Act Business Center

Act Business Center

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

«Διαμαρτυρία - καταγγελία για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Κιλκίς εκ των έσω»

Υπογράφει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς Κιλκίς και το Σωματείο Εργαζομένων Γ. Ν. Κιλκίς 
"Με σκοπό την ορθότερη ενημέρωσή σας έχουμε να σας αναφέρουμε τα εξής:  Σε καθημερινή βάση βιώνουμε εδώ και 5 χρόνια την ποσοτική και ποιοτική μείωση των παρεχομένων από το νοσοκομείο μας υπηρεσιών, την υποβάθμιση των συνθηκών εργασίας, την απαξίωση του λειτουργήματός μας, την αμφισβήτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και υποχρεώσεων, αλλά και τις τραγικές ελλείψεις σε υλικοτεχνικό και κτηριακό εξοπλισμό, μα και σε ανθρώπινο δυναμικό.
Μέσα από την συνεχή περικοπή της χρηματοδότησης, τις συγχωνεύσεις (Ορθοπεδικές κλινικές), τις εφεδρείες, την κινητικότητα (αποσπάσεις ορθοπεδικού και γναθοχειρουργού), τις απολύσεις, αλλά και τις καταργήσεις θέσεων (γναθοχειρουργού, ορθοπεδικού, ουρολόγου, ψυχιάτρου, βιοπαθολόγου, γενικού χειρουργού, ακτινοδιαγνώστη) και γενικότερα την κατάργηση υπηρεσιών, κλινών και κλινικών το δημόσιο κοινωνικό αγαθό της υγείας καταρρέει στο νομό μας, όπως καταρρέει και σε ολόκληρη τη χώρα μας.

Μετά τη συνταξιοδότηση 19 ιατρών του νοσοκομείου μας (2 γενικών χειρουργών, 2 ορθοπεδικών, 2 παιδιάτρων, 2 βιοπαθολόγων, 2 ακτινοδιαγνωστών, 2 μαιευτήρων –γυναικολόγων, 2 ουρολόγων, 1 οφθαλμίατρου, 1 νεφρολόγου, 1 καρδιολόγου, 1 ψυχιάτρου, 1 δερματολόγου), στη συνέχεια μετά την απόσπαση 2 ιατρών (1 ορθοπεδικού και 1 γναθοχειρουργού), την αργία 1 ιατρού (ορθοπεδικού) αλλά και τους θανάτους 3 ιατρών (νευρολόγου, πνευμονολόγου, παθολογοανατόμου) και τη λήξη της θητείας 6 επικουρικών ιατρών (2 γενικών χειρουργών, 1 καρδιολόγου, 1 ακτινοδιαγνώστη, 1 παιδιάτρου, 1 βιοπαθολόγου) συνολικά λοιπόν έχουν απέλθει 31 ιατροί από το νοσοκομείο μας χωρίς να έχει αντικατασταθεί κανείς, μα κανείς εξ αυτών. 

Έχουν χαθεί μάλλον ανεπιστρεπτή θέσεις και ειδικότητες (νευρολόγου, πνευμονολόγου, γενικού χειρουργού, ορθοπεδικού, ψυχιάτρου, βιοπαθολόγου, ακτινοδιαγνώστη, γναθοχειρουργού) που υπήρχαν και έδιναν μάχες και λύσεις στα προβλήματα των ασθενών του νομού μας στην καθημερινή κλινική πράξη. Εσείς αναφέρεστε στην μετακίνηση του γναθοχειρουργού που είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, γιατί εθελοτυφλείτε και δεν κοιτάζετε τι βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του νερού;

Χρειάζεται επείγουσα άμεση κάλυψη όλων των ιατρικών ειδικοτήτων, αλλά και εμπλουτισμός αυτών με νέες ειδικότητες, γιατί η αναστολή της λειτουργίας του νοσοκομείου μας μάλλον δεν είναι μακρινός εφιάλτης, αλλά πραγματικότητα.

Η Ε.Ν.Ι.Κ. και το Σωματείο Εργαζομένων Γ.Ν. Κιλκίς συνεχίζουμε παρά την αδιαφορία, την απαισιοδοξία, τις αυθαιρεσίες και τις διαρκείς προκλήσεις που εισπράττουμε σε καθημερινή βάση, τις προσπάθειες για την επανάκτηση της χαμένης αξιοπρέπειας του κλάδου μας και της ματαίωσης του σχεδίου διάλυσης του νοσοκομείου, αλλά και του ΕΣΥ γενικότερα.

Οι αρμόδιοι παρά τις εκκλήσεις και τις συνεχείς διαμαρτυρίες μας, όχι μόνο κωφεύουν αλλά αρνούνται επιδεικτικά να αναλάβουν τις ευθύνες τους και διαστρεβλώνουν στα μάτια των πολιτών την φρικτή πραγματικότητα και τους υπαίτιούς της, ενοχοποιώντας και στοχεύοντας το προσωπικό του νοσοκομείου. 

Το ελλιπές προσωπικό του νοσοκομείου που υπήρξε η καρδιά του, αυτό που ουσιαστικά στηρίζει τα απομεινάρια του, με άοκνες, φιλότιμες, φιλάνθρωπες και πολλές φορές υπεράνθρωπες προσπάθειες, αλλά και θυσίες με μοναδικό κέρδος την οργή του κόσμου, τις εχθροπραξίες., το χλευασμό ,την απομόνωση, την αναλγησία, την απαξίωση.

Παρά τις αντιξοότητες και τις δυσκολίες η Ε.Ν.Ι.Κ. και το Σωματείο Εργαζομένων του Γ.Ν. Κιλκίς έχουμε βαθιά πίστη και στοχεύουμε στην εξαρχής οικοδόμηση του νοσοκομείου μας, αλλά και στην διατήρηση της συναδελφικής ενότητας και αλληλεγγύης. 

 Έτσι εργαζόμαστε με συλλογική αγωνιστική διάθεση με συνέπεια και με γνώμονα το συμφέρον των ασθενών, των ιατρών, των νοσηλευτών, των εργαζομένων του νοσοκομείου, την βελτίωση και μακροημέρευση του νοσοκομείου για παροχή υψηλής ποιότητας και επάρκειας υπηρεσιών δημόσιας και δωρεάν υγείας στην τοπική μας, αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία.

Στηρίζουμε και συμπαραστεκόμαστε τις προσπάθειες για την αναβάθμιση του νοσοκομείου μας και των υπηρεσιών υγείας του νομού μας και είμαστε αντίθετοι και απέναντι σε οποιαδήποτε άλλη στάση υποτέλειας, υπονόμευσης, υποβάθμισης και ακύρωσης των όσων έχουμε κατακτήσει με τους αγώνας μας κατά το παρελθόν."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.