδιακή εξαφάνισή τους”. 

Λαμπρή η γιορτή ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Κιλκίς

Του Χρήστου Καναρόπουλου
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, παράγοντες, ποδοσφαιριστές, διαιτητές, φίλαθλοι και εκπρόσωποι των πολιτικών αρχών ήταν πιστοί στο ετήσιο ραντεβού της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων ν. Κιλκίς (ΕΠΣΚ), στην «Γιορτή ποδοσφαίρου 2013» που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου στο κοσμικό κέντρο «Θέατρο» με ιδιαίτερη λάμψη μέσα σε ένα ευχάριστο και ζεστό κλίμα. 

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για την επίσκεψη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας στο Κιλκίς λένε...

"Με ευχαρίστηση παρακολουθούμε τις προσπάθειες του νέου Περιφερειάρχη κου Τζιτζικώστα να κινητοποιήσει όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την υλοποίηση έργων του ΕΣΠΑ, την απορρόφηση των χρημάτων που τους αντιστοιχούν και την αναστροφή της πορείας από ύφεση σε ανάπτυξη.
Εκτιμούμε ότι με τις επισκέψεις του, τις επαφές του, τις συσκέψεις σε όλη την Περιφέρεια δεν ενημερώνει μόνο αλλά ενημερώνεται και για τα κατά τόπους προβλήματα.

Η πρώτη εκδήλωση των 100 χρόνων Κιλκίς (Video)

Την συνέλαβαν για ναρκωτικά

Στις 31.01.2013 το μεσημέρι στη Νάουσα Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νάουσας, συνελήφθη μία 34χρονη ημεδαπή, διότι σε αστυνομικό έλεγχο της βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία που περιείχε ποσότητα κάνναβης συνολικού μεικτού βάρους (22,6) γραμμαρίων. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 34χρονη προμηθεύτηκε την παραπάνω ποσότητα από έναν 53χρονο ημεδαπό και σε έρευνα του σπιτιού του 53χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εννέα χάρτινες συσκευασίες που περιείχαν συνολικά (1.550) σπόρους κάνναβης, (2) κυνηγετικά όπλα και (1) ταμειακή μηχανή της οποίας την κατοχή δεν δικαιολογούσε. Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Νάουσας.

Μιχάλης Ιγνατίου: Εχει δίκιο ο Λοβέρδος -Ο Παπανδρέου μεθόδευσε την προσφυγή στο ΔΝΤ

Ο γνωστός και έμπειρος Ελληνας ανταποκριτής στην Ουάσινγκτον Μιχάλης Ιγνατίου σε σημερινό του άρθρο καταγγέλλει το πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ότι «έσυρε τη χώρα ξυπόλητη στ' αγκάθια» σημειώνοντας ότι «οι καταγγελίες του Ανδρέα Λοβέρδου επιβεβαιώνουν όσα γνωρίζαμε μερικοί εξ ημών που είχαμε την τύχη να βρισκόμαστε στη Ουάσιγκτον τις ημέρες και τους μήνες που προηγήθηκαν της προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ». 

Γιατί τόσο μένος;

"Γιατί τόσο μένος; 
Τι έχει να χωρίσει ο κ. Μηνάς Παπαδόπουλος με τους κατοίκους του Κιλκίς;
Αφού είναι τόσο καλά καταρτισμένος και μπορεί να επιχειρηματολογήσει, γιατί επιτίθεται στο λαό του Κιλκίς που αντιδρά στα μεταλλεία με τόση μανία; Γιατί μας λέει όλους μας αμοιβάδες; 
Γιατί ενοχλεί η νομική προσφυγή που υποβλήθηκε;

Σήμερα Παρασκευή ο ΕΛΓΑ πληρώνει τις αποζημιώσεις των παραγωγών

Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013 ο ΕΛ.Γ.Α. θα καταβάλλει στους τραπεζικούς λογαριασμούς 11.967 δικαιούχων παραγωγών αποζημιώσεις συνολικού ύψους 16,8 εκατ. ευρώ, που αφορούν εκκαθαρίσεις ζημιών για το έτος 2012.
Οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν ζημιές στη φυτική παραγωγή και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα ζημιογόνα αίτια σε όλη την επικράτεια, αλλά κυρίως στους νομούς: Έβρου, Πέλλας, Καβάλας, Φλώρινας, Κορινθίας, Ημαθίας, Καστοριάς, Κοζάνης, Σερρών, Μεσσηνίας, Πιερίας, Λάρισας, Δράμας, Αρκαδίας και Θεσσαλονίκης.

Τίτλοι εφημερίδων, Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΑΥΓΗ ·Νευρική κρίση στη συγκυβέρνηση – Τριβές και αντιπαραθέσεις μεταξύ- αλλά και στο εσωτερικό- των τριών εταίρων προκαλούν η σύγκρουση της οικονομικής πολιτικής με την κοινωνία και η διαφοροποίηση ΠΑΟΣΚ- ΔΗΜ.ΑΡ. γύρω από τον Σαμαρά·Με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ»- πανεπιστήμιο για λίγους ·Αλ. Τσίπρας: - Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι μία και σαφής
ΒΡΑΔΥΝΗ ·Συνταξιοδοτικός οδηγός της «Β»- -Πλασματικά- Μέχρι 11 χρόνια στο Δημόσιο·Ποια πανεπιστήμια και ΤΕΙ καταργούνται ή συγχωνεύονται – Το νέο χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης παρουσίασε χθες ο Κω/νος Αρβανιτόπουλος ·ΟΑΕΔ- 500 ευρώ σε 36.636 ανέργους

Πρόσκληση για συζήτηση για το μέλλον του Βοτανικού Κήπου Κρουσίων

Προς: Βουλευτές Κιλκίς, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς, Δήμαρχο Κιλκίς, Δήμαρχο Παιονίας, Πρόεδρο Επιμελητηρίου Κιλκίς, Δ/ντρια ΚΓΕΒΕ, Προέδρους ΕΑΣ Κιλκίς και Παιονίας, ΑΝΚΙ Κιλκίς, ΜΥΡΕΨΟΣ, Δήμαρχο Ηράκλειας, Οικοπεριηγητής, Ξενοδοχείο Κρούσσια.
"Η δύσκολη οικονομική κατάσταση την οποία διανύει η χώρα μας, έχει επηρεάσει αρνητικά το σύνολο των Δημοσίων υπηρεσιών με σοβαρές επιπτώσεις στην υλοποίηση προγραμμάτων αναπτυξιακού χαρακτήρα. Αυτή η εξέλιξη έχει ως συνέπεια την παράταση της εκκρεμότητας της θεσμικής διευθέτησης λειτουργίας του Βοτανικού Κήπου Κρουσσίων και γενικότερα της τουριστικής ανάπτυξης του ορεινού όγκου Κρουσσίων.