Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

"Μας ρουφάει το μεδούλι η ΑΕΠΙ"

Υπογράφει ο Νίκος Τερζενίδης
Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Διασκέδασης - Αναψυχής και Εστίασης ν. Κιλκίς
"Αγαπητοί συνάδελφοι,
«Μέχρι τώρα μας ρουφάει το μεδούλι η ΑΕΠΙ, στην οποία υποχρεωνόμαστε να προπληρώνουμε κιόλας για να αποκτήσουμε την άδεια μουσικών οργάνων για ένα έτος και μετά να πάμε στο δήμο και να πληρώσουμε άλλο ένα χαράτσι, 75 ευρώ παράβολο, για να προμηθευτούμε την περιβόητη άδεια μουσικών οργάνων, διότι η αστυνομία καιροφυλακτεί (ούτε υπάλληλος της ΑΕΠΙ να ήτανε, δε θα έριχνε τόσες μηνύσεις για μια κατοχή άδειας μουσικών οργάνων με αποτέλεσμα μετά από τρεις μηνύσεις το κλείσιμο των καταστημάτων μας).

ΤΑ ΑΡΠΑΧΤΙΚΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ
Εδώ και αρκετές ημέρες στα καταστήματα μας κυκλοφορούν άτομα και αφήνουν επιστολές από δεύτερη εισπρακτική εταιρεία πνευματικών δικαιωμάτων, τη GEA (Grammo – ΕΡΑΤΩ – ΑΠΟΛΛΩΝ), που αντιπροσωπεύει τα συγγενικά δικαιώματα των κληρονόμων.

Αύριο, με την ανοχή των κυβερνόντων θα κυκλοφορήσει άλλη εταιρεία με δικαιώματα από τους… αρχαίους Έλληνες.

Εμείς απλά τώρα αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για τον Έλληνα καταστηματάρχη, που προσπαθεί μέσα στην άθλια οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα μας εδώ και 5 χρόνια να μείνει όρθιος. 

Οι κύριοι αυτοί με περισσό θράσος μοιράζουν και τα έντυπά τους, που υπογραμμίζουν ότι το 99,9% των δικαστικών αποφάσεων, τους έχουν δικαιώσει και θα μας υποβάλλουν αγωγή, γιατί τα δικαστήρια εφαρμόζουν τους νόμους, περνάνε το νομοσχέδιο στη Βουλή και ψηφίζουνε οι βουλευτές και οι υπουργοί που έχουν την αποκλειστική ευθύνη. Γιατί αυτοί ψηφίζουν μόνο για τα πνευματικά δικαιώματα, ενώ οι τιμοκατάλογοι γίνονται από τις εταιρείες (ΑΕΠΙ -GEA).

Eμείς δε λέμε να μην πληρώνουμε, αλλά να πληρώνουμε όσο πρέπει και όσο μπορούμε να αντέξουμε. Ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι και ποιοι τους καλύπτουν; Πόσοι στιχουργοί είναι στην Ελλάδα; 150000 καταστήματα, 700000 υπάλληλοι και 200 εκατομμύρια ευρώ περίπου το χρόνο τα έσοδά τους. Ποιοι είναι αυτοί που σύμφωνα με τα τετραγωνικά του καταστήματος είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις την τιμή που αυτοί ορίζουν;

Την Τρίτη 15 – 10 – 2013 συμμετείχα στη σύσκεψη που διοργάνωσε το Επιμελητήριο με προέδρους λοιπών κλάδων του Ν. Κιλκίς και ομιλητή τον υπεύθυνο οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, το βουλευτή κ. Γ. Σταθάκη. Του ανέφερα τα προβλήματα του κλάδου και του επέδωσα υπόμνημα στο οποίο ζητάμε:

1. Μείωση κατά 50% των τιμών χρέωσης

2. Να δοθεί η δυνατότητα ρυθμίσεων παλιών οφειλών

3. Απαλλαγή σε οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων

4. Να υπάρξει διαφορετικός τιμοκατάλογος για κέντρα διασκέδασης –αίθουσες δεξιώσεων- εστιατόρια- καφέ μπαρ- καφενεία

5. Διαφορετική τιμή από τα καταστήματα της περιοχής Αθηνών – Πειραιά και νήσων και από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

6. Να εξαιρεθούν από κάθε καταβολή τα εμπορικά καταστήματα.

7. Να μην επιβάλλεται πρόσθετη επιβάρυνση σε καφέ μπαρ (όταν διοργανώνουν live βραδιές όταν αυτό γίνεται μέχρι δυο μουσικούς)

8. Στη μη σφράγιση των καταστημάτων μας, μετά από τρεις συνεχόμενες μηνύσεις.

9. Στην απόρριψη των μηνύσεων χωρίς υπογραφή, δική μας ή υπευθύνου.

10. Στη δημοσιοποίηση των στοιχείων κάθε ανώνυμου ή επώνυμου καταγγέλοντος την επιχείρηση μας για οποιοδήποτε λόγο

Αναφέρω το Δ.Σ. της εταιρείας GEA, για να καταλάβετε με ποιους έχουμε να κάνουμε: Πρόεδρος Μαργαρίτα Μάτσα, Αντιπρόεδρος Δήμητρα Γαλάνη, Γραμματέας Ελένη Φώσκολου, Γενικός Δ/ντής Δημήτρης Γιαρμενίτης.

Τιμοκατάλογος - Δημοσίευση αμοιβολόγιου: Ποσοστό 10% επί των ακαθαρίστων εσόδων των καταστημάτων, με ελάχιστο ετήσιο ποσό: Κατάστημα έως 100m2 ποσό 3.000 ευρώ, 101-200m2 ποσό 4.200, 201-300m2 ποσό 5.000, 301-400m2 ποσό 5.900, 401-500m2 ποσό 6.500, 501-700m2 ποσό 7.100, 701-900m2 ποσό 8.300 και 901m2 και πάνω ποσό 8.900!

Εμείς ξεκαθαρίζουμε τη θέση μας. Δε λέμε πως δεν πληρώνουμε. Πληρώνουμε όμως μόνο μία εταιρεία, ΑΕΠΙ ή GEA και όχι όσα μας ζητάνε. Γι’ αυτό ξεκινάμε αγώνες. Είναι στο χέρι μας να αντιδράσουμε. Φτάνει πια η κοροϊδία! Ενημερώνουμε όλους τους συναδέλφους πως 22 και 23 Νοεμβρίου θα γίνει Γενική Συνέλευση των Επιμελητηρίων όλης της χώρας στο Κιλκίς. 

Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου και τις πρωινές ώρες θα κλείσουμε τα καταστήματα μας στο νομό Κιλκίς. Για την ημέρα και την ώρα θα υπάρξει ανακοίνωση. Θα μαζευτούμε όλοι μαζί με το προσωπικό μας στην πλατεία Ειρήνης, θα ενημερώσουμε και ΜΜΕ, εφημερίδες και τηλεοράσεις, και θα επιδώσουμε το υπόμνημα στον πρόεδρο της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (πριν ξεκινήσει η Συνέλευσή τους) για αν δούμε και τις αποφάσεις για τα θέματά μας.

Το υπόμνημα αυτό θα σταλεί και στους Συλλόγους άλλων νομών. Η αρχή θα γίνει από το Κιλκίς. Θέλουμε και τη συμπαράσταση και όλων των προμηθευτών και του εμπορικού κόσμου του νομού μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.