Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Το Νομό Κιλκίς επισκέφτηκε η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Σταυρούλα Ξουλίδου την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013


Πρώτη συνάντηση στην Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου με τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Εμμανουήλ για ενημέρωση σχετικά με το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης αλλά και για τις Χριστουγεννιάτικες ευχές. Ο Σεβασμιότατος ενημέρωσε για την συνεχή στήριξη ευπαθών ομάδων και τη διανομή συσσιτίων στην πόλη, στον Δήμο του Κιλκίς και σε όλες τις περιοχές της Μητρόπολης.
Άλλωστε η κα Ξουλίδου εκτός από κοινοβουλευτικά αρμόδια για το ν. Κιλκίς έχει και μέρος της εκλογικής της Περιφέρειας (Β' Θεσσαλονίκης) υπό την πνευματική αιγίδα της Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου και σημαντικό μέρος της υλικής βοήθειας αφορά την περιοχή του Αγίου Αθανασίου. 

Εντύπωση όμως προκάλεσε η αναφορά του Σεβασμιότατου για τη μη ουσιαστική συνεργασία και συντονισμό σε θέματα φιλανθρωπίας από πλευράς άλλων φορέων όπως ο Δήμος, ο Ερυθρός Σταυρός κλπ. "Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όπως δήλωσε η κα Ξουλίδου, αναγνωρίζουμε την μακροχρόνια συνεισφορά της Εκκλησίας με το φιλανθρωπικό της έργο, καλούμε όλους να συνεισφέρουν σε αυτό, αλλά ταυτόχρονα δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός εξαιτίας της για τα τεκταινόμενα στην ελληνική κοινωνία."

Στη συνέχεια η κα Ξουλίδου, με τον Συντονιστή στο Κιλκίς κ. Βασ. Μάτσκο και τον πολιτευτή Κ. Σταυρόπουλο, επισκέφτηκαν τον Δήμαρχο Παιονίας, κ. Αθ. Λαπόρδα, στην έδρα του Δήμου, στο Πολύκαστρο. Ο κος Λαπόρδας εξέθεσε τα προβλήματα του Δήμου που προέκυψαν από την οικονομική στενότητα, τις περικοπές που έχουν γίνει στη χρηματοδότηση των Δήμων, την συνένωση των Δήμων και την ανεπάρκεια σε μεγάλο μέρος του ανθρώπινου δυναμικού που εργάζεται σε αυτούς αλλά και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς! όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. 

Πλήρης διάσταση απόψεων υπήρξε στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της προσπάθειας εμπλοκής των γερμανικών συμφερόντων στη διαχείρισή τους. "Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, όπως δήλωσε η κα Ξουλίδου, είμαστε υπέρ της ιδιωτικής πρωτοβουλίας αλλά δεν συμφωνούμε να παραχωρηθεί η συλλογή κι "εκμετάλλευση" των απορριμμάτων από τους Δήμους σε ιδιώτες. Η συλλογή, διαλογή κι "εκμετάλλευση" των απορριμμάτων μπορεί να αφήσει κέρδη στους Δήμους (όπως άλλωστε γίνεται συνήθως και στη Γερμανία) κι όχι να αφεθεί στους καραδοκούντες, με πρώτον τον κο Φούχτελ στη Β. Ελλάδα."

Τέλος πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων και συνάντηση με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας του Τελωνείου κο Καρακασίδη. Διαπιστώθηκε η συνεχής προσπάθεια των λιγοστών υπαλλήλων (τελωνειακών κι αστυνομικών) να κρατήσουν σε ικανοποιητικό επίπεδο την εξυπηρέτηση των εισερχομένων & εξερχομένων αλλά και η ελλιπής υποστήριξη των υποδομών από την Περιφέρεια. 

Η εξυπηρέτηση δεν αφορά φυσικά τους επισκέπτες των κοντινών Καζίνο, συνήθεια την οποία καταδικάζουμε, αλλά τους επαγγελματίες και τουρίστες που περνούν οδικά στην υπόλοιπη Ευρώπη. Οι ελλείψεις στον μεθοριακό σταθμό σε ανθρώπινο δυναμικό και σε υποδομές καθώς και η τύχη των ανταποδοτικών τελών που εισπράττονται εκεί, θα γίνουν αντικείμενο Ερώτησης στην Βουλή άμεσα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.