Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Τα επόμενα μέτρα θα αφορούν πάλι εμένα

Γράφει η Μέμα Τεμεκενίδου
Είμαστε «Σε τροχιά εξόδου από την κρίση» λέει ο Σαμαράς. Προφανώς μόνο αυτός και ο Στουρνάρας είναι σ αυτή την τροχιά, γιατί όλοι οι υπόλοιποι. Ή μήπως εσείς καταλάβατε κάτι άλλο;

Κι αν σ αυτή την κατάσταση που είναι η χώρα, υπάρχει ακόμη διάθεση για χιούμορ, μπορεί και να υπάρχει ελπίδα "για τους άλλους" γιατί για μας, βράσε όρυζαν αν βρεις. Είμαστε μια χώρα σε αποσύνθεση ψυχής, γιατί τα υπόλοιπα είναι από καιρό αποσυντεθημένα.

Προχτές ο Άδωνις μας πληροφόρησε ότι "σε καιρούς κρίσης, είναι φυσικό να μην υπάρχουν φάρμακα και παροχές υγείας για όλους". Και ποιοι είναι αυτοί για τους οποίους ΔΕΝ θα υπάρχουν; 


3.000.000 ανασφάλιστοι συμπολίτες μας, 1.000.000 μετανάστες, οι καρκινοπαθείς, οι έχοντες μεσογειακή αναιμία, αυτοί που κάνουν αιμοκάθαρση, όσοι πάσχουν από σπάνειες ασθένειες. 

Και χαίρεσαι ακόμη βλάκα που δεν είσαι στη λίστα; Δε σου είπαν όμως ακόμη, το καλύτερο. Άμα δεν αντέξεις ΚΑΙ τα επόμενα μέτρα που έρχονται και τα φτύσεις.

ΔΕ θα βρεις Κέντρο Υγείας ή Νοσοκομείο για να νοσηλευτείς γιατί η λίστα περιέχει ΚΙ εσένα. Ότι κι αν φαντασιώνεσαι, ότι κι αν πάθεις.

Εκτός κι αν είσαι απ τους "τυχερούς", που είναι υγιείς, αρτιμελείς, εργαζόμενοι (έστω και ανασφάλιστοι) για 400 ευρουλάκια το μήνα, εγκεφαλικά νεκροί και άρα ανεπηρέαστοι από τον περίγυρο, έχουν γονείς συνταξιούχους Σουηδίας, δεν έχουν σύζυγο, παιδιά, εγγόνια, αδέρφια για να μοιραστούν τη σύνταξη των γονιών, δεν είναι οι γονείς της Μαρίας, του Μπέν, του Φύσσα, των 3 παιδιών θυμάτων της τελευταίας τρομοκρατικής επίθεσης, βλέπουν τηλεόραση, ελέγχονται από την Τρέμη και τον Πρετεντέρη και πιστεύουν ότι, τα επόμενα μέτρα «θα αφορούν πάλι εμένα, όχι αυτούς».

Καλημέρα συμπολίτες, και καλό ύπνο. Για την περίπτωση που κάτι σας τον τάραξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.