Act Business Center

Act Business Center

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Ερώτηση Γεωργαντά για το πετρέλαιο θέρμανσης

Από το Πολιτικό Γραφείο του Βουλευτή Γ. Γεωργαντά εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: "Ο Βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς συνυπέγραψε ερώτηση 26 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας προς τον Υπουργό Οικονομικών, στην οποία καταγράφονται οι αδικίες και οι στρεβλώσεις περί του καθεστώτος διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης και ζητείται η αναθεώρησή του προς όφελος των πληττόμενων νοικοκυριών, ιδιαίτερα των περιοχών, όπως ο ν. Κιλκίς, που αντιμετωπίζουν βαρύ Χειμώνα.
Η ερώτηση κατατέθηκε τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου και, μεταξύ άλλων, αναφέρονται σε αυτήν:

«ΕΠΕΙΔΗ η εφαρμογή του συστήματος των επιδομάτων πέραν του ότι απέτυχε είχε και αρνητικές επιπτώσεις, όπως την καταστροφική για το περιβάλλον λαθροϋλοτομία, αλλά και την μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή, δεδομένου ότι όλα αυτά τα ξύλα διακινούνται χωρίς τιμολόγια…

ΕΠΕΙΔΗ εκ των πραγμάτων καθίσταται αναγκαία η διεύρυνση των γεωγραφικών κριτηρίων, δηλαδή, όλες οι ορεινές περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί είτε παραμεθόριες είτε προβληματικές (Ν. 2085/1992), καθώς και όλοι οι Νομοί που έχουν χαρακτηριστεί παραμεθόριοι και προβληματικοί στο σύνολό τους (Ν. 3536/2007 & ΦΕΚ 571/2007), να ενταχθούν στην Α’ Γεωγραφική Ζώνη, δεδομένου ότι σ’ αυτούς καταγράφονται τα ¨ρεκόρ¨ χαμηλών θερμοκρασιών και μάλιστα με χειμώνα διάρκειας οκτώ (7) μηνών…

ΕΠΕΙΔΗ η κατάργηση του αποτυχόντος προηγούμενου συστήματος, θα επιφέρει αύξηση των δημοσίων εσόδων, τόσο από τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ), όσο και από τον φόρο εισοδήματος…

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

1. Αν θα δοθεί πετρέλαιο στις ποσότητες που ήδη έχουν καθοριστεί σε όλα τα νοικοκυριά, με την τιμή πριν την εξίσωση του φόρου.

2. Αν θα διευρυνθεί η Α’ Γεωγραφική Ζώνη με όλες τις περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί είτε παραμεθόριες είτε προβληματικές.

3. Αν θα δοθεί εντολή για άμεση εφαρμογή του συστήματος εισροών και εκροών στη διακίνηση πετρελαίου, ώστε να παταχθεί η φοροδιαφυγή – λαθρεμπορία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Γνώμη Κιλκίς- Παιονίας διευκρινίζει στους αναγνώστες της ότι θεωρεί αυτονόητο το δικαίωμα του σχολιασμού και της κριτικής έκφρασης, όταν αυτό φυσικά δεν στοχεύει στην απαξίωση, στην ύβρη και στην προσβολή ατόμων και θεσμών.

Το αναγνωστικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι η Γνώμη, επιδιώκοντας μια υγιή και αμφίδρομη επικοινωνία, δεν δημοσιεύει ανυπόγραφα σχόλια, αλλά ούτε και σχόλια ρατσιστικού, προσβλητικού και υβριστικού περιεχομένου.

Τα ενυπόγραφα άρθρα τέλος, εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας.