Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013

Ο Γεωργαντάς εισηγητής στο Νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς

Από το Πολιτικό Γραφείο του βουλευτή Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Ο Γιώργος Γεωργαντάς ορίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία εισηγητής στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για την αναστολή των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας των οφειλετών σε πιστωτικά ιδρύματα. Σήμερα 20 Δεκεμβρίου 2013 θα γίνει η συζήτηση στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Παραγωγής, Εμπορίου και Οικονομικών και το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013 το νομοσχέδιο θα συζητηθεί στην ολομέλεια με την διαδικασία του κατεπείγοντος.
Το νομοσχέδιο αυτό έρχεται για να προσφέρει προστασία από κάθε αναγκαστικό μέτρο εκτέλεσης σε βάρος της ακίνητης περιουσίας των οφειλετών που αδυνατούν να καταβάλουν το ποσό της δόσεως των δανείων που έλαβαν. Οι προϋποθέσεις ένταξης στις ευνοϊκές διατάξεις του νομοσχεδίου είναι ρεαλιστικές και ισορροπημένες και αφορούν ποσοστό μεγαλύτερο από το 90% των δανειοληπτών.

Ταυτόχρονα με το νομοσχέδιο αυτό παρατείνεται για όλο το 2014 στην εστίαση ο μειωμένος συντελεστής Φ.Π.Α. 13 %.

Η κυβέρνηση συνεπής στην δέσμευση της συνεχίζει με μεθοδικότητα να δημιουργεί το θεσμικό εκείνο πλαίσιο που είναι αναγκαίο για την αντιμετώπιση της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας."

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου