Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Σύμφωνο συνεργασίας Γερμανών και Ιταλών με το Επιμελητήριο Κιλκίς

Μια σημαντική συμφωνία επιτεύχθηκε χθες Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013 στο Επιμελητήριο του Κιλκίς. Με αντικείμενο την δημιουργία Ηλεκτρονικού Δημοπρατήριου Αγροτικών Προϊόντων, το Ελληνο-ιταλικό και το Ελληνο-γερμανικό Επιμελητήριο υπέγραψαν σύμφωνα συνεργασίας με το Επιμελητήριο  Κιλκίς, με κύριο στόχο την προώθηση τοπικών μας προϊόντων στις ευρωπαϊκές αγορές.
Το Δημοπρατήριο θα είναι το πρώτο του είδους που θα λειτουργήσει σε επίπεδο χώρας, καθ’ότι αυτά που εξαγγέλθηκαν (ένα για κάθε περιφέρεια της χώρας) δεν έχουν ακόμα υλοποιηθεί.

Όπως τόνισε στη χθεσινή συνάντηση ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς, Παύλος Τονικίδης, το Δημοπρατήριο του Κιλκίς θα συμβάλει στην διάθεση, ανταγωνιστικότητα και ταχύτητα προώθησης των προϊόντων παραγωγών και ομάδων παραγωγών. Απώτερος δε στόχος είναι να ενταχθούν στη διαδικασία ηλεκτρονικών δημοπρατήσεων και μεταποιημένα προϊόντα όπως το κρασί και άλλα που προέρχονται απο τον πρωτογενή τομέα.

«Με το πρώτο Ηλεκτρονικό Δημοπρατήριο Αγροτικών Προϊόντων στην Ελλάδα, προλαβαίνουμε τις εξελίξεις και βοηθάμε πολλούς μικρούς κυρίως παραγωγούς να βγουν απ` το σημερινό αδιέξοδο», τόνισε ο κ. Τονικίδης.

Η παρούσα στη συνάντηση, υπεύθυνη της ΕΤΕΑΚ, Μαρία Καλογερίδου, σημείωσε ότι στο Δημοπρατήριο θα ενταχθούν κατ` αρχάς πέντε ομάδες προϊόντων, με προοπτική να αυξάνονται στο μέλλον ανάλογα με το ενδιαφέρον των παραγωγών (Για παράδειγμα, στην Ιταλία τα` αντίστοιχα δημοπρατήρια προωθούν και ψάρια, βιοκαύσιμα κ.α!).

Την συμβολή των φορέων που εκπροσωπούν στην αύξηση της εξαγωγικότητας των τοπικών μας προϊόντων, στην παροχή της απαραίτητης τεχνογνωσίας και στην επέκταση της συνεργασίας και σε άλλους τομείς, υπογράμμισαν τόσο ο εκπρόσωπος του Ελληνο-γερμανικού Επιμελητηρίου, Μανώλης Καστανάκης, όσο και του Ελληνο-ιταλικού, Μάρκο Ντελα Πούππα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος της Αντιπεριφέρειας Κιλκίς, Παύλος Θωμαΐδης, ο οποίος υπογράμμισε ότι με το Δημοπρατήριο θα επιτευχθεί μεγαλύτερη υπεραξία για τα αγροτικά μας προϊόντα, χωρίς μεσάζοντες και υπέρ των παραγωγών και των μικρών επιχειρήσεων.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης, οι πρόεδροι των Εμπορικών Συλλόγων Γουμένισσας Α. Τραχανίδης, Κ. Χαρτοματσίδης,ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Εστίασης και Αναψυχής Ν. Τερζενίδης τα μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου Γ. Κωλεσιώτου και Ν. Γελπασίδης καθώς και στελέχη του Επιμελητηρίου.

Μέσω του ηλεκτρονικού δημοπρατηρίου αγροτικών προϊόντων, θα γίνεται μία on-line έκθεση τιμών και ποσοτήτων αγροτικών, διατροφικών προϊόντων, δίνοντας έτσι στα χέρια του επαγγελματία ένα αξιόπιστο εργαλείο διαπραγμάτευσης.

Το έργο επικεντρώνεται στην υποστήριξη της καινοτομίας στις επιχειρήσεις, την εξωστρέφεια και την εξαγωγική δραστηριότητα και ιδιαίτερα την προώθηση συγκεκριμένων κατηγοριών γεωργικών προϊόντων διατροφής στις αγορές της ΕΕ.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.