Act Business Center

Act Business Center

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Διεθνές σεμινάριο διάρκειας 2 εβδομάδων από την Επιμορφωτική Κιλκίς

Η Επιμορφωτική Κιλκίς Μον. ΕΠΕ διοργανώνει στο Κιλκίς ένα διεθνές σεμινάριο διάρκειας 2 εβδομάδων στο οποίο συμμετέχει μια ομάδα 7 εκπαιδευτών ενηλίκων από την Ιταλία. Το σεμινάριο που έχει τίτλο «INCLUSION - Κοινωνική ένταξη στην Ευρώπη» χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του διακρατικού προγράμματος Leonardo da Vinci - VETPRO.
Ο σκοπός του σχεδίου INCLUSION είναι να προσφέρει σε 7 στελέχη της Επαγγελματικής Κατάρτισης από τη Σικελία μια ευκαιρία κινητικότητας για τη βελτίωση των δεξιοτήτων τους ερχόμενοι σε επαφή με μεθοδολογίες και στρατηγικές που εφαρμόζονται στην Ελλάδα, με εργαλείο την Διακρατική Κινητικότητα. 

Οι μεθοδολογίες και οι στρατηγικές αναφέρονται στο σύστημα κατάρτισης και εργασιακής υποδοχής και ένταξης ατόμων που απειλούνται με κοινωνικό αποκλεισμό.

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Ινστιτούτο IAL από τη Σικελία (Ινστιτούτο Εκπαίδευσης Εργαζομένων) και αποτελεί μέρος ενός συνολικού προγράμματος επισκέψεων εκπαιδευτών ενηλίκων από τη Σικελία προς την Ιρλανδία, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Μ. Βρετανία και την Ελλάδα.

Επιδίωξη των συνεργαζόμενων φορέων από τις 6 αυτές χώρες είναι η καλή συνεργασία που αναπτύχθηκε με αφορμή το πρόγραμμα να συνεχιστεί και στο μέλλον, να διευρυνθεί και να αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη βελτίωση της εκπαίδευσης ενηλίκων που παρέχουν οι φορείς.

Παράλληλα, η Επιμορφωτική με τη συμμετοχή της ενισχύει τον διακρατικό χαρακτήρα των δραστηριοτήτων της και επιβεβαιώνει την θετική εικόνα και την αξιοπιστία που έχει σαν φορέας Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Ενηλίκων στις χώρες της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.