Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

"Κάναμε ότι κάναμε με τη θέλησή της, μετά την έκαψα και έφυγα - Η ποινή που μου αξίζει είναι η θανατική"

Αποτροπιασμό προκαλούν οι προκλητικές δηλώσεις του 27χρονου δολοφόνου της άτυχης Ζωής. Σε συνέντευξη που παραχώρησε μέσα από τη φυλακή, προσπαθώντας προφανέστατα να υποβιβάσει το γεγονός του «βιασμού» ισχυρίζεται ότι έγινε με την θέληση της άτυχης κοπέλας, ενώ όσον αφορά τη δολοφονία, ομολογεί κυνικά ότι της έβαλε φωτιά γιατί φοβήθηκε ότι η κοπέλα θα τον καταγγείλλει.

Σεμινάριο Οινολογίας από το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Παιονίας


Στουρνάρας: "Ο καθένας κάνει ότι τον φωτίσει ο Θεός"

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Ιωάννης Στουρνάρας εξερχόμενος από το Mέγαρο Μαξίμου, μετά την ολοκλήρωση του ΚΥΣΕΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Γεια σας. Είχαμε το ΚΥΣΕΑ σήμερα, οπότε φαντάζομαι έκανε δηλώσεις ο υπουργός Άμυνας.
Δημοσιογράφος: Κάτι άλλα θέματα οικονομικής φύσης;
Ι. Στουρνάρας: Όχι, όχι. Καθόλου.
Δημοσιογράφος: Κύριε υπουργέ, ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει την Παρασκευή την πρόταση του και όλα λένε ότι βάζει και εσάς στο κάδρο σε επίπεδο πολιτικών ευθυνών. Ποιο είναι το σχόλιο σας;
Ι. Στουρνάρας: Κανένα σχόλιο δεν έχω να κάνω. Εγώ την έφερα τη λίστα. Από εκεί και πέρα σε μια δημοκρατία ο καθένας κάνει ότι τον φωτίσει ο Θεός».

Το ΚΚΕ για τη λίστα Λαγκαρντ λέει...

Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει ότι πρέπει να υπάρξει διερεύνηση για όλους όσοι είχαν ευθύνη ή εμπλοκή στον χειρισμό της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ.
Και η υπόθεση αυτή επιβεβαιώνει το πιο ουσιαστικό: Ότι ο λαός πρέπει να αντιπαλέψει το καπιταλιστικό σύστημα που γεννά τη σαπίλα και να βάλει τέλος στην εκμετάλλευση και στην ληστεία που υφίσταται, η οποία γίνεται συνεχώς μεγαλύτερη και πιο άγρια.

Σκοτώθηκε 28χρονος σε τροχαίο

Στις 02.01.2013 μεσημέρι, στο 6ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Αριδαίας - Λουτρακίου, το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε 28χρονος ημεδαπός εξετράπη της πορείας του προς τα δεξιά, εξήλθε του οδοστρώματος, προσέκρουσε σε δέντρο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο ανωτέρω οδηγός και να τραυματιστούν σοβαρά μία 24χρονη ημεδαπή και ελαφρά ένας 26χρονος ημεδαπός και μία 23χρονη ημεδαπή, που επέβαιναν στο όχημα. Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αριδαίας.

Βρήκαν τον κλέφτη με λεία 3000 ευρώ

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής περίπτωση κλοπής από σπίτι 33χρονου ημεδαπού στην Ποτίδαια Χαλκιδικής. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, δράστης της κλοπής ταυτοποιήθηκε ένας 35χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατά το χρονικό διάστημα 06.12.2012 έως 18.12.2012 αφαίρεσε από το σπίτι συσκευές και αντικείμενα αξίας 3.000 ευρώ περίπου. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 35χρονου, ο οποίος δε συνελήφθη, θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Σάββατο 12 Ιανουαρίου, πορεία για τα μεταλλεία χρυσού, στην Αθήνα


"Αδέρφια καλή χρονιά να έχουμε. Δυστυχώς για εμάς αλλά κατ επέκταση και τους υπόλοιπους Έλληνες, αναγκαζόμαστε το Σάββατο 12 Ιανουαρίου να παραβρεθούμε και να διαδηλώσουμε στην Αθήνα, για τις εξορύξεις Χρυσού στην βόρειο Ελλάδα. Η παρουσία όλων και η συμπαράσταση, κρίνεται απαραίτητη. Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για το ενδιαφέρον σας"

Ενεργοί Πολίτες Δημοτικής Ενότητας Αρναίας

Ψήφισμα ΠΟΕ-ΟΤΑ ενάντια στην ποινικοποίηση αγώνων των μελών της

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στη συνεδρίασή της (24-12-2012), αντιδρώντας στην ποινικοποίηση των αγώνων μελών πρωτοβουλιών ενάντια στα διόδια, αποφάσισε την έκδοση του πιο κάτω ψηφίσματος. 

Γιόρτασαν την Πρωτοχρονιά οι νεολαίοι των Μανδρών Κιλκίς

Αν και το τμήμα Νεολαίας δημιουργήθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου και το Δ.Σ. εκλέχτηκε στης 26 Δεκεμβρίου 2012, κατάφερε να οργανωθεί άψογα η εκδήλωση για την αλλαγή της χρονιάς με σύσσωμη συμμετοχή των νέων του χωριού και την πολύτιμη βοήθεια όλων.

Αρχίζουμε και γινόμαστε κράτος, έστω και επιλεκτικά!!!

Του Δημήτρη Μάρδα
Καθηγητή Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ

To Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, οργανώνει κάθε έτος, στο πλαίσιο του μαθήματος της Ευρωπαϊκής Οικονομίας μια εκπαιδευτική εκδρομή στα θεσμικά όργανα της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Η εκδρομή κατά το μεγαλύτερο ποσοστό χρηματοδοτείται από τους(τις) συμμετέχοντες(ουσες) φοιτητές(τριες), που έχουν επιλεγεί μετά από ένα γραπτό τεστ.

Έκλεψε κινητό τηλέφωνο

Στις 02.01.2013 τις πρώτες πρωινές ώρες, συνελήφθη στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, ένας υπήκοος Αλβανίας 37 ετών, διότι αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο από το κατάστημα ενός 32χρονου ημεδαπού. Το κινητό κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον 32χρονο. Προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.

Αστυνομικοί Κιλκίς: "Έχουμε πρόβλημα αστυνόμευσης στο ν. Κιλκίς"

"Εν όψει της εορταστικής περιόδου και ανταλλαγής ευχών, δυστυχώς το Αρχηγείο φρόντισε αντί για ευχές να στείλει παραμονή των Χριστουγέννων την υπ΄ αριθ. 6001/7/2/5509-ρδ Διαταγή του, με την οποία διατάσσεται εκ νέου μετακίνηση συναδέλφων μας σε Έβρο και Δράμα.

Κλειστά σήμερα όλα τα εμπορικά μαγαζιά


Τα εμπορικά καταστήματα θα είναι κλειστά σήμερα γιατί έμειναν ανοιχτά τις προηγούμενες δυο Κυριακές. Αύριο  Πέμπτη, 3 Ιανουαρίου, θα μαγαζιά θα λειτουργήσουν κανονικά και θα επανέλθουν στο κανονικό ωράριο λειτουργίας.

Τίτλοι εφημερίδων, Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

ΑΥΓΗ ·(χθεσινή) 2013 Χρονιά Ανατροπής, Κάθαρσης, Αναγέννησης ·Ετιέν Μπαλιμπάρ: - Πρέπει να επινοήσουμε όρου ς εκδημοκρατισμού της δημοκρατίας·Έως 8 Ιανουαρίου τέλη και κατάθεση πινακίδων
ΒΡΑΔΥΝΗ ·Συντάξεις – Τα νέα όρια ηλικίας για ασφαλισμένους με Βαρέα- Συνταξιοδοτικός Οδηγός με παραδείγματα βάσει των τελευταίων εγκυκλίων·Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά- Το 2013 θα κερδίσουμε το στοίχημα με το μέλλον·Τι προβλέπει το νέο Φορολογικό Νομοσχέδιο για το 2013- Αποδείξεις: Πως θα γίνεται η έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ