Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Άγχος και κατάθλιψη σε καιρούς οικονομικής κρίσης» από το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κιλκίς

Επιμορφωτική εισήγηση πραγματοποίησε το Λαϊκό Πανεπιστήμιο Κιλκίς, την Κυριακή 01-12-2013 και ώρα 18:00 με θέμα: «Άγχος και κατάθλιψη σε καιρούς οικονομικής κρίσης». Χώρος διεξαγωγής της εισήγησης ήταν το Εργατικό Κέντρο Κιλκίς και εισηγήτρια η Ψυχολόγος (M.Sc.)-Ψυχοθεραπεύτρια Έλλη Φρεγγίδου.
Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο σε όλη τη διάρκεια της εισήγησης. Το θέμα κίνησε το ενδιαφέρον του κοινού καθώς σε πολλά σημεία δημιουργήθηκε διάλογος μεταξύ αυτού και της Ψυχολόγου. Αναπτύχθηκαν θέματα γύρω από το πώς η οικονομική κρίση που βιώνουμε έχει επηρεάσει την καθημερινότητά μας και τον αντίκτυπο που έχει αυτή στο άγχος και στην κατάθλιψη. 

Η ψυχολόγος αναφέρθηκε στη οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα και στηριζόμενη σε στατιστικές μελέτες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια μίλησε για τα αυξημένα ποσοστά άγχους και γενικότερα ψυχικών νόσων που πλήττουν την κοινωνία και ιδιαίτερα τα χαμηλότερα κοινωνικοοικονομικά στρώματα. 

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν οι τρόποι αντιμετώπισης αυτού του φαινομένου από την ειδικό και τέθηκαν ερωτήματα από τους ακροατές για θέματα που τους προβληματίζουν στην καθημερινότητά τους.

Το Λαϊκό Πανεπιστήμιο και η ψυχολόγος Έλλη Φρεγγίδου ανανέωσαν το ραντεβού τους με τους ακροατές για την επόμενη επιστημονική εισήγηση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15-12-2013 και ώρα 18:00- 20:00 στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς, με θέμα: «Ψυχοσεξουαλική διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων: Ξεπερνώντας τα ταμπού στην οικογένεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.