Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Θεσπίζεται ο Εγκεκριμένος Έμπορος για τις εξαγωγές νωπών οπωροκηπευτικών

To Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει ότι ενεγράφησαν στο Μητρώο Εγκεκριμένου Εμπόρου του ΥπΑΑΤ 21 έμποροι νωπών οπωροκηπευτικών για τις εξαγωγές - αποστολές νωπών οπωροκηπευτικών σε αγορές της Ε.Ε. και τρίτων χωρών.
Ο θεσμός του Εγκεκριμένου Εμπόρου και η εφαρμογή του νέου συστήματος ελέγχων, συμβάλλουν αποτελεσματικά στον περιορισμό των εμποδίων της επιχειρηματικότητας, στην ενδυνάμωση της εξωστρέφειας της εμπορίας των αγροτικών προϊόντων, στην επιβράβευση των επιχειρήσεων που λειτουργούν με γνώμονα την εμπορία ποιοτικών, ασφαλών και ανταγωνιστικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές, καθώς και στον εξορθολογισμό της κατανομής οικονομικών και ανθρωπίνων πόρων, τόσο από την πλευρά των επιχειρήσεων, όσο και από την πλευρά των αρμοδίων αρχών ελέγχου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εγκεκριμένος Έμπορος πρέπει να πληροί μια σειρά από αυστηρές προδιαγραφές που έχουν να κάνουν με εγκαταστάσεις, εξοπλισμό, γραμμές παραγωγής, υγιεινή, ασφάλεια και έλεγχο ποιότητας των προϊόντων του. Τα άμεσα οφέλη για έναν Εγκεκριμένο έμπορο, προέρχονται από τη δραστική μείωση των διοικητικών και οικονομικών βαρών καθώς επίσης και του χρόνου διεκπεραίωσης εξαγωγής/αποστολής των προϊόντων του.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, με αφορμή την πιστοποίηση και εγγραφή στο Μητρώο των 21 εγκεκριμένων εμπόρων, επεσήμανε τα ακόλουθα: «Ο θεσμός του εγκεκριμένου εμπόρου αποτελεί σημαντικό «εργαλείο» για την ενδυνάμωση της εξωστρέφειας της εμπορίας των ποιοτικών αγροτικών μας προϊόντων. Ο νέος αυτός θεσμός έχει άμεσα οφέλη για τους επιχειρηματίες, που προέρχονται από τη δραστική μείωση των διοικητικών και οικονομικών βαρών και του χρόνου διεκπεραίωσης εξαγωγής και αποστολής των προϊόντων τους. Και αυτό διότι απαλλάσσεται από τη συνεχή έκδοση πιστοποιητικών συμμόρφωσης, μέσω του δικαιώματος χρήσης του μοναδικού αριθμού μητρώου εγκεκριμένου εμπόρου και του σχετικού λογότυπου της Ε.Ε, στη σήμανση κάθε συσκευασίας των προϊόντων του.

Δίνει όμως και έμμεσα εμπορικά οφέλη που προέρχονται από τις ίδιες τις αγορές, με την αύξηση της αξίας σε «φήμη και πελατεία» και στο brand name ενός εγκεκριμένου εμπόρου. Εξάλλου, με την επένδυση στην τυποποίηση και μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων, το ποιοτικό ελληνικό προϊόν αποκτά "διαβατήριο" για όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, κερδίζοντας καλύτερη διεισδυτικότητα στις πιο απαιτητικές και ακριβές αγορές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.