Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

«Γνωριμία παιδιών με την παραδοσιακή μουσική»

Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013 στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία η Ημερίδα γνωριμίας παραδοσιακών οργάνων στα παιδιά Δημοτικών Σχολείων της πόλεως του Κιλκίς, που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολις Πολυανής και Κιλκισίου σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς. 250 και πλέον μαθητές της έκτης τάξεως των εννέα Δημοτικών Σχολείων της πόλεως γνώρισαν, έμαθαν, είδαν και άκουσαν παραδοσιακά όργανα της Ανατολής, της Ελλάδας και της Δυτικής Ευρώπης, όπως ούτι, βιολί, κλαρίνο, σαντούρι κ.α. με τους μουσικούς του παραδοσιακού συγκροτήματος «Ιχνηλάτες της Παράδοσης» να εξηγούν την ιστορία τους καθώς και τα τεχνικά μουσικά χαρακτηριστικά.

Παραδοσιακά τραγούδια απέδωσε η Ενοριακή Χορωδία του Ι.Ν. Αγίου Δημήτριου Κιλκίς «ο Άγιος Νέστωρ» ενώ τους μικρούς μαθητές χαιρέτησαν ο Σεβασμιώτατος Ποιμανάρχης μας κ. Εμμανουήλ, ο οποίος τόνισε την σπουδαιότητα της διατήρησης και της συνέχειας της Ρωμέϊκης παράδοσης και την αξία του πλούτου της καθώς και ο Διευθυντής της Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κωνσταντίνος Ραμπίδης.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.