Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Καράογλου από το Κιλκίς: «Η Ελλάδα κάνει στροφή προς την παραγωγή και την επιχειρηματική εξωστρέφεια»

«Το τρίπτυχο αποκατάσταση της εμπιστοσύνης, ενίσχυση της ρευστότητας, στήριξη της επιχειρηματικότητας αποτελεί τη μοναδική συνταγή εξόδου από την κρίση» τόνισε ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου, από το βήμα της γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε στο Κιλκίς το Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013.
«Σήμερα κανείς δεν αμφισβητεί την ανάγκη να περιοριστούν δραστικά οι δημόσιες δαπάνες και να αντιμετωπιστούν ριζικά οι τεράστιες πληγές σπατάλης που υπάρχουν στο ελληνικό κράτος. Όλοι συμφωνούμε σε αυτό. Όπως συμφωνούμε και στο ότι η μείωση του ελλείμματος είναι μονόδρομος, αν θέλουμε να μιλάμε για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, ανάπτυξη και σπάσιμο των δεσμών που μας κρατούν δεμένους στην Τρόικα» σημείωσε μεταξύ άλλων, επισημαίνοντας ότι ο προϋπολογισμός του 2014, ο οποίος κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή, δείχνει ότι βαδίζουμε στο σωστό δρόμο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καράογλου: «Το πλεόνασμα των 812 εκατομμυρίων ευρώ και η επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης 0,6% το 2014 μαρτυρούν πως οι θυσίες μας δεν πάνε χαμένες, πως οι κόποι μας πιάνουν τόπο και αποδίδουν καρπούς. Ταυτόχρονα όμως… ξεγυμνώνουν όλους εκείνους που δίνουν λυσσαλέους αγώνες για την επιβίωση του κρατισμού. Ε, δεν θα τους περάσει» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Και κατέληξε: «Το παρωχημένο μοντέλο ανάπτυξης που εφαρμόσαμε τα προηγούμενα χρόνια απαξίωσε την επιχειρηματικότητα, ενοχοποίησε την ιδιωτική πρωτοβουλία και εν τέλει έβαλε υποθήκη το μέλλον των επόμενων γενεών. Αυτό προσπαθούμε να αλλάξουμε. Και το αλλάζουμε μέρα με την ημέρα, κάνοντας μικρή αλλά σταθερή στροφή προς την παραγωγή και την επιχειρηματική εξωστρέφεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.