Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Τοποθέτηση Παραστατίδη σε συνεδρίαση με θέμα «Η ανεργία των νέων»

Την Τετάρτη 13-11-2013 οι ειδικές διαρκείς επιτροπές: «ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ», «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ» και «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ», συνήλθαν σε κοινή συνεδρίαση με αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, υπό τον Πρόεδρό της κ. Henri Malosse, με θέμα ημερήσιας διάταξης: “Η ανεργία των νέων”.
Ο βουλευτής κ. Θεόδωρος Παραστατίδης παρενέβη με τοποθέτηση του ως εξής :

«Καλωσορίζω τα μέλη της ΟΚΕ,

Άκουσα με προσοχή τις απόψεις του Προέδρου της ΟΚΕ, σχετικά με την συμπεριφορά της ΕΕ σε ότι έχει να κάνει με τον τρόπο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης, με ιδιαίτερη αναφορά στην Ελλάδα. Μια θέση επικριτική θα έλεγα, για τον σκληρό τρόπο που μας αντιμετωπίζει η ΕΕ μέσω της Τρόικας.

Μπορώ να πω πως συμφωνώ μαζί του σε αρκετά από αυτά που είπε, αλλά μου δημιουργήθηκαν πάρα πολλά ερωτηματικά. Επέλεξα να σταθώ σε 2.

Είναι γεγονός πως στις σημερινές οικονομικές συνθήκες η Ελλάδα πραγματικά ματώνει. Είναι η χώρα που πλήγηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη.

Ο μισός πληθυσμός της ζει σε συνθήκες φτώχειας, ανέχειας και εξαθλίωσης εξ αιτίας της απώλειας του 40 % του εισοδήματος του, αλλά και της απώλειας της εργασίας 2 εκ. περίπου συμπολιτών μας.

Σε αντίστοιχες χώρες με ανάλογα προβλήματα, όπως είναι η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, βάσει και των επίσημων στοιχείων της Κομισιόν, το αντίστοιχο ποσοστό μείωσης του εισοδήματος στην μεν πρώτη ανέρχεται στο 6,2 % στην δε δεύτερη 5,3 %.

Λαμβάνοντας υπόψη πως οι νέοι μας μεταναστεύουν στο εξωτερικό με αποτέλεσμα η χώρα να χάνει παραγωγικά εργατικά χέρια και καλά επιστημονικά μυαλά, ερωτώ :

· Σε ποιους θα στηριχθεί η προσπάθεια ανάπτυξης και ανασυγκρότησης, αν κάποτε αποφασιστεί να εκπονηθεί ένα Εθνικό σχέδιο από πλευράς Κυβέρνησης ;

Κάτι που δεν υπάρχει μέχρι σήμερα.

· Το δεύτερο ερώτημα μου, αφορά την στάση της ΕΕ έναντι της χώρας μας. Είναι τέτοια ώστε να δικαιολογεί το όραμα της ενιαίας Ευρώπης, το οποίο προϋπέθεται την αλληλεγγύη και την ευημερία των πολιτών της ;

Εξ άλλου εσείς ο ίδιος ήσασταν επικριτικός για την στάση της σε ότι έχει να κάνει με την χώρα μας.

· Θεωρείτε πως με την σημερινή συμπεριφορά που επιδεικνύει η Τρόικα, πρόθεση της είναι να σώσει την Ελλάδα ή να την τιμωρήσει, ώστε να είναι το παράδειγμα προς αποφυγήν για τις άλλες χώρες που έχουν παρόμοια προβλήματα με εμάς, προκειμένου να συνετιστούν ; »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.