Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Ξηρικά αντί καπνών σε Κιλκίς, Φωκίδα, Κοζάνη και Αιτωλοακαρνανία

Υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη η απόφαση ένταξης των επιτυχόντων δικαιούχων παραγωγών στην Περιφερειακές Ενότητες Φωκίδας, Κιλκίς, Κοζάνης και Αιτωλοακαρνανίας που υπέβαλαν αίτηση ενίσχυσης στο πλαίσιο της δράσης 1.4 «Αμειψισπορά με ξηρικές καλλιέργειες σε καπνοπαραγωγικές περιοχές» του Μέτρου 2.1.4 «Γεωργοπεριβαλλοντικές ενισχύσεις» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007–2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».
Η παρούσα δράση παρέχει τη δυνατότητα σε πρώην καπνοπαραγωγούς που εγκατέλειψαν την καλλιέργεια του καπνού και στράφηκαν σε αρδευόμενες καλλιέργειες να καλλιεργήσουν ξηρικά σε συγκεκριμένο ποσοστό της επιλέξιμης έκτασης. Στόχος της δράσης είναι η προστασία του περιβάλλοντος με τη μείωση της κατανάλωσης του αρδευτικού νερού, τη μείωση της χρήσης χημικών εισροών και τον περιορισμό της έκλυσης αερίων των θερμοκηπίων. 

Δικαιούχοι της δράσης είναι γεωργοί που αναλαμβάνουν την υποχρέωση για μια πενταετία να καλλιεργούν σε συγκεκριμένο ποσοστό της επιλέξιμης έκτασης, ξηρική αμειψισπορά όπως σκληρό ή μαλακό σιτάρι, βρώμη και βίκο.

Η υπογραφή των αποφάσεων ένταξης για τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες της χώρας θα γίνεται αμέσως μετά την αποστολή στην Κεντρική Υπηρεσία του ΥπΑΑΤ των αποτελεσμάτων αξιολόγησης από τις κατά τόπους αρμόδιες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.