Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Ένα έργο για το Κιλκίς!

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης και των εκδηλώσεων μνήμης πολιούχων Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων ο Δήμος Κιλκίς σας καλεί να παρακολουθήσετε την παράσταση “ Διάδρομοι” από τη Θεατρική Ομάδα Παύσις, το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 8.30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο.

Το έργο παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο 15ο διεθνές φεστιβάλ κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές και σχόλια από το κοινό ανασύροντας μνήμες, φωνές, εικόνες και μυρωδιές του Κιλκίς της τελευταίας εκατονταετίας. 

Πατώντας πάνω σε πρωτότυπο κείμενο, γραμμένο ειδικά και με αφορμή τα 100 χρόνια απελευθέρωσης της πόλης, πλεγμένο πάνω σε μαρτυρίες και λόγια Κιλκισιωτών, ψηλαφώντας την ανάσα και την αύρα της πόλης ο σκηνοθέτης και συγγραφέας του έργου πετυχαίνει, αν και μη έλκων την καταγωγή από το Κιλκίς, να σκιαγραφήσει εξαιρετικά την ατμόσφαιρα της.

Δια/δρομοι -μνήμη -παρόν - πρόσωπα -δρόμοι

Περιήγηση στην πόλη, γνωριμία με τους ανθρώπους της και βουτιά στις ιστορίες τους. Μια παράσταση για το Κιλκίς.

Ακούγονται κείμενα των Λύσανδρου Φάσσου, Σταύρου Δ. Λίβα, Θάνου Διομήδη.

Σκηνοθετεί ο Γιώργος Σουλειμάν και ερμηνεύει η ηθοποιός Ράνια Ευαγγελινού, εκπαιδευτές στο παιδικό θεατρικό εργαστήρι του δήμου Κιλκίς.

Είσοδος ελεύθερη....
Να είμαστε όλοι εκεί !



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.