Act Business Center

Act Business Center

Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Ρώσος κάρφωσε τους όρχεις του στην Κόκκινη Πλατεία!

Ένας Ρώσος καλλιτέχνης συνελήφθη αφότου έβγαλε τα ρούχα του και κάρφωσε τους όρχεις του στο έδαφος στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του κόσμου!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βρετανικού Πρακτορείου Ειδήσεων ο Pyotr Pavlensky, 29, κάθησε για μιάμιση ώρα στην πλατεία την Κυριακή το απόγευμα, με τα γεννητικά του όργανα καρφωμένα στο έδαφος έξω από το Μαυσωλείο του Λένιν, ακριβώς την ημέρα που γιορταζόταν η “εθνική ημέρα αστυνομίας” στη Ρωσία! Ο Πιότρ Παβλένσκι διακομίστηκε για νοσηλεία σε κλινική προτού συλληφθεί από την αστυνομία για το περιστατικό, το οποίο όπως είπε ήταν μια διαμαρτυρία εναντίον του “ρωσικού αστυνομικού κράτους”.


Ο καλλιτέχνης αντιμετωπίζει μια πιθανή ποινή φυλάκισης 15 ημερών.

Ο Pavlensky δήλωσε ότι  « Όταν οι αρχές μετατρέπουν τη χώρα σε μια μεγάλη φυλακή, όταν ληστεύουν τον λαό και διοχετεύουν κονδύλια αυξάνοντας τον πλούτο της αστυνομίας  η κοινωνία αποδέχεται την αυθαιρεσία και φέρνει το θρίαμβο του αστυνομικού κράτους πιο κοντά μέσω της απραξίας του. "

Τουλάχιστον ένα άτομο βιντεοσκόπησε τον ακτιβιστή κατά τη διάρκεια της "καπως" ανορθόδοξης διαμαρτυρίας του πριν άνδρες της ρωσική αστυνομίας σπεύσουν να τον τυλίξουν με μια κουβέρτα και να τον απομακρύνουν από το σημείο.

Ο καλλιτέχνης έχει διακινδυνεύσει τη σωματική του ακεραιότητα για ανάλογες διαμαρτυρίες που έλαβαν μεγάλη δημοσιότητα.

Αφότου δύο μέλη του πανκ συγκροτήματος Pussy Riot φυλακίστηκαν γιατί τραγούδησαν κατά του Βλάντιμιρ Πούτιν μέσα στον κεντρικό καθεδρικό ναό της Μόσχας το 2011, ο Παβλένσκι έραψε τα χείλη του και τύλιξε το γυμνό σώμα του με συρματόπλεγμα έξω από ένα κυβερνητικό κτίριο στην Αγία Πετρούπολη.


Δείτε το Video
Προσοχή οι σκηνές είναι ιδιαίτερα σκληρές 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.