Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Δ.Α.Σ. ΟΤΑ: "Καταγγέλουμε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες του νομού Κιλκίς"

Υπογράφει η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (Δ.Α.Σ. ΟΤΑ) εργαζομένων ΟΤΑ Κιλκίς-Παιονίας
"Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο καταγγέλλουν ενώπιον των συναδέλφων τους την στάση των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών του Νομού απέναντι στην πανελλαδική στάση εργασίας που προκυρήχθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου, από τις 12:00 ως την λήξη του ωραρίου. Η απόφαση αυτή πάρθηκε σε συνέχεια των κινητοποιήσεων ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας.
Το πόσο διάθεση είχαν να συνεχίσουν τον αγώνα αυτό οι ηγεσίες που τον προκήρυξαν, φάνηκε από την στάση που τήρησαν τόσο στην πρόσφατη απεργιακή κινητοποίηση που δεν έκαναν ούτε καν συγκέντρωση, όσο και στην προετοιμασία της στάσης εργασίας. 

Δεν οργανώθηκε καμία γενική συνέλευση εργαζομένων, καμία εξόρμηση στους χώρους δουλειάς, καμία σύγκλιση διοικητικών συμβουλίων, καμία συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ούτε καν το γνωστό mail δεν στάλθηκε. Δεν ενημερώθηκε ούτε το ΔΣ του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ για τη στάση που προκηρύχτηκε. Ποιός θα την προετοίμαζε αλήθεια; Η όλη κατάσταση εξέφρασε περισσότερο ηττοπάθεια και μοιρολατρία, παρά διάθεση για αγώνα και διεκδικήσεις.

Με τον τρόπο αυτό διαβρώνουν την συνείδηση των εργαζομένων, οδηγούν το κίνημα στην απαξίωση και στη διάλυση και ανοίγουν τον δρόμο στην κυβέρνηση για λήψη περισσότερων αντιλαϊκών μέτρων. 

Η πορεία τους γνωστή σε όλους τους συναδέλφους. Αφού φορέσουν την μάσκα του δήθεν ακομμάτιστου, ανεξάρτητου, ακηδεμόνευτου, αδέσμευτου, «κλέβουν» την στήριξη του συναδέλφου και μετά κάνουν ότι συμφέρει τα ιδιωτικά και παραταξιακά τους συμφέροντα χωρίς να τολμά να τους ελέγξει κανείς... Μόνιμο θύμα τα συλλογικά συμφέροντα των εργαζομένων.

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα και να μην επιτρέψουν τον περαιτέρω εκφυλισμό του συνδικαλιστικού κινήματος. 

Να μην συνεχίζουν να εμπιστεύονται αυτούς που του έταξαν μια Ε.Ε. που θα μπορεί να υπηρετεί τόσο τα συμφέροντα των μονοπωλίων όσο και των εργαζομένων, αυτούς που απέκρυψαν τον συστημικό χαρακτήρα της κρίσης μιλώντας για κρίση χρέους και κακής διαχείρισης, αυτούς που συναλλάσσονται καθημερινά με την κυβέρνηση και δέχονται να συμμετάσχουν σε κάθε μηχανισμό της που αποσκοπεί στην χειραγώγηση και υποταγή των εργαζομένων.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ήταν, είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Συμμετέχουμε ενεργά σε όλα τα συνδικαλιστικά όργανα και παρεμβαίνουμε με προτάσεις, θέσεις, κριτική και πίεση. 

Βρισκόμαστε δίπλα σε κάθε πρόβλημα των εργαζομένων και δεν καλλιεργούμε αυταπάτες για λύσεις που βολεύουν τόσο τους εργοδότες όσο και τους εργαζομένους. Όσο υπάρχει εκμετάλλευση στην κοινωνία θα υπάρχουν τάξεις και όσο υπάρχουν τάξεις θα υπάρχουν ταξικοί αγώνες.

Πίστεψε στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και στον δρόμο που σου προτείνουμε. Ο δρόμος αυτός επιδέχεται πολύ κριτική από πολλούς συναδέλφους και ίσως και να φοβίζει ακόμη. Είναι όμως ο μόνος δρόμος που φοβίζει πραγματικά τα μονοπώλια γιατί τους χτυπά στην καρδιά του προβλήματος, αμφισβητώντας την κυριαρχία τους στην οικονομία. 

Είναι η μόνη γραμμή που μπορεί να αποσπάσει κατακτήσεις και να μας προετοιμάσει για αυτό που είναι αναγκαίο και επίκαιρο όσο ποτέ. Να γίνουμε επιτέλους αφέντες του πλούτου που παράγουμε."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.