Act Business Center

Act Business Center

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Έπαιρνε ρεύμα απ' ευθείας από την κολόνα της ΔΕΗ

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκαν χθες (22.11.2013) το πρωί, στοχευμένοι έλεγχοι στην περιοχή της Ηράκλειας Σερρών, που οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών και στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί των Υπηρεσιών της, ενώ παρίσταντο δικαστικός λειτουργός, καθώς και υπάλληλοι της Δ.Ε.Η. και του Τ.Ο.Ε.Β.
Οι αστυνομικοί έλεγχοι εντάσσονται στο γενικότερο επιχειρησιακό πλάνο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας για την πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας και πραγματοποιείται στη βάση συγκεκριμένου σχεδιασμού από την εκάστοτε Αστυνομική Διεύθυνση.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, της Ομάδας πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, ενώ συμμετείχαν και δύο αστυνομικοί σκύλοι, κατά την οποία:

· ελέγχθησαν πενήντα τέσσερα (54) άτομα και

· συνελήφθησαν (2) άτομα και ειδικότερα: 

-  (1) ημεδαπός, ηλικίας 49ετών, σε βάρος οποίου εκκρεμούσαν τρεις αποφάσεις δικαστηρίων και συγκεκριμένα: του Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης (10) ετών για διακεκριμένη κλοπή και φθορά και του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σιντικής με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (6) μηνών και χρηματική ποινή (300) Ευρώ για παράβαση του Κ.Ο.Κ. και για ανασφάλιστο όχημα.

- (1) ημεδαπός, ηλικίας 26 ετών, για κλοπή ρεύματος, διότι όπως διαπιστώθηκε από αρμόδιο υπάλληλο της Δ.Ε.Η. ηλεκτροδοτούσε την οικία του από στύλο της Δ.Ε.Η., χωρίς να υπάρχει μετρητής.

Επιπρόσθετα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σε βάρος του ανωτέρω είχαν σχηματιστεί δικογραφίες για ληστεία την 13.09.2013 και για κλοπή Ι.Χ. Επιβατικού αυτοκινήτου την 19.11.2013.Υπενθυμίζεται ότι:

· ο προαναφερόμενος την 13.09.2013 παρείχε συνδρομή σε 19χρονο ημεδαπό μεταφέροντάς τον με το Ι.Χ. Επιβατηγό του σε κοντινή απόσταση από την οικία 75χρονης, όπου ο 19χρονος τις μεσημεριανές ώρες της ίδιας ημέρας εισήλθε από ανασφάλιστη πόρτα στη μονοκατοικία της ηλικιωμένης και με την χρήση βίας της αφαίρεσε μία χρυσή αλυσίδα και τράπηκε σε φυγή.

· ο προαναφερόμενος την 19.11.2013 το απόγευμα αφαίρεσε το Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο ενός 38χρονου το οποίο ήταν σταθμευμένο στην Ηράκλεια Σερρών, ενώ εντός του οχήματος υπήρχαν διάφορα έγγραφα και αντικείμενα, καθώς και (3) κινητά τηλέφωνα συνολικής αξίας (1.500) Ευρώ. (Σχετικό το από 21.11.2013 Δελτίο Τύπου)

Επιπροσθέτως, διενεργήθηκαν δεκατέσσερις (14) νομότυπες έρευνες σε οικίες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.