Act Business Center

Act Business Center

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Η Δημοτική Κίνηση Κιλκίς "Αλλά...ΖΩ" δημιουργεί ομάδες εργασίας και δράσης

Με μεγάλη επιτυχία και σ’ ένα ιδιαίτερα δημιουργικό κλίμα, ολοκληρώθηκε άλλη μία συνάντηση της δημοτικής κίνησης του Δήμου Κιλκίς «Αλλά...ΖΩ - Πρωτοβουλία Ευθύνης και συμμετοχής». Η συνάντηση που έγινε την Παρασκευή 27/12 στο Εργατικό Κέντρο Κιλκίς, είχε στόχο την οργάνωση ομάδων εργασίας και δράσης, που θα ασχοληθούν με θέματα σε διάφορους τομείς που αφορούν τον Δήμο μας.
Παλιά αλλά και νέα μέλη της δημοτικής κίνησης «Αλλά...ΖΩ - Πρωτοβουλία Ευθύνης και συμμετοχής» ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα με μεγάλη προθυμία. Έτσι μέσα σε ένα περιβάλλον “ευθύνης και συμμετοχής”, συζητήσαμε, προτείναμε, αποφασίσαμε και θέσαμε τους στόχους μας.

Οι ομάδες εργασίας δημιουργήθηκαν μετά από γόνιμο διάλογο, αφού το μεράκι, το ενδιαφέρον και η διάθεση του κόσμου για προσφορά στα σοβαρά ζητήματα του Δήμου, ήταν μεγάλο. Έγιναν εγγραφές νέων μελών τα οποία και ενεργοποιήθηκαν άμεσα, δηλώνοντας συμμετοχή στις ομάδες εργασίας και δράσης.

Στόχος των ομάδων αυτών είναι να επικοινωνήσουν με τους δημότες όλων των δημοτικών διαμερισμάτων, να συζητήσουν μαζί τους, να ακούσουν τους προβληματισμούς τους, αναζητώντας από κοινού ρεαλιστικές λύσεις, για θέματα καθημερινότητας του Δήμου.

Οι ομάδες που δημιουργήθηκαν αφορούν:

● Ποιότητα ζωής (υγεία, παιδεία, περιβάλλον, πρόνοια, πολεοδομία, πολιτισμός)

● Επικοινωνία

● Απασχόληση (γεωργία, κτηνοτροφία, ελεύθεροι επαγγελματίες, υπάλληλοι, συνταξιούχοι κτλ)

● Δράσεις και εργασίες δημοτικών και τοπικών συμβουλίων

● Νεολαίας

Για ακόμη μια φορά αποδείχτηκε ότι η πρωτοβουλία, η ευθύνη και προπαντός η συμμετοχή του Δημότη, είναι παράγοντες που οδηγούν σε πολύ θετικά αποτελέσματα. Η παράταξη, με σταθερά βήματα και σχέδιο κάνει πράξη τα βασικά σημεία της διακήρυξής της. Την άμεση δημοκρατία και τη συμμετοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.