Act Business Center

Act Business Center

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Κ.Κ.Ε.: "Όχι στη διάλυση του Γ.Σ. "Ηρακλής"

Υπογράφει η Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του Κ.Κ.Ε.
"Στην τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συζητήθηκε αίτημα του Υπουργείου Οικονομικών για λύση του Γ.Σ Ηρακλής λόγω ατασθαλιών που βρέθηκαν στα οικονομικά του.

Ο Γ.Σ. Ηρακλής αποτελεί ένα από τους ιστορικά αθλητικά σωματεία της Θεσσαλονίκης. Μέσα από τις γραμμές του, στα παραπάνω από 100 χρόνια ύπαρξης του, αθλήθηκαν και αθλούνται χιλιάδες νέοι και νέες σε διάφορα αθλήματα (βόλεϊ, μπάσκετ, πόλο, άρση βαρών, ξιφασκία, τζούντο, κολύμβηση κα…).

Οι ατασθαλίες που βρέθηκαν μετά από ελέγχους της ΔΟΥ πρέπει να διερευνηθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες. Η τιμωρία όμως να αφορά τους παράγοντες που δημιούργησαν την απάτη και όχι το σωματείο.

Είναι απαράδεκτη η εισήγηση που έγινε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για διάλυση του Γ.Σ. Ηρακλής και δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να προχωρήσει. Ερωτηματικά προκύπτουν και για το μέλλον της υποδομής και της περιουσίας του σωματείου σε περίπτωση διάλυσης (γήπεδα, χώροι άθλησης, εγκαταστάσεις): αν θα ξεπουληθεί η περιουσία του συλλόγου; ποιος θα επωφεληθεί από όλα αυτά;

Για άλλη μια φορά βγαίνει στην επιφάνεια η σαπίλα του εμπορευματοποιημένου και επιχειρηματικού αθλητισμού, των παραγόντων και των χορηγών.

Αναγκαία και επίκαιρη είναι η πρόταση του ΚΚΕ για μαζικό ερασιτεχνικό αθλητισμό μακριά από παράγοντες, επιχειρηματίες, χορηγούς και εμπορευματοποίηση. Τα ερασιτεχνικά σωματεία να έχουν μόνη πηγή εσόδων τον κρατικό προϋπολογισμό."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.