Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Συνέλευση για ίδρυση Δημοτικής Κίνησης στο δήμο Παιονίας

"Η Πρωτοβουλία Πολιτών Παιονίας ολοκληρώνοντας αισίως έναν μακρύ, αλλά ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο με τις δημιουργικές δυνάμεις της Παιονίας, σε ανοιχτές αλλά και κλειστές συναντήσεις στους περισσότερους οικισμούς, αναλύοντας τις αρχές του εγχειρήματος για δημιουργία Δημοτικής κίνησης, έφθασε την Κυριακή 15/12/2013 στην Ιδρυτική της Δημοτικής Κίνησης συνέλευση. Μετά την εισήγηση του εγχειρήματος από μέλη της Πρωτοβουλίας ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις από πολλούς από τους συμμετέχοντες στην συνέλευση οι οποίοι προέρχονται από όλους τους οικισμούς του Δήμου μας και καταλήξαμε στην κοινή διαπίστωση πως το ανθρώπινο δυναμικό που καλείται να υπηρετήσει τον νέο Δήμο επιβάλλεται να έχει εμπειρία, γνώση και αντίληψη των σύγχρονων δεδομένων της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής πραγματικότητας, αλλά ταυτόχρονα να περιστοιχίζεται από νέους ανθρώπους με ορμή και αγωνιστική διάθεση.

Σε αυτό το πλαίσιο και με δεδομένο πως θέλουμε μια κοινωνία δικαιοσύνης, πως οραματιζόμαστε μια Παιονία με κοινωνική συνοχή, με αλληλεγγύη και προοπτική, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με την επιστροφή στις αξίες και στον πολιτισμό, με τους πολίτες στο επίκεντρο της πολιτικής μας λειτουργίας, πέρα και έξω από τοπικιστικές αντιθέσεις και τοπικιστικά ψευτοδιλήματα, με πολίτες που εμπνέονται, συμμετέχουν και δρουν, για μια Παιονία με βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, πήραμε την απόφαση να δημιουργηθεί η Δημοτική Κίνηση για έναν άλλο Δήμο, της συμμετοχής, της συλλογικότητας, της ισοτιμίας, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της διεκδίκησης, της ανάπτυξης, της άμεσης δημοκρατίας, της διαφάνειας και της κοινής προσπάθειας απέναντι στο μνημονιακό θεσμικό πλαίσιο που έχει οδηγήσει το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ασφυξία και στην καταστροφή.

Με την απόφασή μας αυτή, πιστεύουμε πως δημιουργούνται όλες οι προϋποθέσεις για ένα πολύχρωμο, πλειοψηφικό ρεύμα από τις δημιουργικές δυνάμεις της Παιονίας. Είναι χρέος μας απέναντι στους υπεύθυνους και δημιουργικούς πολίτες του Δήμου μας να συμβάλουμε ώστε να ξαναγεννηθεί η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Στον αγώνα που έχουμε μπροστά μας, μέσα σε αυτή τη δύσκολη σημερινή οικονομική κατάσταση δεν περισσεύει κανείς.

Στο τέλος της διαδικασίας δημιουργήθηκε 25μελής Συντονιστική Επιτροπή με στόχο να σχεδιάσει και να υλοποιήσει πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.