Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Προβολές του 54ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο Κιλκίς

Η Κοινωνία Πολιτών Κιλκίς σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλκίς διοργανώνουν τις περιφερειακές προβολές του 54ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο Κιλκίς την  Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, ώρα 21.00 στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κιλκίς. Είσοδος ελεύθερη
Δευτέρα 18 Νοεμβρίου


21.00 Σπίτι κανενός
Σκηνοθεσία - Σενάριο: Ντενίζ Ακτσάι. Χώρα Παραγωγής: Τουρκία. Έγχρωμο Διάρκεια: 81' Έτος Παραγωγής: 2013

Μετά το θάνατο του συζύγου της, η Νουρτζάν μένει ολομόναχη με τη μεγάλη της κόρη, Φεριντέ, και δυο μικρά παιδιά, τον Ιλκέρ και την Εζγκέ. Η Φεριντέ, που είναι μεγαλύτερη, πρέπει να αναλάβει το ρόλο του πατέρα.

Η Νουρτζάν, που είναι ήδη σε μεγάλη ανάγκη, εκμεταλλεύεται αυτήν την κατάσταση και σχεδόν αντικαθιστά τον μακαρίτη με τη Φεριντέ, αναθέτοντάς της όλες τις ευθύνες. 

Ο Ιλκέρ, αφοσιωμένος στον πατέρα του ως μοναχογιός, αντιδρά έντονα όταν η Φεριντέ αναλαμβάνει τα ηνία, κι αποξενώνεται από την οικογένεια. Η Εζγκέ, ως έφηβη που χρειάζεται την οικογένειά της περισσότερο από ποτέ, είναι ανήμπορη να πλησιάσει τη μητέρα της ή την αδελφή της, αφού και οι δυο τους την αγνοούν, παραδομένες στο δράμα τους. 

Προσπαθεί να κάνει αισθητή την παρουσία της, να γίνει μέλος της οικογένειας, να «ανήκει»... Τα πράγματα στο σπίτι αλλάζουν όταν η Φεριντέ, που έχει λυγίσει από τα βάρη, δέχεται την πρόταση του Γκιουλαγά κι αποφασίζει, ως διέξοδο, να τον παντρευτεί. Η ιστορία τεσσάρων χαρακτήρων που αδυνατούν να ξαναγίνουν οικογένεια μετά από μια απώλεια που καταστρέφει τις ζωές τους μέρα με τη μέρα.

21.30 Η τελευταία φάρσα 

Σκηνοθεσία: Βασίλης Ραΐσης. Σενάριο: Γαβριήλ Ευσταθίου. Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα. Έγχρωμο Διάρκεια: 83'. Έτος Παραγωγής: 2013. Παίζουν: Μαρίνα Καλογήρου, Νικόλας Πιπεράς, Γιώτα Αργυροπούλου, Ανδρέας Μαριανός. 

Τέσσερις νέοι επιστήμονες έχουν ένα περίεργο «χόμπι»: Να κάνουνε φάρσες-αποκαλύψεις σε μέντιουμ, πνευματιστές κ.λ.π. Ένας από αυτούς μπαίνει στην ομάδα ενός ψευδο-θεραπευτή ώστε να αποκαλύψει την απατεωνιά. Εκεί όμως, τα πράγματα δεν θα πάνε όπως τα είχε σχεδιάσει...

Οι προβολές πραγματοποιούνται χάρη στην οικονομική υποστήριξη: των χορηγών της κινηματογραφικής μας λέσχης, τη συνεργασία του Δήμου Κιλκίς και το εθελοντικό εισιτήριο των θεατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.