Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Δήλωση Ξουλίδου των ΑΝ.ΕΛ. για την παγκόσμια ημέρα για τα Άτομα με αναπηρία

Με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα για τα Άτομα με αναπηρία, η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνη του τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, κα Σταυρούλα Ξουλίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η σημερινή παγκόσμια ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για όλους μας, ιδιώτες, θεσμούς, οργανισμούς, κυβερνήσεις και κοινωνίες ολόκληρες να αναλογιστούμε με προσοχή και ευθύνη τις δυνατότητες και τα δικαιώματα των συνανθρώπων μας που παρουσιάζουν κάποια μορφή σωματικής ή πνευματικής αναπηρίας.

Είναι εξάλλου, μέγιστη ευθύνη όλων μας όχι μόνο να αντιληφθούμε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας αυτών των ατόμων αλλά και να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη διαμόρφωση των συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσής τους.

Δυσάρεστη διαπίστωση αποτελεί το γεγονός ότι το επίσημο κράτος όχι μόνο δε βρίσκεται κοντά στα Άτομα με Αναπηρία και στις οικογένειές τους, αλλά πολλές φορές οι αποφάσεις και τα μέτρα που λαμβάνονται τα πλήττουν ακόμα περισσότερο. Κι όμως αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι η ευημερία τους και η ομαλή κοινωνικοποίησή τους αποτελεί κέρδος όχι μόνο για τα άτομα αυτά αλλά και για την κοινωνία ολόκληρη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.