Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Εξάρθρωση κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

Εξαρθρώθηκε έπειτα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, κύκλωμα που προέβαινε σε αγοροπωλησίες βρεφών.

Προσοχή: Ανάκληση ελαιόλαδου από τον ΕΦΕΤ

Ανάκληση μη κανονικού, νοθευμένου και μη ασφαλούς προϊόντος
Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ και τη Β’ Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντος που αποτελείται από ΜΙΓΜΑ ΣΠΟΡΕΛΑΙΩΝ ΤΕΧΝΗΤΑ ΚΕΧΡΩΣΜΕΝΩΝ, το οποίο πωλείται με την ένδειξη ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.

Ανθρώπινα οστά στον Κήπο Κιλκίς!

Την εκ νέου διακοπή των εργασιών στον κήπο Κιλκίς  είχε ως αποτέλεσμα η εύρεση ανθρώπινων οστών από τα συνεργεία που εκτελούν τις εργασίες εκσκαφής του χώρου. Πρόκειται για οστά, 6 νεκρών όπως δείχνουν οι πρώτες πληροφορίες, που χρονολογούνται από το 1900. Πάντως, είναι γνωστό ότι στην περιοχή πριν από την απελευθέρωσή της πόλης το 1913, λειτουργούσε παλιό νεκροταφείο. Λόγω του γεγονότος οι εργασίες ανάπλασης σταμάτησαν και τις έρευνες ανέλαβαν αρχαιολόγοι της 6ης Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων.

Εξαφάνιση ηλικιωμένου από τα Κύθηρα

Για οποιαδήποτε πληροφορία ΤΗΛ. 1065

Κοπή πίτας των Βλάχων στη Θεσσαλονίκη, παρουσία 1500 χορευτών

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων οργανώνει το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013 στη Θεσσαλονίκη, μια σειρά από εκδηλώσεις.( με την παρουσία 1.500 χορευτών) 

Ποιο είναι το πιο κοινό σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιο είναι το πιο συνηθισμένο σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα; πως μεταδίδεται; Κινδυνεύουν εξίσου οι άνδρες με τις γυναίκες; Γνωρίζετε εάν είναι θεραπεύσιμο και εάν είναι, η θεραπεία πόσο διαρκεί και πως γίνεται; Υπάρχουν τρόποι προφύλαξης από αυτό και αν ναι ποιοι και πως; Διαβάστε για το πιο κοινό σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα, στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί...

Για την αποστολή τριών Ελλήνων αξιωματικών στο Μάλι το ΚΚΕ λέει...

"Το ΚΚΕ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό την αποστολή τριών Ελλήνων αξιωματικών στο Μάλι, τη στιγμή που με προεξάρχουσα τη Γαλλία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική επέμβαση για τον φυσικό – ορυκτό πλούτο και τα αποθέματα ουρανίου της χώρας. Ανεξάρτητα από τα προσχήματα η αποστολή των Ελλήνων αξιωματικών αποτελεί πολιτική στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης στη Γαλλία. Το ΚΚΕ καταδικάζει την κλιμακούμενη στρατιωτική επέμβαση στο Μάλι, με ή χωρίς την σφραγίδα του ΟΗΕ και απορρίπτει τις ιμπεριαλιστικές προφάσεις για τη νομιμοποίησή της. Κανένας Έλληνας αξιωματικός ή φαντάρος δεν έχει δουλειά στο Μάλι και οπουδήποτε αλλού."

Με λένε Χατζηλαζάρου Μιχάλη, Κυρία!

Σε ένα δημοτικό σχολείο κάπου στην Αθήνα, την πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς η δασκάλα παίρνει παρουσίες...
- Χακίμ καζάλ αλ νταρουί;
- Παρών.
- Χασάν ντομάν ντα....... σαρουί;
- Παρών.

ΕΦΕΤ: Δεν υπάρχουν στην ελληνική αγορά μπιφτέκια από... άλογο

Ο ΕΦΕΤ ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό σχετικά με την υπόθεση που προέκυψε ύστερα από σχετικούς ελέγχους της Ιρλανδικής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (FSAI) και αφορά στην παρουσία DNA αλόγου σε μοσχαρίσια μπιφτέκια (beef burgers).

ΠΑΣΟΚ: νεοφιλελεύθερες ερωτοτροπίες με τον εθνικισμό

Γράφει ο  Όμηρος Ταχμαζίδης
Το πλαίσιο:
Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Real News (Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013), ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος οριοθέτησε τους επίκαιρους πολιτικούς προσανατολισμούς του κόμματός του: στήριξη της κυβέρνησης και του έργου της, μέτωπο κατά του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει αποψιλώσει και συνεχίζει να αποψιλώνει την εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ και φυσικώς το κομματικό Συνέδριο στο τέλος Φεβρουαρίου, όπου θα αποφασισθεί και η πολιτική προγραμματική πορεία του «Κινήματος».

Νέο Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Κατάρτισης και Συμβουλευτικής για τη στήριξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων

Με κύριο στόχο την στήριξη της εξωστρέφειας των επιχειρήσεών του το Επιμελητήριο Κιλκίς σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Β. Ελλάδος και άλλους Φορείς θα πραγματοποιήσουν το επόμενο διάστημα στο Νομό μας Νέο Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Ενίσχυσης του Ανθρώπινου Δυναμικού των ΜΜΕ σε θέματα εξωστρέφειας (Β΄ Κύκλος). 

Εκπαιδευτική αποστολή στο Βέλγιο πάει το Επιμελητήριο Κιλκίς

Το Επιμελητήριο Κιλκίς στο πλαίσιο της διοργάνωσης εκπαιδευτικής αποστολής στο Βέλγιο, με θέμα Πράσινη αειφορική ανάπτυξη καλεί τα μέλη του να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως 15 Φεβρουαρίου 2013. 

Απολογισμός διετίας της Δημοτικής Κοινότητας Ευρωπού Κιλκίς

Την Τετάρτη 16-1-2013 στις 19:00 στον χώρο του ΚΑΠΗ Ευρωπού, παρόντος του Δημάρχου Παιονίας κ. Αθανασίου Ζ. Λαπόρδα, πραγματοποιήθηκε απολογισμός πεπραγμένων της Δημοτικής κοινότητας Ευρωπού για την περίοδο 2011-2012 από τον τ. πρόεδρο κο Αθανάσιο Λάμπρου και τα μέλη, κα Καφετζή Έφη (νέας προέδρου), κου Τοκαλάκη Αντώνη και κου Δουλκερίδη Γιώργου. 

Τι πρέπει να ξέρετε για την λιανική πώληση καυσόξυλων

Το ξύλο, ως καύσιμο υλικό, αποτέλεσε από πολύ παλιά, βασικό μέσο θέρμανσης της κατοικίας του ανθρώπου. Αυτό ισχύει σε ορισμένο βαθμό και σήμερα, τόσο στις υπό ανάπτυξη, όσο και στις ανεπτυγμένες οικονομικά και πλούσιες σε δάση χώρες.

Ένας ερημίτης παπάς μέσα στον κόσμο, αν και πολύτεκνος

Η πρόνοια του Θεού όρισε, και δύο Αρχιερείς προέπεμψαν προ 40ημερου τον μακαριστό πρωτοπρεσβύτερο Κωνσταντίνο Καρακασίδη, συνταξιούχο εφημέριο της Μητροπόλεώς μας. Στην εξόδια ακολουθία συμμετείχε, εκτός του Ποιμενάρχου μας κ. Δημητρίου, και ο Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος. 

Δήλωση Παραστατίδη για τη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή

"Μετά από τα κωμικοτραγικά που συμβαίνουν στη σημερινή ψηφοφορία δηλώνω πως αρνούμαι να συμμετέχω σε μια διαδικασία-παρωδία."

Προετοιμάζεται εντατικά ο Γ.Α.Σ. Κιλκίς

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία της ανδρικής χειροσφαιρικής ομάδας του Γ.Α.Σ.Κ. Οι αθλητές δίνουν καθημερινά τον καλύτερο τους εαυτό ώστε να εμφανιστούν πανέτοιμοι στο σαββατιάτικο παιχνίδι με το Φοίβο στις Συκιές Θεσσαλονίκης στις 6 το απόγευμα. Στόχος η νίκη, η οποία είναι εφικτή αρκεί να μην επαναληφθούν συμπεριφορές και λάθη προηγούμενων αγώνων που στοίχησαν πολύτιμους βαθμούς. Μοναδική ''παραφωνία'' στη σημερινή προπόνηση ο τραυματισμός του Πίτου, η κατάσταση του οποίου θα εκτιμηθεί καλύτερα το επόμενο χρονικό διάστημα για το αν και κατά πόσο θα είναι σε θέση ν'αγωνιστεί. Το παιχνίδι του Σαββάτου θα διευθύνουν οι κύριοι Τζαφερόπουλος και Μπέτμαν με παρατηρητή τον κύριο Χατζηγεωργίου.

Ευχαριστήριο Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης Κιλκίς

Η Α.Μ.Κ.Ε. «Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης» ευχαριστεί:
- το κρεοπωλείο ΚΟΥΡΑΛΙΔΗ
- την εταιρεία Rito’s Food και την κ. Σισίνη Μαίρη
- την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Κιλκίς
- την τάξη Β3 του 1 Ενιαίου Λυκείου Κιλκίς
για την προσφορά τροφίμων προς τους ωφελούμενους του Κέντρου μας.
- Τη νεολαία του Βαπτιστή Κιλκίς για τη δωρεά 140 € σε μνήμη Τάσου Τσιφιλικάκη.
-Τον Σύνδεσμο Φίλων ΠΑΟΚ Κιλκίς για τη δωρεά τροφίμων προς τους ωφελούμενους.

"Γιαννης Ρίτσος, από το σοσιαλιστικό ρεαλισμό ως και την 4η διάσταση"


Προσφορά εργασίας στο Κιλκίς

Η εταιρεία CONNECTPHONE AE, συνεργάτης της Vodafone
αναζητά άμεσα νέους και νέες στους Ευζώνους για καθημερινή
μόνιμη απασχόληση για τις προωθητικές ενέργειες της Vodafone.

ΖΗΤΕΊΤΑΙ συνέταιρος για μονάδα παραγωγής πέλλετ agropellet.gr 
κατά προτίμηση με τεχνικές γνώσεις.